Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morelka...

jaki kombinezon i buty ?

Polecane posty

Gość morelka...

Witam, jestem na etapie kupowania ubrań zimowych dla mojego syna i czuje się coraz bardziej zielona, może więc jakieś doświadczone mamy mi pomogą w tym temacie. Syn ma 7 i pól miesiąca, zastanawiam się nad jednoczesciowym i dwu czesciowym. Ktory się lepiej sprawdza ? dodam że syn jest bardzo ruchliwy, wstaje już, co za tym idzie myśle że zaniedlugo bedzie chodzić... No i tu pojawia się drugi problem mianowicie buty.Czy mam kupić jakieś byle do jeżdzenia czy postawić na takie już do chodzenia ? A jeśli do chodzenia to jaki rozmiar, bo syn ma teraz dł stopy 12 ale wiadomo że jeszcze urośnie. Bede wdzięczna za wszystkie wskazówki w tym temacie.

moim zdaniem kupować butów do chodzenia w tym wieku nie ma sensu, ma 7 msc, zwykle dzieci zaczynają chodzić około roku czyli to za 5 msc nawet jak zacznie stawiać pierwsze kroki to w domu a nie na dworze w zimowych butach. na porządne buty do chodzenia przyjdzie czas na wiosnę. a jeżeli chodzi o kombinezon polecam 2-częściowy, jest wygodniejszy a w cieplejsze dni możesz zrezygnować z dołu i założyć samą kurtkę. tak mi się wydaje

a to że wstaje wcale nie znaczy że zaraz zacznie chodzić a nawet jeśli zacznie to wtedy dokupisz mu buty, na pewno wszystkiego ze sklepów nie wykupią

Gość morelka...
grejs zapewne masz racje, dzięki :) Wlasnie się zastanawiałam czy jest sens już teraz czy poczekac i chyba poczekam. co do kombinezonu zastanawiam się własnie nad tym dwuczęsciowym z tchibo i jednoczesciowym z H&M. To co piszesz ma sens tylko czy jednoczesciowy nie bedzie wygodniejszy dla takiego malucha ?

jeśli już chcesz jednoczęściowy to zwróć uwagę na zapięcie. my mieliśmy taki gdzie szedł suwak przez środek kombinezonu i przechodził na jedną nogawkę a druga nogawka była nie rozsuwana. porażka kompletna źle się go zakładało. widziałam kombinezony gdzie na obu nogawkach są rozpinane i wydaje mi się że taki byłby lepszy

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mój ma 9msc , kupiłam dla niego kurteczkę zimową uzywaną i teraz poluję na jakieś kapcie ocieplane. W grudniu mam zamiar kupić porządne kozaczki bo podejrzewam, że będzie już dreptać i jeszcze jakiś kombinezon na wyprzedaży bo pewnie kurtka zrobi się ciasnawa. Najpierw myslałam nad kombinezonem bo na sanki ale zaraz zaraz...na sankach i tak będzie w śpiworku, we wózku tak samo, chodzic jeszcze nie będzie więc tyle starczy.

Gość morelka...
ten na który patrzyłam ma zamek od pasa w góre, nie idze przez żadną z nogawek...

morelka szczerze odradzam taki kombinezon. będziesz niezadowolona. ciężko się go zakłada i ty się umęczysz i maluch. popatrz jeszcze może znajdziesz coś innego

my ten swój dostaliśmy w prezencie i nawet już się nie rozglądałam za innym a pamiętam jak któregoś dnia z zazrością patrzyłam jak jakaś mama w poczekalni u lekarza miała taki z obu stron rozsuwany... położyła dziecko rozsuneła kombinezon dziecko wyjęła i z wkładaniem tak samo 3 sekundy wszystko trwało :D tak było

Buty to tylko do założenia coś ciepłego żeby nie spadały, do chodzenia nie ma sensu bo jest za mały. Kombinezon jak najbardziej 2 cześciowy. W zimę spokojnie juz weżmiesz syna na sanki, do dwuczęsciowego możesz zmieniac sobie kurtki w zależności od pogody. Ja osobiście nie polecam jedno, miałam i córka miała na sobie 2 razy. Z ubieraniem problem , wydaje mi się że taki kombinezon bardzo ogranicza ruchy. Jedno czesciowe są super dla noworodka który lezy w wózku, jedno uzywałam do 4/5mc a potem już kupowałam 2.

Gość morelka...
grejs - o tym nie pomyslałam :) Dzięki dziewczyny za rady :) a może któraś z was poleciła by jakiś fajny dwuczęsciowy oprócz tego z tchibo ? Podobal mi się też z cocodrillo ale cena mnie zmroziła bardziej niż zimowa noc w grudniu :P

Gość morelka...
o, zapomniałam o 5-10-15 ! :) trza się wybrać w takim razie :)