Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

co przygotowac na przyjecie?

Polecane posty

moj syn ma urodziny, upieke z tej okazji tort, ale co jeszcze? na ok. 16 osob, dorosli i dzieci. nie chce mi sie stac przy garach wiec cos na zimno raczej - jakies czipsy, paszluszki.. myslalam o koreczkach, faszerowanych jajkach, macie jeszcze jakies pomysly?

sushi to jakies pol godziny do godziny roboty, chyba ze sie zepniesz to krocej. chyba ze nie maki a te takie kulki ryzowe z lososiem, nie pamietam jak sie nazywa, bez nori w kazdym razie. kurcze, nie bardzo wiem jak te papryke zrobic :D bo nie jadlam nawet, widzialam. wiem, ze serek bialy, do tego jakies ziola, oliwa. moze jakies zapiekanki? dzieci lubia takie rzeczy. albo pizza? tarta?

albo takie proste danie - banany zasmazane w polewie sezamowej! gdzies mialam przepis, na pewno dzieciom i dorosłym bedzie smakowalo

na deser tesciowa robi taki truskawkowy deser, do tego bedzie tort, paluszki, czipsy, jakies cukierki... a co z tymi bananami ? poki co to na pewno beda te koreczki, a reszta to nie wiem..godzina na jedno danie to chyba troche duzo... tym bardziej ze mi na ten tort zejdzie.

Zona hej ;) jak dzieciaki to frytki nugettsy skrzydelka czy udka z kurczaka ;) szybko sie toto robi ;) albo domowe hamburgery macki czy tortille wiem mega niezdrowe ale pyszne do tego salatka pomidor ogorek salata zielona i dzieciaki happy beda

a na cieplo papryka lub pieczarki faszerowane grzaneczki z pieczarkami i zoltymm serem z kropla keczupu koreczki np cebulka perelkowa kabanos ser zolty

Gość b. dobry pomysł
Hej kacia - jak z pracą? Udało się? Domowe hamburgery czy inne fast foody nie są jeszcze aż tak niezdrowe, w końcu w dużej mierze same decydujemy co w nich ląduje :) Więc uważam, że na imprezę dla nastolatków to świetny pomysł, chyba że na co dzień to jedzą to co innego.

dzieciakom zrobie frytki i beda zadowolone, wlasnie, moze jakies nuggetsy... jakas salatke... tez nie wiem jaka, nie warzywna bo to za duzo roboty, moze z ananasem, kukurydza, jajkiem i szynka, bo jest szybka i pyszna. a te banany to jakby ci sie chcialo to podaj prosze :)

nuggetsy, wlasnie chcialam powiedziec. mozna hamburgery, hot dogi im zrobic. bananow nie znajde, ale mozna zrobic julkottbullar (kuleczki miesne), polente z jakims slodkim sosem, mozna sajgonki zrobic, kulki kakaowe z bakaliami

hej na razie czekam zobaczymy ale nie chce zapeszac wszystko na dobrej drodze bo ja szukam drugiej tyrki ;)

polecam ci takie roladki serowe na zimno. kupujesz ser żółty w plasterkach serek topiony, do serka topionego dajesz np papryke i szynke drobniutko pokrojoną. smarujesz tą masą plaster sera i zawijasz. mozesz przekroic na skos, fajnie wygląda. tą masą mozna też smarowac szynkę

zonko najprostsza zielona salata pomidory ogorki cebulka moze do tego troszke sosu czosnkowego :) hot dog dlaczego nie np z sosem chili i cebula czerwona lub z majnezem i stopionym zoltym serem ;)

albo tez pycha ziemniaki umyj obierz natnij w plasterki jak na fryty ale nie do konc wte szparki wloz bekon zapiekasz w piekarniku a w tym czasie robisz salatke czy cus

ja sie przyznaje bez bicia uwielbiam frankfuterki zapiekane z cebula na to ser zolty posypany ostra czerwona papryka ;)

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej