Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka pracujaca

czy 18 miesieczne dziecko powinno juz samo jesc?

Polecane posty

Gość matka pracujaca

jak w pytaniu powyzej? czy poltoraroczne dziecko powinno byc jeszcze karmione czy powinno jesc samo?

Raczej samo Jak K chodzil do klubu malucha to tam takie 1,5 roczniaki same jadly i pily ze zwyklego kubka. Oczywiście Panie pomagaly, ale w wiekszości dzieci radziły sobie same. Ja moim wczesnie wręczam lyżki i jedli sami. Na początku więcej wylewali niż jedli, ale za to szybko się nauczyli. Lolka też ma swoją lyżkę, a ma 7 m. Ja ja karmię a ona sobie swoją miesza, nabiera, wklada do buzi. Bardzo bardzo bardzo nieporadnie, ale się uczy.

Gość matka pracujaca
no wlasnie, moj tez je sam, a ostatnio kolezanka mnie niemalze opieprzyla, ze taki balagan dookola jak on je i czemu go nie karmie. dla niego to radosc i nauka moim zdaniem. z zupami tez pomagam, bo inaczej jest mokry caly...

Kolezanka nadwrażliwa :P Nikt się nie rodzi doskonaly i wielu rzeczy trzeba się nauczyć a najlepiej uczy sie na blędach. Balagan sie posprzata :P Nie przejmuj się takimi opiniami.

Gość matka pracujaca
dzieki. tak wlasnie myslalam ;)

Gość mama ma ma
mojemu dalam lyzeczke jak mial 13 miesiecy,teraz ma 20 i juz nie brudzi naokolo.ale poczatki byly trudne,jednak trening czyni mistrza. Dziwna ta kolezanka

Moje ma 8 miesięcy i już od kilku tygodni samo je :) Ale myślę że dużo zależy od tego czy w ogóle pozwoli sie dziecku samemu grzebać łyżeczką żeby w ogóle miało okazję sie nauczyć :) no i od tego na ile dziecko jest zainteresowane zjedzeniem tego co ma na talerzu/w butelce :)