Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabsy anty

tabletki anty

Polecane posty

Gość tabsy anty

witam, od razu pisze ze nie musicie mi mowic jaka to jestem glupia :P otoz jestem osoba bardzo zapominalska i niezorganizowana zdarza mi sie bardzo czesto zapominac tabletek ... paru w opakowaniu nawet teraz zapomnialam tabletki z 3 tygodnia.. i nie zrobilam tak jak jest to napisane w ulotce.. to znaczy mam zamiar brac te tabletki tak jak ggdyby nic sie nei stalo.. nei wspolzyje z moim mezczyzna czesto poniewaz mieszkamy daleko od siebie.. poprzedni stosunek byl tydzien temu w poniedzialek a nastepny bedzie w piatek.. czy jest duze ryzyko ciazy? dodam ze przed moim braniem tabletek anty uprawialismy sex bez zabezpieczenia, on dochodzil we mnie i nic sie nie dzialo.. notorycznie zapominam tabletek i tez jest ok? myslicie ze mamy szczecie czy cos z nami nie tak? czy w tym wypadku jest duze ryzyko ciazy?

Gość agnesja
ja mysle ze nie masz sie czego bac . lecz pamietaj o tabl. najlepiej miej je zawsze na oku

Tak, ryzyko ciąży jest duże - doczytaj ulotkę. Jeżeli co chwilę zapominasz o tabletkach to nie bierz ich wcale, bo niewiele Ci dają.

Gość tabsy anty
tak wiem tylko ze w tym 3 tygodniu sa 3 opcje: - przyjac tabletki do konca i bez 7dniowej przerwy zaczac kolejne opakowanie - zrobic 7 dni przerwy i zaczac z nowego opakowanie normalnie a ja zrobilam tak jak zwykle czyli zamierzam przyjac wszystkie tabletki z opakowania i zrobic przerwe ( a nie brac ciagle)

Gość agnesja
musisz zrobic ta przerwe przynajmniej mi o tym gin mowil

Rób jak uważasz, a co do faktu, że bawiliście się w watykańską ruletkę równie dobrze któreś z was może być bezpłodne więc w ogóle nie musisz tych tabletek brać :)

Gość tabsy anty
ja nie zrobilam tej przerwy przyjelam tabletke.. a tam jest napisane ze jak sie bedize przyjmowalo tabletki i nie zrobi przerwy i przyjmowalo ciagle wtedy ryzyka nei bedzie ale krwawienie wystapi nie wiadomo kiedy .. :/ tego bym nie chciala wiec zamierzam brac normalnie jak gdyby nigdy nic .. jestem na 2 lub 3 dniu w 3 tygodniu moze to nie jest az taka roznica .. co do dnia? i skoro nie wpadlam to tym razem mysle ze bedzie tak samo? oczywiscie zaznaczam ze gdybym byla w ciazy to bym sie nie zalamala... bo gdybym nie chciala ciazy bardzo to bym jednak zrobila jak w ulotce :)

Gość tabsy anty
ja bylam u ginekologa, czy gdybym byla bezplodna on by to zauwazyl ? nie, prawda? bo trzeba robic specjalistyczne badania??

Gość agnesja
oczywiscie ze trzeba robic badania

Gość tabsy anty
dobrze to teraz jeszcze jedno pytanie.. czy moge wpasc z tego stosunku tydzien temu w poniedzialek?? czy to raczej nierealne? i czy wpadne z tego w piatek ? wiem dziwnie to brzmi ale spotkamy sie dopiero w piatek i na 99% bedzie wtedy stosunek ( nie zebysmy sobie to jakos dziwnie planowali) :)

Gość tabsy anty
upupupupuup :)

Tak, mogłaś zajść w ciążę i możesz zajść w piątek. Oczywiście może być tak, że masz problemy z płodnością, ale jeżeli jest to coś związanego z hormonami tabletki mogły to wyregulować i teraz bez problemu zajdziesz w ciążę.

Gość tabsy anty
sama nie wiem w tych czasach ludzie staraja sie rok dwa nawet o dzieci .. wiec moze u nas z plodnoscia wszystko ok... wyslalam mezczyzne na badania bo nigdy nie byl.. tak profilaktycznie.. oczywiscie nie dowiemy sie jak tam u nas z plodonoscia ale czy inne rzeczy sa w porzadku..

To wyjaśnij mi jedno...mówisz, że nie przejęłabyś się gdybyś była w ciąży. Do tego wiesz, że możesz mieć problemy z płodnością, a to na wszystko bierzesz tabletki hormonalne które mogą okazać się nawet niebezpieczne i nawet nie raczysz brać ich poprawnie. Czy ty się dobrze czujesz? Nie chce być nieprzyjemna, ale przecież to może być wszystko łącznie z guzem który karmisz hormonami.

Gość tabsy anty
ja nie sadze zebym byla bezplodna.. ludzie staraja sie rok a nawet dwa i nie oznacza to od razu ze sa bezplodni.. a biore tabletki wiec napewno przez to nie moge zajsc a nie przez to ze moge byc bezplodna.. ile dziewczyn bierze tabsy regularnie i tez moga byc bezplodne przeciez?

Zazwyczaj dowiadują się o tym po latach. Inna sprawa, ludzie którzy chcą mieć dzieci zazwyczaj za mocno się tym przejmują dlatego staranie tyle zajmuje (poważnie). A ty idź najpierw na badania, potem sobie wymyślaj nowatorskie metody brania tabletek. I nie zapomnij opatentować.

Gość tabsy anty
ja nie staram sie o dziecko a zeby sprawdzic czy jeestem bezplodna musialabym co najmniej rok probowac zeby dopiero isc na badania..

Gość tabsy anty
co mam isc i powiedziec czy moge sprawdzic czy moge miec dzieci bo dziwnym trafem zapominajac o tabletkach jeszcze nie wpadlam?

Napisałaś, że przed braniem tabletek też nie wpadłaś, więc masz prawo się zastanawiać.

Gość tabsy anty
tak wiem.. jednak w nie wszyscy wpadaja od razu za pierwszym razem..

Gość Patirsia
hej byłam 4 miesiące za granicą bardzo często zapomniałam brać tabletek ostatni raz z partnerem kochaliśmy się do końca, brałam diane 35 czasami zapomniałam jednej tabletki raz dwóch ( zawaliłam) po przerwaniu tabletek i całkowitym odstawieniu czyli 7 dni po ost stosunku dostałam okres teraz spóźnia mi się 5 dni czy była szansa zajścia w ciążę??