Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola1989pp

mój chłopak chce mieć dziecko

Polecane posty

u mnie jest taka sytuacja że mój chłopak ma 30 lat ja 22. Mówi że chce mieć dziecko. i on to widzi tak że ja będę siedzieć w domu z dzieckiem a on będzie pracował. facet jest śmieszny. mówi że chce mieć dziecko ale całym obowiązkiem obarcza kobiete. ;/

Gość O ja pierdolex
chetnie się z tobą zamienię, bo mój nie chce dziecka a ja chcę :(

Właśnie - czemu jest śmieszny? Po drugie - są żłobki, opiekunki. Kobieta nie musi siedzieć 5 lat w domu po urodzeniu ...

Generalnie jeśli facet chce was utrzymać i jest pracowity to zaleta. Napisz czemu Cię śmieszy to pytanie. Może nie chcesz mieć dzieci teraz? Nie czujesz instynktu?

niestety, ale tak to najczęściej wygląda facet chce dziecka, ale jego rola jako ojca kończy się na pracy poza domem i ew. pogłaskani, synka koniecznie, po główce po pracy a cała resztę, czyli 99% roboty przy dziecku - zrzuca na barki kobiety

smieszne bo on mowi ze chce miec dziecko. a on nawet czasu nie bedzie dla niego mial bo pracuje calymi dniami nie ma go w domu. powiedzcie mi jaki to ma sens. facet mowi ze chce miec dziecko a caly ciezar wychowywania spadnie na mnie. on calymi dniami poza domem a ja sama w domu z dzieckiem

Gość JUL33K
tak, a żeby zarobić na te dziecko musi zapierdalać i faktycznie nic przy nim nie robi, samym mlekiem matki dziecko żyje :)

Gość dsdcdcdc
uwierz, lepiej jak facet wiecej pracuje, niz oddac dziecko opiekunce i sie mojac w pospiechu. a jakos utrzymac sie trzeba :o tak zle, tak niedobrze przesadzacie kobiety

Czyli propozycja jest śmieszna bo nie widzisz aby on miał czas na bycie ojcem. Rozumiem. Teraz pytanie - on tyle pracuje bo musi czy lubi? Pytanie jest takie - czy lubi dzieci, czy jak będzie małe potomstwo to będzie się garnął do dziecka. Widzę, że nie widzisz go w roli ojca ... Powiedziałaś mu o swoich obawach (że nie będzie go w domu a Ty będziesz sama)?

Gość Dobrawka88
No ktos musi Was utrzymac, prawda? Dla mnei to nic smiesznego kobita z dzieckiem a mąż zarabia na rodzine. Poki dzieciak mały.

@Invicta Powiem tak - brutalnie napisałaś, ale niestety bardzo prawdziwie ...

Gość Żanettt
Hej mam podobny problem facet chce dziecka ma 28 lat ja 23. Chce się zaręczać mieszkać razem argumentuje, że ma 2 mieszkania stabilizację ale mi jest dobrze jak jest. Jemu też mieszka z rodzicami, wszystko ma, ma kasę z wynajmu, ja też mam fajnie z rodzicami, czuję się za młoda na dzieci, jego bardzo kocham, ale on za bardzo naciska jak mu to wybić z głowy żeby wybić mu z głoy ten pomysł na 5 - 10 lat:P Ja mam swoje życie , znajomych, swoje zajęcia i nie w głowie mi zostawać "panią domu":(

Gość Żanettt
On cały czas podkreśla, że ma mieszkanie ale to przecież nie zobowiązuje do posiadania dziecka :( Poza tym mój pokój sam ma 20 metrów , a te mieszkania mają po 40 metrów nie chce mi się tam gnieździć i to jeszcze z dzieckiem jak mu to wybić z głowy????? Kocham go ale męczy mnie to bardzo, jest dobrze tak jak jest po co na razie to zmieniać

Gość gość
To po co się wiążesz ze starszym? Pomyśl trochę. Poza tym to rola kobiety być w domu z dzieckiem, tak było zawsze, a teraz niewiadomo co się tmy kobietom w głowach przewraca. Powinnaś się cieszyć i dziękować górze, że masz możliwosć, by mężczyzna Ciebie i Twoje dzieci utrzymał, bo dziś za 1600 brutto przeciętne wynagrodzenie, to jak dwójka 8 h dziennie pracuje, to ledwo wiąże oba końce a co dopiero dzieci. Myśl