Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszcie mi drogie mamy

Co macie zamiar kupić swoim dzieciom na Mikolaja i ile mają lat?

Polecane posty

Gość napiszcie mi drogie mamy

lub miesięcy? Macie już jakieś typy swoje? Co na mikołaja albo na gwiazdkę? Ja się właśnie rozglądam.

Dla Synka lat 5 kupię kalendarz adwentowy z Lego :) Dla chrześnicy męza kupię kalendarz adwentowy z BabyBorn a dla mojej chrześnicy i chrześniaka 9 lat nie mam pomysłu...

Blondyna fajne te kalendarze. To się otwiera i w każdym okienku jest jakiś ludzik albo dodatek do laleczki czy zabawki są spakowane osobno? Ja nie wiem jeszcze. Mania chciala baby born plażowa wiec pewnie mikolaj jej przyniesie ;) Kornel koniecznie traktor więc poszukamy jakiegoś traktora A Lolcia to nie wiem. Moze chodzik. Bo myślałam nad takim wózkiem- pchaczem z FP ale na to będzie jeszcze za mała. Takie coś to na urodziny.

blondyna dzięki za pomysł na mikołajki :) Własnie ogladam na all te kalendarze , są fajne :) Miałs już taki , wiesz jakiej wielkości sa te zabawki , np. te baby born ?

Gość rrilinkakak
żartujecie? kupujecie na Mikołaja zabawki????? u nas jest zwyczaj kupowania słodyczy, a pod choinke dopiero zabawki,inaczej bym i dziadki,ciocie itp zbankrutowały!

U nas Mikolajki to zabawki a pod choinkę właśnie słodycze/ książeczki/ owoce jakieś symboliczne rzeczy (choć my też dajemy większe zabawki)

u mnie na mikołajki drobne zabawki , a na gwiazdkę większe. Myślałam zeby na mikołajki kupić konika my little pony , bo óra je uwielbia, ale znalazłam ten kalenadarz adwentowy własnie z tymi konikami i ciesze sie bo akurat pasuje na mikołajki , bo to jedyna okazja aby wręczyc akurat taki prezent ( kalendarz adwentowy ) .

Kalnedarz z lego: http://allegro.pl/kalendarz-adwentowy-lego-7952-zamek-9-figurek-i1853342949.html a to kalenarz z BabyBorn Mini http://allegro.pl/zapf-baby-born-kalendarz-adwentowy-laleczka-nowe-i1862368098.html Synek dostał rok temu taki z Lago z Piratami i mu się bardzo podobał a z adwentowych to jeszcze widziałam z kucykami pony, barbi, polly packet..

Mnie się podoba z pieskami chi chi tzn nie tyle mnie co Mani by się podobał, ale nie widze nic dla Kornisia bo Lego go srednio interesuje i raczej je gubi niż się bawi :(

Gość mami454
Ja ostatnio kupiłam córce na stronie kidek.pl dziecięcą biżuterie - taką do samodzielnego wykonania. Zabawa była fantastyczna, bawiło sie przy tym pół rodziny a duma z jaką córka nosiła własnoręcznie zrobione korale przepełniała cały dom :)

Gość DO BLONDYNY
Co do cholery ma wspólnego z Adwentem ta zabawka profanująco nazwana ,,kalendarz Adwentowy lego ,, :O co do Adwentu ma ludzik ,,trup,, ludziek ,,czarodziej,, jakies włucznie goscie w zbrojach.. świania ,, :O żałosne! naprawde! proponuje dziecku dac książeczke religijna,albo poprostu bajke na ten temat! lub puzle religijne,a nie totalnie świeckie rzeczy.Na kogo wychowacie swoje dzieci jak będziecie niszczyc w nich podstawy chrzescijanskich wartosci :O ??

Gość jEEEEEEEEJEEEJ
Ta lalka adwentowa to chyba jeszcze wieksza porazka niż ten peirwszy OBA DNO!!!!

czy wszystko musi być mega edukacyjne? wg mnie nie :P czekoladowego kalendarza adwetnowego też pewnie nigdy nie miałyście bo to profanacja wiary? bez jaj! a myślałam że kafe mnie juz niczym nie zaskoczy :P

my na mikołaja małej kupiliśmy arke noego z serii little people do tego kolorowanki kredki itp drobiazgi za to pod choinke nie mam pomysłu myslałam o dużym garażu tez z tej serii ale wtedy to juz chyba nam pudełek nie starczy zeby to na noc chowac ... bo ma fioła na ich punkcie

na Mikołajko - urodziny (I :P) chcemy mu kupić jeździk/pchacz - bawił się takim namietnie w zaprzyjaźnionej knajpie dla rodziców z dziećmi, więc mu taki sprawimy, a pod choinkę to nie mamy jeszcze pomysłu, ale na pewno jakąś zabawkę, w sumie to on lubi takie duże, grające, hałasujące zabawki więc pójdziemy w ten deseń i jakąś książeczkę, grubą, gdzie się nie da jeść kartek :D a jest bardzo kolorowa - bo uwielbia oglądać przy śniadaniu :)

na Mikołajko - urodziny (I :P) chcemy mu kupić jeździk/pchacz - bawił się takim namietnie w zaprzyjaźnionej knajpie dla rodziców z dziećmi, więc mu taki sprawimy, a pod choinkę to nie mamy jeszcze pomysłu, ale na pewno jakąś zabawkę, w sumie to on lubi takie duże, grające, hałasujące zabawki więc pójdziemy w ten deseń i jakąś książeczkę, grubą, gdzie się nie da jeść kartek :D a jest bardzo kolorowa - bo uwielbia oglądać przy śniadaniu :)

Gość Mamy w nosie zabawki
Na mikołaja jedziemy do bobolandii na cały dzień i się bawimy do upadłego!

Gość Mamy w nosie zabawki
Zabawek ma już z lekka za duzo a jeszcze kupa czasu do drugich urodzin...

Gość an2anet
u nas w domu zawsze dostawalismy na mikolaja paczki ze slodkosciami a pod choinke to juz wartosciowsze rzeczy byly i tej tradycji bede sie trzmac:) ale to jak dziewczynki podrosna bo teraz za malutkie jeszcze wiec sadze ze starczy im jeden prezencik choc pewnie i na mikolaja dostana po ciuszku a na swieta po zabawce :)a tak wogole to moje prawie codziennie prezenty dostsaja tak uwielbiam im kupowac :P

Gość MagdaEmw
U nas też na Mikołaja skromnie - paczka słodyczy, plus specjalny dodatek - list w formie wideo od Mikołaja (mozna zamówić tutaj www.listymikolaja.pl) a dopiero na Gwazdkę dostanie więcej, bo rodzina się zjedzie.