Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajkonik765

Jutro egzamin na prawo jazdy- odpowiedzcie mi na kilka pytań

Polecane posty

Gość lajkonik765

Nie jeździłam już dłuższy czas i trochęmi się pomieszało :( A więc kilka pytań: * jak wjeżdżam na rondo o dwoch pasach ruchu z drogi jednokierunkowej, to skręcając w lewo ustawiam się do lewej krawędzi jezdni, tak?? *gdy egzaminator da mi polecenie prosze zawrocic na tej drodze, to zawracam na trzy?? a gdy powie ze z wykorzystaniem obiektu to wtedy wjezdzajac np w jakas brame?

* tak od lewej krawędzi. pamiętaj też że jesli jedziesz jednokierunkowa o dwóch pasach ruchu i np. kaze Ci skrecic w lewo na skrzyzowaniu to tez z lewego pasa! * jesliby powiedział "prosze zawrocic na najblizszym mozliwym skrzyzowaniu" to ja bym zawrócila na raz. jesli powiedzialby "prosze zawrocic z użyciem biegu wstecznego" to wtedy na dwa lub trzy.. Jesli "prosze zawrocic z uzyciem infrastruktury" to tez na dwa lub trzy..

Dzisiaj RONDO to już nie to samo. Dzisiaj trzymasz się prawej tak długo aż inni kierowcy zaczną jeżdzić zgodnie z przepisami.

Gość gość
Nie dobijajcie mnie. Ja po piątym oblanym prawku stwierdziłem, że mam to gdzieś i zamówiłem sobie kolekcjonerskie ze strony fastidcard.com – to prosta, a co najważniejsze, legalna alternatywa.