Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piesssssss

Hodowla Stellanova

Polecane posty

Gość piesssssss

Mam pytanie czy ktos z was zna ta hodowle psow?Planuje zakup szczeniaka i zastanawiam sie wlanie nad ta hodowla.

Gość piesssssss
Nikt nie zna tej hodowli???

Gość asqkuuuaaa
Chodzi o buldozka? To bardzo znana hodowla, pani byla nie raz z pieskami w telewizji. Ma chyba ladne te pieski :)

Gość piesssssss
Tak chodzi o buldozka:)Mychol mozesz uzasadnic?

Oczywiscie, chociaz wolalabym nie tutaj. ale tak w sumie.. wystarczyloby tylko odbyc jedna, gora dwie rozmowy z Pania z hodowli, baa nawet tylko obejrzec jej strone internetowa aby spostrzec jej najwieksze priorytety........

Gość piesssssss
Kurcze a tak ja polecaja:/ Mychol gdzies dyskutujecie na ten temat?jakies forum?

Gość Gość
Coś mi się wydaje, że Mysia ma rację. Nie znam tej hodowli, ale po oglądnięciu stronki i poczytaniu, mam kiepskie odczucia.

SS - to jest wlasnie jeden z przykladow, ktore mialam ostatnio na mysli kiedy Tobie pisalam, ze sie zawiodlam ;)

Ja bym jeszcze zrozumiala te pogon za kolejnymi medalami, gdyby to mialo tylko przyniesc korzysc dla rasy i nie dopuscic do hodowli wadliwych psow ale tutaj jest przesada, az za doskonale musza byc te psy, wszystko musi byc idealnie wrecz i to jest przeogromna przesada - to tylko pies a nie figura woskowa. Do tego pani ktora kilkadziesiat lat ''siedzi'' w zwiazku ma sie na tyle super z jego czlonkami, ze wystarczy jej twarz na pokazie aby dostac medal. Nie trudno sie domyslic, ze jakakolwiek mierna ocena dla tak slawnej hodowli bylaby nie na miejscu - tak wiec nie moga sobie na to pozwolic - a kontakty umozliwiaja wiele. Do tego dochodzi fakt, ze jesli ktorys z psow okazuje sie wadliwy - zostaje oddawany. Jesli psy nie nadaja sie juz na wystawy np ze wzgledu na wiek to sa sprzedawane w pisdu za przeproszeniem aby ich miejsce mogly zajac nastepne ''wzorowe'' sztuki. Nie wiem i watpie, ze ktorakolwiek z suk tej pani byla u niej dozywotnie. Albo chociaz do tych 8 lat ktore sa granica dla suki hodowlanej.

Gość piesssssss
Dziekuje mychol.A mi sie wydawalo ze to piekne szczenieta,mala moja wiedza na ten temat i czym wiecej czytam tym jestem coaz glupsza.Moze mi pomozecie wybrac jakas hodowle,bardzo prosze:)Na allegro sa ogloszenia ktore mnie zainteresowaly np.hodowla Cud Chin i Spokojny Zakatek.Co o tym sadzicie?

No w ich piekno nie powatpiewam :) kazdy pies moze byc piekny, tymbardziej z hodowli w ktorej glownym celem jest wlasnie eksterier. a tak generalnie to musi to byc piesek z hodowli, z papierami? Nie chcialabys poszukac w jakichs fundacjach porzuconego buldozka, albo psiaka w jego typie? Moze akurat wlasnie jakis czeka i potrzebuje nowego domu? :)

Gość Gość
Pani ogólnie nie wygląda pozytywnie i nie wzbudza sympatii :P A ten pokaz medali, jest wręcz żenujący

Gość piesssssss
Jesli mozna wole jednak psa rasowego,to nie tylko moja decyzja tylko calej rodziny:)

Kolejna sunia z pseudohodowli. Ciekawe dlaczego ja odsprzedaja, pewnie koszta cesarki sie nie pokryly ze sprzedaza szczeniat 😠 masakra czego ludzie nie robia dla kasy, ja tych debili nie rozumiem kupuja psy i robia z nich maszynki do produkcji szczeniat (dla nich do produkcji pieniazkow) najgorsze w tym wszystkim jest to, ze wszystko odbywa sie jak najmniejszym kosztem - najtansze karmy, oszczedzanie na weterynarzu i innych. Szok !!

Gość Gość
Allegro jest usłane takimi ogłoszeniami. Ciężko cokolwiek powiedzieć, nie znając hodowli z autopsji. Najlepiej samemu pojechać, zobaczyć, poprzebywać itp. Jeżeli sama nie masz doświadczenia, to może znasz kogoś, kto się zna na psychice i ogólnie zasadach hodowli i pseudohodowli.

Gość piesssssss
Mychol bo to powinno byc karane i tyle.Nardzola co miala a teraz won i ten sznurek,biedactwo:( Ja sie za bardzo nie orientuje ale moze jest jakas instytucja ktora by sie ta sunia zajela?Dorwac takich rozebrac do naga kopnac w d... i wypuscic w las i radz sobie!

