Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zasmucony wyborca pisu

Wyborcy PO pocieszcie mnie proszę!

Polecane posty

Gość Zasmucony wyborca pisu

Jak mi się poziom źycia poprawi to za 4 lata poprę Platforme a jak pogorszy to nie poprę

Gość wkurzony na maxxxa
Nie poprawi się, będzie coraz gorzej,ale widocznie polacy muszą dobrze w duupę dostać zeby sie obudzić!!!

sam z siebie to raczej się nie poprawi. Co ma rząd jakiejkolwiek partii do tego? Jeśli masz jakiś dobry zawód i będziesz pracować w jakiejś sensownej pracy i zarabiać oieniądze to na pewno ci się poprawi. Dlaczego miałoby być gorzej. Mnie brakowało kasy to pracuję na etacie plus dwa zlecenia. Czasu nie mam dla siebie wcale, ale cóż - coś za coś. Każdy ma jakieś priorytety. I nie ma znaczenia która partia była akurat przy władzy. Tak samo było za czasów władzy absolutnej PiSu jak i za PO. Tak, że weź los w swwoje ręce a nie zwalaj winę na rząd jakikolwiek

Gość rozsadnyyy
Mylicie sie. Politycy maja duzy wplyw na poziom zycia spoleczenstwa. Moga regulowac podatki, zajac sie zbyt wysokimi cenami paliw, ktore maja duzy wplyw na ceny produktow, uprosicic przepisy, zajac sie zbednymi wydatkami, tak zeby w przyszlosci nie podnosic obciazen obywatelom. Mozna zrobic bardzo wiele i nie wszystko zalezy od nas. Juz dosyc mam tego sloganu. Nauczyliscie sie go na pamiec czy co?

Gość rozsadnyyy
Wlasnie PO mialo wladze absolutna. Potulnego koalicjanta, prezydenta ze swojej partii, przychylne media. Majac to wszystko w reku bardzo malo zrobili.

Gość rozsadnyyy
No i oczywiscie nikt nie odpisze. Pozniej beda powtarzac w innych tematach te same dyrdymaly.

rozsądny.. PO jak mówisz miało absolut od nieszczęsnego, tragicznego wypadku. A właściwie od przedwczesnych wyborów prezydenckich. Wcześniej obaj bracia K byli na czele, mimo zapewnień pana prezesa, ze nigdy tak nie będzie. Ale nie o tym jest temat. Tylko o tym, że sytuacja każdego obywatela zależe przede wszystkim od niego. A jeśli sądzisz, że jakikolwiek rząd obniży podatki a zwiększy socjal dla tak myślących jak ty, to niby jak ty sobie to wyobrażasz? Skąd niby na ten socjal ma wziąć pieniądze? Dodrukować? Żeby dać tym, którzy sobie nie radzą musi zabrać tym zaradnym niestety

Gość rozsadnyyy
Nie licze na zaden socjal. Uwazam, ze to zrujnowaloby finase panstwa w dobie nadchodzacej kolejnej fali kryzysu. Nie mow mi jednak, ze nie mozna obnizyc podatkow odciazajac np. wydatki na biurokracje, albo obnizyc cen paliw majac w rekach taki moloch jak Orlen. Mozna tez zaproponowac jakies programy dla ludzi swierzo po studiach, ktorym naprawde ciezko jest jakos ulozyc sobie zycie w tym kraju na samym starcie. Mozna walczyc tez o wyzsze fundusze z UE co przelozy sie na wyzsze dotacje w roznych swerach gospodarki itd.

Gość rozsadnyyy
Juz za dlugo tutaj siedze. SWIEŻO oczywisice.

Gość rozsadnyyy
Albo uproscic lub zmienic przepisy tak, aby przelozyly sie na lepsza jakosc zycia. Przeciez to wszystko mozna robic. Politycy nie sa od usmiechania sie i klocenia tylko maja cos pozytecznego robic dla przecietnego obywatela tego kraju.

sądzisz, że benzyna jest tak droga wyłącznie przez Orlen? Przejedź się za granicę albo złość się na Arabów, że tyle chcą za barylkę.. A co do wydatków na biurokrację. Robiłeś jakieś badania dotyczące właśnie tego problemu, i wyszło ci że faktycznie zbyt wysokie są te wydatki? Zobacz ile zarabiają doskonale wyszkoleni urzędnicy (bo faktycznie większość przynajmniej tych młodych ma doskonałe wykształcenie) Mogę się założyć, że w życiu nie zgodziłbyś się tyle zarabiać..

Gość ptasiek nastroszony
trzeba przeczekać zacisnąć pasa żyć zgodnie z poziomem a nie rozpasanie i narzekac ze mało wciąż malo. glodu nie ma . mamy w chuj długu i trzseba go spłacać zadlużyliśmy się bo rządy populistycznie ulegały nastrojom i zadłużaly by nieuzasadnione podwyżki robić gdyby tak nie robili to dziś by bylo lepiej i można by bylo obnizać a tak niestety skąds trza te piniędze czerpać do budżetu i spłacać dlug państwa czyli nasz. by przyszlym pokoleniom choć połowe tylko zostawić

Gość rozsadnyyy
Kazdy jest zdania, ze biurokracja jest zbyt mocno rozrosnieta. Nie wymagaj ode mnie jakichs badan. Nie jestem jakims analitykiem w firmie zajmujacej sie slupkami i wykresami. Oczywiscie, ze na cene paliwa maja wplyw rozne czynniki, co nei oznacza, ze nie moglaby byc nizsza, chociazby marza stacji benzynowych czy akcyza. Z pewnoscia odbiloby sie to pozytywnie na cenie roznych produktow i doprowadzila do przyspieszenia gospodarki.

