Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona przyszła mama

Grozi mi przedwczesny poród

Polecane posty

Mnie brzuch bolal tak jak podczas miesiaczki i to sie zdarzalo kilka razy dziennie. A jak mi brzuch twardnieje to czuje sie wlasnie jak bym balon polknela i strasznie ,,ciezko,, sie czuje.

Gość xxxx xxxx
mnie również bardzo często bolał brzuch, codziennie robił się twardy jak kamień, robili mi ktg ale nie wykazało skurczów. na wszelki wypadek zrób wymaz z pochwy, ja się tego nie spodziewałam.... :-(

Mnie na to pomaga oddychanie . Wciągam nosem chwile wstrzymuje wypuszczam powoli ustami i przechodzi spróbuj pomoże chociaż troche

A sa jakies objawy tego paciorkowca?

Mnie na to pomaga oddychanie . Wciągam nosem chwile wstrzymuje wypuszczam powoli ustami i przechodzi spróbuj pomoże chociaż troche

Kochana przyszła Mamo!Miałam to samo, ale ja w 2 połwie 8 miesiąca trafiłam na miesiąc do szpitala, miałam skróconą szyjke macicy. Założyli mi szew, ale zanim to nastąpiło. musiałam mieć pobrany wycinek do badania na obecność komórek nowotworowych. Brałam leki jak Ty. Urodziłam ...2 tyg. po terminie, wszystko skończyło się dobrze.Słuchaj lekarza, oszczedzaj się i nie wmawiaj sobie, że będzie źle.Ja na początku panikowałam, ale dzidziuś pod sercem dodawal mi sil i ja -urodzona pesymistka zaczelam myslec pozytywnie!Jest dużo prawdy w tym, że aptekę mamy w głowie. Powodzenia!

Gość xxxx xxxx
właśnie problem w tym że nie ma żadnych objawów że się to ma Dlaczego paciorkowiec niebezpieczny jest podczas ciąży? Bakterie te potrafią skolonizować (zasiedlić) drogi rodne kobiety, czyli przedostać się do pochwy w związku z jej bliskim sąsiedztwem z odbytem. Z pochwy mogą przedostać się do macicy i zagrozić bezpieczeństwu Twojego dziecka (jeszcze wówczas płodu) znajdującego się w macicy w pęcherzu płodowym. Może wówczas dojść do jego uszkodzenia (zapalenia błon płodowych, pęknięcia) i spowodować (wcześniejszy) przedwczesny poród.

Gość xxxx xxxx
poważnie, mi dopiero lekarz powiedział, jak mu pokazałam wynik, że to może przez to chciał się już rodzic .... wystarczyło zlecić mi badanie!!! A tak panika przed porodem.

Ja nie mam sie jak zbadac bo teraz juz nie bede w polsce. A wlasnie czytalam w internecie ze ginekolog leczyl kobiete na grzybice pochwy a sie okazalo ze ma paciorkowca. Ja wlasnie tez dostalam leki na grzybice bo niestety rok temu sie zarazilam tym cholerstwem i teraz caly czas powraca. I znowu sie zaczelam bac:( Niewiem juz co mam zrobic...

a powiedzcie mi dziewczyny czasami czuje w dole brzucha jak sie robi taka twarda górka czasami jest to nie przyjemne a czasami czuje jak się wypycha.to skurcz czy dziecko???

Gość xxxx xxxx
dużo dziewczyn o tym nie wie, ja nie wiedziałam

Gość xxxx xxxx
dziecko raczej, dla pewności zrób ktg ze 3 razy i będzie widać

tika27 mi takie gorki robia sie na lewym boku albo pod żebrami ale to dziecko nozki wypycha.. a moj synek jest juz ulozony glowka w dol wiec dlatego nie czuje tego w dole brzucha.

Gość koxhana:)
nic sie nie martw na zapas kochana Ja mialm prawie to samo i na koncu urodzilm w 42 tygodniu przez cesarke A porod byl wywolywany mECZYLAM SIE 24 H A zeby bylo jeszcze smieszniej to juz od 7 miesiaca mialm skurcze porodowe po 12 albo 15 godzin bez rozwarcia Czasami pare dni pod rzad To dopiero byla masakra Ale wszystko skonczylo sie fajnie i mam sliczna coreczke Pozatym rodzilam w irlandi i tez nie mialam zadnych badan przez calom ciaze Tylko sprawdzali rozwarcie jak mialm te skorcze i bylam w szpitalu

Gość xxxx xxxx
podczas cytologii nie wykaże, u mnie cytologia nic nie wykazała, dopiero wymaz robiony pod tym kątem

Ja ide 27.10 do poloznej to bede musiala z nia porozmawiac. Moze wysle mnie do szpitala na jakies badania. Bo jak narazie to bedac w ciazy nie widzialam tu jeszcze ginekologa..

a gdzie rodzisz kochana??

No to mnie nastraszyłaś . A ja już nie długo trafie na porodówke bo na 1.11 mam kurcze . Zdąża mi to zrobić ?

A bede rodzila w Norwegii.

To moze rączkami tak macha bo ja tez czasem czuje jak mi sie cos rusza w dole brzucha..:)

a nie ma tam jakis polskich klinik albo lekarzy??

No niestety nie ma.. W Oslo przyjmuje polski ginekolog ale ja mam 400 km do Oslo.

Gość zapomnialam nicka
moja znajoma urodzila synka wazacego 860g. teraz juz ma 5lat i niestety problem ze wzrokiem. mial juz dwie operacje. ja mialam ciaze zagrozona. dwa razy lezalam w szpitalu na podtrzymaniu. lekow cala sterta a i tak urodzilam 9dni po terminie po drugiej kroplowce

ale wiecie co,ten brzuch chyba trzeba badac w pozycji leżącej,bo jak na stojaka to zawsze jest twardy.bynajmniej lekarz bada na leżąco.

Gość tititititititi
mnie od razu założyli pessar i lekarz wysłał do szpitala tam dali kroplówkę na powstrzymanie i brałam później do końca leki na powstrzymanie skurczów, leżałam tez dużo ale już w domu Może zgłos się do szpitala, bo samo leżenie w domu to chyba ryzykowne, chyba że po prostu jeszcze nie jest tak źle i dlatego nie dostałaś skierowani a do szpitala na podtrzymanie, ale warto się upewnić

Wiecie ja to bylam w ciezkim szoku jak na wizycie mi powiedziala o tym rozwarciu, a w szpitalu pokazaly sie skurcze na zapisie, ale ja mialam brzuch caly czas twardy, nawet nie wiedzialam ze powinien byc miekki :D dopiero jak dostalam cordafen to zobaczylam o co chodzilo lekarce. Dodam że nic nie czulam ze mam skurcze (poza twardym brzuchem), kilka razy tylko zrobilo mii sie tak jakby ciezko bylo mi oddychac i przy tym pare razy mnie zabolal brzuch, ale przechodzilo to po jakis 10 min, zakładam ze to były te skurcze :D Teraz juz rozróżniam skurcze przepowiadające i wiem czego sie spodziewac, wiec skrupulatnie je licze jeśli tylko wydaje mi sie ze za czesto sie pojawiaja w ciagu dnia.