SS tez tak sadze :P ale ponoc jak sie nie ma nic do zaoferowania od srodka to trzeba blyszczec na zewnatrz :D Autorko, nie znam hodowli Spokojny Zakatek ale ogladajac strone widze, ze maja tylko trzy psy i to zapewne ich pierwszy miot? Jesli chcesz sprawdzic hodowle to musisz przegladac rodowod - czy nie ma inbredu, czyli czy po stronie ojca i matki nie powtarza sie jakiś pies, po prostu czy nie sa ze soba spokrewnieni dosc blisko. Musisz zapytac wprost jaki cel mialo to krycie z ktorego teraz sa do sprzedazy szczenieta, spytac jakimi sa psami - mimo ze to jedna rasa to kazdy piesek z miotu jest ''inny'' charakternie na swoj sposob, hodowca doskonale o tym wie i powinien je juz troszke znac na tyle by moc powiedziec o tym dwa zdania. Hodowca musi tez byc pewien czego oczekiwal po tym skojarzeniu psow - bo zaden hodowca nie dobiera pary bezmyslnie, a przynajmniej nie powinien. Wiadomo, ze sam wyglad nie wystarczy byc moze cechuja sie wyjatkowymi zaletami ktore hodowca chcial koniecznie zakorzenic w swojej linii, powodow moze byc multum ale zapytaj :) Mozesz podpytac troche o metody szkolenia, o warunki w jakich psy sa trzymane a najlepiej odwiedzic - bedziesz widziala jakie sa stosunki miedzy ludzmi a psami. Badz dyskretnie uwazna po prostu :P

Gość piesssssss
Szczerze SS ? Jestem juz cala glupia:/ Nie znam nikogo kto by mi mogl doradzic jedyna rada to hodowla wymieniona w temacie.

Gość Gość
Może warto troszkę się dowiedzieć o psiakach, zanim się go weźmie. Z kundelkiem nie byłoby tyle kłopotu w poszukiwaniach, co z rasowcem :P

Gość piesssssss
Dziekuje kochani za rady:)Zrobie tak jak radzisz.

ja znam osoby z ZK i mam ogooolnie mozliwosc podpytania o konkretne osoby aczkolwiek nie jestem tez stuprocentowo pewna odnosnie zaufania na temat takich opinii na dzien dzisiejszy, wiadomo - kontakty, znajomosci itd i jesli ktos np nie lubi drugiego to tez nie musi wcale mi powiedziec pozytywnego slowa na temat tej osoby :o zaufanych osob z tego grona jest zaledwie kilka, mogę popytać ale nie kierowalabym sie tylko i wylacznie zaciagnieta stamtad opinia tylko odwiedzilabym na Twoim miejscu hodowle osobiscie przed zakupem, wypytala, obejrzala. Nie da sie przeoczyc np. kiedy psy sa lekliwe, albo troche dzikie, dziwne w zachowaniu. Powinny byc zrelaksowane, suka generalnie powinna bez jakichkolwiek problemow i protestow pozwolic hodowcy wziac szczeniaka na rece itd. duzo mozna wymieniac ale mysle, ze to idzie wyczuc i zauwazyc, atmosfere itp bo wiadomo ze nawet i pseudohodowcy na czas wizyt potrafia pieski nagle zaczac ''kochac'' i przyprowadzic z lancucha do domu :o

Gość piesssssss
MYchol jesli mozna to poprosze,chociaz jakas opinia na temat tych 2 hodowli ktore wymienialm,bede wdzieczna :)Pozdrawiam i dziekuje.

Gość piesssssss
Bo jest jeszcze Cud Chin mi sie wydaje ze maja fajne szczeniaki:)Ale najlepiej sama to posprawdzam:)

Gość Gość
Autorko . Ta pani ze Stellanovej, to za sam wygląd budzi przerażenie :P Jak Ci się nie spieszy, to p poczekaj chwilkę, porozglądaj się po wystawach, zaczerpnij sama trochę wiedzy.

Nie ma za co dziekowac, ciesze sie, ze przed podjeciem tak waznej decyzji zechcialas zasiegnac opinii innych osob :) Moge cos podpytac i jesli dowiem sie czegos to odezwe sie na tym topiku, albo moge napisac na Twojego meila jesli chcialabys mi podac (moj wyswietla sie po kliknieciu na nick) rowniez pozdrawiam i zycze milej nocy :)

Gość Gość
Ja osobiście skłaniałbym się do hodowli Spokojny Zakatek

"porozglądaj się po wystawach," - WŁAŚNIE !!! Czasami wystarczy kilka razy sie wybrac na wystawy i ukratkiem przygladnac sie hodowcom czy wlascicielom ktorzy wystawiaja swoje psy. Nie raz mozna wtedy zobaczyc jak je ''kochaja'' ustawiajac je na sile i krzyczac na nie aby staly nieruchomo w jak najkorzystniejszej pozycji. Tam mozna sobie wytworzyc juz minimalnie obraz ''dobrego hodowcy''.