Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kraj moich marzen

Czy w tym kraju bedzie mozna wreszcie normalnie zyc?

Polecane posty

Gość kraj moich marzen

Bez chamstwa i bez uczucia, ze na kazdym kroku ktos probuje Ci wmowic ze jest w czyms lepszy, zmieszac Cie z blotem. Bez codziennego rozpychania sie lokciami i w ogole czym sie da, bo jak nie to nic nei uzyskasz? Czy czlowiek nie moze poprostu sobie szczesliwie i spokojnie zyc? Dlaczego ten kraj taki jest? Wiele ludzi, ktorzy byli za granica twierdza, ze np. w krajach zachodnich nei ma czegos takiego. Ludzie traktuja sie jak ludzie. Tam nikt np. nie wyprzedzi Cie na ulicy tylko po to, zeby udowodnic Ci swoja wyzszosc. Nie uwazacie ze to jest chore? Popatrzcie chociazby na to forum. Co za przygnebiajacy kraj.

Gość kraj moich marzen
No dobrze. Niech bedzie, ze ludzie. Nawet na tym forum nie da sie wytrzymac. Nie wiem czy to normalne, ze czlowiek musi byc czlowiekowi wilkiem.

Gość No przrecież
pieniądze na ludzi z PO same się nie zarobią, a forum? forum to odskocznia na 5 minut bo potem zaraz znowu trzeba wracać do pracy i robić na miłościwie panującą platformę.

Gość kraj moich marzen
Dzieki za taka odskocznie. Czlowiek juz po pieciu minutach jest zmeczony. Zreszta co ma do tego PO.

Gość kraj moich marzen
To jest jakas chora mentalnosc ludzi i tyle.

To jest niestety nasza mentalność. Ona jest trochę spowodowana naszą historią niestety. Jednak powoli się to zmienia, choć zapewne nigdy nie będziemy tak otwarci, tolerancyjni i radośni jak niektóre inne narody.

Gość No przrecież
To jest właśnie zasługa PO, napuścili polaków na siebie i teraz są tego skutki.

Gość do normalności potrzebna jest
przede wszystkim kasa ........... większość problemów ma swoje źródło w ziemskim bogu kasie ....... jak pojawiają sie jakieś problemy : 1 pytanie ............ jak stoisz czy tez stoicie finansowo ? jest gotówka czy kredyty ? brak kasy to problem wywołujący inne problemy ale również kiedy nagle pojawia sie większa ilość gotówki to też może sie w dupie poprzewracać i mogą pojawić sie problemy .........komuś może odbić i czuje sie lepszy od tych którym brakuje kasy ........ duza kasa daje możliwość władzy dominacji

kraj moich marzen Takie czasy, dostosuj się, albo próbuj zmieniać. Mi już wszystko jedno . Zresztą od zawsze była rywalizacja między ludźmi i w każdych czasach byli tacy co narzekali i tacy którym to odpowiadało.

Gość Bo Polak Polakowi wilkiem
nie ma na świecie drugiej takiej nacji, która wali we własne gniado a za 5 gr więcej kolegi czy koleżanki, gotowa w łyżce wody utopić. Nie mówiąc już o innym zdaniu na jakiś temat. Zobaczcie co się z nami dzieje, totalny brak porozumienia, tolerancji, jakichkolwiek dobrych uczuć dla bliźniego. A nieby żyjemy według przykazań Bożych... Jedna wielka ściema z tymi katolikami w Polsce.

co ma kasa do kultury i zwykłego ludzkiego zachowania ? kasa albo jej brak jako usprawiedliwienie dla chamstwa , marudzenia ,narzekania to tylko nędzna wymówka .

Gość kraj moich marzen
Pewnie wszyscy macie po czesci racje. Przez tyle lat byla w Polsce bieda. Kazdy mial tyle samo. Teraz ludziom odbija i czuja sie lepsi, gdy maja troche wiecej kasy. Odbija im i uwazaja sie za niewiadomo kogo, a w glowie siano. Do duzych pieniedzy tez trzeba dorosnac. Znam jedna okropnie bogata osobe z Norwegii. Czlowiek tak skromny, ze nigdy byscie nie odczuli, ze jest taki bogaty.

Gość erere
kasa a klasa to dwie rózne rzeczy . ... Posiadanie kasy nie musi oznaczac ze masz klase .. Na przyklad doda jest tego najlepszym przykladem .. Zachowuje sie jak menelka z patologicznej rocziny .

Gość kraj moich marzen
Polacy zawsze chyba walili sie w 4 litery. Byle zrobic kogos innego, mniej przebieglego w konia i udowodnic swoja wyzszosc. Taki nasz smutny los.

Gość No przrecież
Pieniądze to inny temat, problemem, jest w tym kraju to, że dobrze zarabiając, ciężko o spokój, rozwój, rodzinę.

Gość kraj moich marzen
Oczywiscie, ze kasa nie oznacza klasy.

nie jest tak źle :D nie wiem jakich ludzi macie do okola siebie ,ale mnie źle nie jest :) wystarczy sie uśmiechać , czasmi kogoś w kolejce przepuścić , samochód przestawić , psa na smycz wziąć ........ i naprawdę ludzie nie śa tacy źli .

Gość kraj moich marzen
Tak, Tutaj naprawde trzeba sie dwoic i troic zeby jakos stanac na nogi, a pozniej nie ma sie czasu na spokojne zycie, wychowanie dzieci, spedzenia czasu z zona. Zreszta wszedzie chamstwo i pogarda. gdziekolwiek sie nie ruszysz. Nie wiem czy nie moze byc poprostu tak ze masz do czegos prawo i dostajesz to bez mrugniecia oka, a nie ze trzeba o wszystko walczyc bo inaczej Cie oleja.

Gość No przrecież
Pewnie, że nie jest źle, jest ktoś ma zamiar do końca życia wegetować.

Gość kraj moich marzen
Stram sie byc milym dla ludzi, no ale spotykamy przeciez w zyciu mnostwo przypadkowych ludzi, ktorzy zawsze probuja odreagowac swoja frustracje na innych.

sugerujesz ,zę wegetuję ?:) skąd takie podejrzenie ? ja po prostu staram sie nie dołączać do pesymistów i malkontentów - bo czemu to niby pomoże ?

Gość kraj moich marzen
Moze zmusi do refleksji.

kogo ? jestem dostatecznie dorosła ,zeby wiedzieć ,ze narzekanie niczego nie zmienia . Jest ci zle ? zacznij to zmieniać , ale zaczni zmiany od siebie :)

Gość No przrecież
pewnie przesadzam z tą wegetacją, ale z drugiej strony niestety ciężko o rozwój w tym kraju.

Gość kraj moich marzen
U siebei nie musze nic zmieniac jesli o to chodzi. Nie jestem zawistna osoba, nie mieszam z blotem ludzi. To co mam jeszcze zmieniac. Poprostu nie podoba mi sie to. Mam sie cieszyc z chamstwa, ktore jest obecne na kazdym kroku?