Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

glorias

6 mc ciazy a polozenie dziecka

Polecane posty

dziewczyny jestem w 25tc. na badaniu połówkowym lekarz stwierdził położenie pośladkowe. Czy jest jeszcze możliwe, że dziecko się obróci? Na dzień dzisiejszy cesarka.... Termin połowa stycznia. może to głupie ale mam prace siedzącą...w biurze i planuje pracowac do konca list. Kolezanki mowia, ze przez to ze duzo siedzie dziecko moze sie juz nie obrocic...bo tak jej wygodnie a za nie dlugo juz nie bedzie miala miejsca... mozecie mi cos opowiedziec o tym ?? Dziekuje :)

Gość vbnmk
nie jestem pewna ale z tego co pamietam to dziecko ma czas do 30tygodnia na prawidłowe ułozenie się ... więc jeszcze może się obrócić

pamiętam że koleżanki dziecko jakimś cudem 2 tygodnie przed końcem ustawiło się prawidłowo,a też było pośladkowo.Mój mały natomiast przez pewnien czas,nie powiem dokładnie jakie tygodnie-był ułożony poprzecznie.Potem jakoś na skos-położna twierdziła że główkę ma w lewej stronie brzucha,a nóżki po prawej,na górze. Ostatczenie ustawił się prawidłowo do wyjścia.Też odkąd zaszłam w ciążę miała pracę siedzącą-ale nie cały czas,bo trzeba było iść to tu ,to tam,czasami postałam.Z tego co czytałam to można w necie wyszukać jakieś ćwiczenia,pozy które pomogą dziecku ustawić się jak potrzeba.

Gość niuniek12345
moje Maleństwo na połówkowym też miało położenie pośladkowe i przekręciło się dopiero w 32 tyg

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaa
dziecko ma szanse obrócić się do 34tc , z każdym tygodniem szanse maleją ale Ty jako, że jesteś w 25tc nie masz się co martwić. W ogóle dziwi mnie to, że juz mowa o cesarce. Mój też cały czas siedział na pupie a lekarz o CC wspomniał dopiero w 34tc właśnie a przekaz na cc dał w 36tc kiedy okazało się, że mały dalej się nie obrócił.

Gość mama zaraz dwojeczki
Nie straszcie dziewczyny :) Dziecko ma jeszcze duzo czasu na to, aby sie obrocic, Jest jeszcze stosunkowo nieduze i ma duzo miejsca, wiec najprawdopodobniej to jeszcze zrobi. Moj synek obrocil sie w 30 tc, corcia w 34 tc, wiec spokojnie, jeszcze masz czas.

Gość laura26
dziewczyno ty sie ciesz i dziękuj Bogu,że masz tak dziecko ułożone i ,że czeka cię cesarka!!:)to najwaspanialsze co cię moglo spotakć!uwierz mi,ja nie wiem co to ból,co to wstyd,upokorzenie itp.dzięki cesarce!a dzidzia zdrowa,w moment wyszła w brzuszka!:)

mój mały obrócił się w 36 tygodniu, ale i tak miałam cesrakę, wtedy też pewnie zaplątał sie pępowiną

jeszcze ma sporo czasu na przekręcenie :) mój na razie leży w poprzek, ale absolutnie się tym nie przejmuję! syn ostatni obrót wykonał w 37 tyg ciąży :P

dziekuje dziewczyny za cieple slowa :)) i takie pozytywne:) troche sie stresuje bo to pierwsza ciaza.... pewnie mała się jeszcze obróci, tak jak mówicie...jeszcze ma troszkę czasu i będzie dobrze :) dzieki ;*

Gość mamamam27
mój na połówkowym był dobrze a potem się przekręcił i do końca już został pośladkowo - miałam cc w 38 tc i baardzo mi to było na ręke :)

moja koleżanka miała pośladkowe ułożenie,miała mieć cc,ale powiedziała,że woli naturalnie żeby blizny nie miała...rodziła ponad godz tylko wszyscy sie dziwili

Gość szoowarka
Moja corka sie przekręciła miedzy 28 a 32 tygodniem, sama nie wiem kiedy, aż sie zdziwiłam, bo myślałam, ze tego nie idzie przeoczyć w tym stadium. Pierwszego dziecka nie powinno sie rodzić naturalnie, jeśli jest ułozone pośladkowo. Jak utknie, to koniec. A jak pierwsze się urdziło naturalnie i było dosć duże, to mozna próbować z drugim posladkowo, bo wtedy już wiadomo, że te odstepy są mniej więcej wystarczające - ale ryzyko zawsze jest i lekarze raczej będą sie opowiadali za cc. Ale ty jeszze sie nie martw, dziecko sie raczej przekręci , jeszcze ma sporo czasu