Gość rozsadnyyy
Hmmm splacac dlug? Jakos w to nie wierze. Beda sie zadluzac na potege, ile sieda, a pozniej placz i zgrzytanie zebow. Nie wiem kto to kiedys bedzie splacal. Biedne nasze dzieci beda.

Gość rozsadny pieprzysz
glupoty o tym paliwie ze az glowa boli. Niech zgadne jestes wyborca pisu?

Gość rozsadnyyy
Oczywiscie jak komus cos sie nie podoba to jest albo wyborca PIS-u, albo pieprzy.

Gość rozsadnyyy
Balcerowicz mowiac o przerazajacym zadluzeniu panstwa tez jest wyborca PIS-u.

czemu sądzisz, że będą nas zadłużać do n potęgi? Przecież ci ludzie tu mieszkają, mają rodziny, dzieci. Sądzisz, że własnym dzieciom szykowaliby taką przyszłość??? Co innego pan prezes, ktory teraz rozdawałby wszystki, ktorzy go popierają, bo po nim nie zostanie już nikt, o kogo musiałby się martwić...

Gość rozsadnyyy
Patrze na kolejne lata i dlug rosnie i rosnie. Panstwo nie splaca ich tylko zadluza sie caly czas. Nie walczy z deficytem budzetowym. Wiec co niby ma sie w tym zakresie zmienic, jak caly czas jest tak samo, a politycy nei widza zadnej potrzeby zeby robic z tym cokolwiek.

17:58 wiesz co W cenie benzyny 52-54 % to podatki. Reszta to marże dystrybutorów i kasa dla Arabów. Więc kto ma najwiekszy wpływ na kwotę przy dystrybutorze?? Myślisz ty czasem??

Gość ptasiek nastroszony
gdyby państwo mialo walczyć bardzo z deficytem budzetowym to bylby dopiero placz . można zacisnać pasa kosztem biologicznego wyniszczenia Narodu [tak jak to robił Ceaucescu]a też firmy , które mają ' miskę" u nas nie jest to w ich interesie bo przecież jakieś zadowolenie komsumenckie być musi. to tak jak w domowym budżecie można splacać na tylew by jeszcze żyć i mieć za co zjeść by mieć siłe pracować i spłacać. taki obieg zamkniety.na pewno potrzeba wiecej miejsc pracy wytworczej , wolnosci dla przedsiebiorczosci a mniej biurokracji.

hmm, nie wiem czy nie zauważyłeś, że Polska jest zadłużana od zarania.Każdy rząd pozostawia następnemu długi. I jakoś żyjemy. A skoro to dla ciebie taki problem, to proponuję wizytę u psychologa. Zostaw te sprawy rządowi bo po to na nich głosowaliśmy, żeby między innymi sobie z tym poradzili. A jeśli tak cię to niepokoi, trzeba było zapisać się do jakiejś partii i startować w wyborach, podsunąć swoje pomysły. Ale Polacy na wszystkim się znają i potrafią wyłącznie narzekać. Na długi, na kryzys, na niedobre życie. I zawsze znajdą winnego tego stanu... Oczywiście sami robią wszystko, żeby poprawić swoje życie, ale zawsze ci 'inni" przeszkadzają :)

Gość rozsadny pieprzysz
Mam pytanie konkurowoe dla niektorych. Panstwo obniza akcycze na paliwio o 50 gr, o ile zmieni se cena przy dystrybutorze?

Gość rozsadnyyy
Juz dzis kazdy obywatel tego kraju musiaby bodajze zaplacic ponad 23 tysiace, zeby spacic dlug. No nie rozmieszaj mnie:D Niekontrolowac politykow i zostawic im kraj samym sobie :D No nie badz taki naiwny. Przeciez oni mysla tylko o tym jak napchac sobie kieszen:D

Gość rozsadnyyy
Tzn jak to dla niektorych. Tlumu tutaj nei widze hehehe :) Pewnie spodziewasz sie odpowiedzi, ze w ogole nei zmaleje cena benzyny:) Ale to neiprawda, wlasnie przez to, ze w rekach panstwa jest np. Orlen ktory moze odzialywac na konkurencje. Juz kiedys byla obnizana akcyza i to sie udawalo. Ceny paliwa spadaly:)

Gość rozsadnyyy
wiesz co w USA chociazby tez obywatele zawierzyli politykom i zobacz co tam sie dzieje. Jak mozna bagatelizowac to, ze panstwo sie zadluza i kiedys zostanei przekroczony limit, a wtedy bedziemy miec kryzys pelna geba, nie to co teraz.

Gość rozsadny pieprzysz
tak przyjacielu cena paliwa spadla by ale o 5 gr, stacje benzynowe wykorzystaly by sytuacje by zwiekszyc marze

Gość rozsadnyyy
Ehhh juz chyba napisalem to co mialem napisac. Dzieki za kulturalna rozmowe. Jak widac mozna normalnie porozmawiac.

Gość rozsadnyyy
Moze w tej kadencji bedzie lepiej niz przez ostatnie 4 lata. Nie jestem jakims zacietrzewionym fanem jednej partii. Chcialbym poprostu, zeby w Polsce zylo sie coraz lepiej niezaleznie od tego kto rzadzi.

Gość rozsadnyyy
I oczywiscie, ze bardzo duzo zalezy tez od nas. Pewnie nawet przede wszystkim i z tym sie zgadzam.