Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vamos

Krzyże tylko w domach i kościołach.

Polecane posty

Jestem katolikiem ale uważam, ze krzyże nie powinny sie znajdowac w przestrzeni publicznej. jestesmy krajem świeckim i jak ktoś ma potrzebe obcowania z krzyżem to niech go sobie powiesi w domu albo pójdzie do świątyni.

Gość Półdupek z za krzaka
Czekajcie jeszcze trochę a będziecie koorwa doopy wypinać w meczetach . Muzułmanie was koorwa ustawią w szeregu !!!

Gość aha ii ach
jestem za. I tak samo kazde inne połksiezyce itp.

Z przestrzeni publicznej, w której to mądrej gazecie przeczytałeś? Przestrzeń publiczna to też ulica? Przy ulicach stoją kościoły a na nich przeważnie są krzyże. Jak chcesz je wyeliminować z przestrzeni publicznej? Pytanie retoryczne, tak na wszelki wypadek napiszę.

Gość kunta kinte 2
na wioskach też sa krzyże "Zbliżają się czasy przewrotne. Ojczyzna wasza będzie wolna od ucisku wrogów zewnętrznych, ale ją opanują wrogowie wewnętrzni. Przede wszystkim starać się będą wziąć w swoje ręce młodzież szkolną. Dowodzić będą, że religia w szkołach niepotrzebna, że można zastąpić ją innymi naukami. Spowiedź i inne praktyki religijne, kontrola Kościoła nad szkołami zbyteczna, bo ścieśnia samodzielność myślenia ucznia. Krzyż i obrazy religijne z sal szkolnych będą chcieli usunąć, aby te wizerunki chrześcijańskie nie drażniły Żydów. Przez młodzież pozbawioną wiary zechcą w całym narodzie wprowadzić niedowiarstwo. Jeżeli naród uwierzy temu i pozbędzie się wiary, straci przywróconą Ojczyznę. Niechże ojcowie i matki zwracają uwagę na szkoły. Niech protestują przeciwko usuwaniu wizerunków religijnych ze szkół i przeciwko nauczycielom dążącym do zaprowadzenia szkoły bezwyznaniowej. Nauka bez wiary nie zrobi Świętych ani bohaterów narodowych. Zrodzi szkodników. Módl się o dobrą chrześcijańską szkołę". Słowa Pana Jezusa do Wandy Malczewskiej, Żytno, 1874r.

Gość kunta kinte 2
jesteś heretykiem a nie katolikiem

Gość popiła sobie Zośka
to i banialuki opowiada

Gość te słowa jakichś świętych to
dopiero herezja :) Ostatnio czytałam że 19 września miał się pojawić jakiś niespodziewany błysk na niebie bo ktoś tam komuś tam tak powiedział i że to znak, że koniec świata blisko :D

Gość zaprawde powiadam wam
że zbliza się koniec świata. dla kościoła katolickiego

Gość =kkkk[k[k[k[pk[pk[pk[k
ehe jeszce na tyłku sobie zawies krzyz tolerancja ehe tolerujecie gejów i lesby a to ze nie kazdy jest katolikiem czy wierzacym to was nie interesuje , pomyslał jeden z drugim jak czuje sie ateista wchodzacy do urzedu , szkoły a tam wszedzie krzyze ? sparwy duchowe wywlekane na oczy wszystkich bo kosciol katolicki rzadziw 'Polsce

koscioł katolicki to bedzie łzy wylewał oj bedzie ale niestety pomocy nie otrzymaja od nikogo - i sami sobie sa winni

kunta kinte ---> słowa Jezusa do jakiegos człowieka ? co za bzdury ! po co Jezus ma mówic teraz ? juz dawno zostało wszystko zapisane w Pismie sw wystarczy je czytac , wierzyc , ufac a nie słuchac gadanie ludzi

Zgadzam się z autorem posta.Ja tez uważam ze symbole religijne powinne być tylko w domach ( terenach prywatnych ) i kościołach.Nie zapomnijmy też o tym że w Polsce żyją też osoby innych wyznań.

Gość jestem katoliczką
ale mnie też wkurzają te krzyże wszędzie. Polska jest krajem świeckim póki co i tak powinno pozostać. Dużo bardziej podobała mi się religia w salkach katechetycznych przy kościele a nie w szkołach. Bo wtedy na lekcje chodzili prawdziwi katolicy a nie taka ściema jak jest teraz :( Jeszcze rozumiem kapliczki na wsiach czy te krzyże przy szosach jak jakiś wypadek był, ale w urzędach powinien być orzeł i flaga a nie krzyż !

Gość bungabunga:)
dlaczego katolicy nie chcą krzyży ? może nie są katolikami tylko naszymi wrogami ?

Gość kunta kinte 2
http://www.youtube.com/watch?v=tiXZB8Ys3q8&feature=related komunisci i masoni chcieli wyplenic kk z meksyku portugali hiszpani nie udało sie im hiszpania http://www.youtube.com/watch?v=QDJChxUzTR4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=CjaZsAbPb74 Zbrodnie masonerii w Meksyku i Powstanie Cristeros http://www.youtube.com/watch?v=nlVhyHem6_k

Gość jestem katoliczką
bo wszystko jest dla ludzi, ale w nadmiarze szkodzi a nie pomaga. Powieś sobie w domu co 5 cm na ścianie, to też przestaniesz lubić:)

meksyk to wiesz inna sprawa, tam ludzie wierza w Boga u nas chca byc nowoczesni chca prześcignąć zachód w tych dziwactwach i nie beda stawiali oporu glupi ten nasz narod a tamci smieja sie z nas i robia juz co chca

Gość kunta kinte 2
niee wszystko zostało powiedziane w bibli Jeszcze wiele mam wam do powiedzenia, ale teraz /jeszcze/ znieść nie możecie. (Jn 16:12-13)

Gość kazdy katolik chce krzyża!!!
w domu i w kościele.

może i dobrze niech tak robią może to wyjdzie na plus może jednak ludzie zareaguja w końcu

wszystko powiedziano w Pismie sw ! napewno nie pzrekazuje tego Jezus przez takie głupoty jakie piszesz

Gość baśka mi ukradła nicka
Jeśli już żyć nie możecie bez tych krzyży, to obok wisieć powinny symbole wszystkich innych wyznań, których wyznawcy żyją w Polsce.

Gość kunta kinte 2
Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem polska będzie Polską, a Polak Polakiem! PRZED KRZYZEM KAZDY DIABEL CZMYCHA LUB SIE CHOWA Kto sie krzyza wstydzi ,ten nie ma Boga w sercu ! Kto z krzyzem wojuje od krzyza lub na symbolicznym dzis krzyzu GINIE !!! (1Kor 1,23) „Nauka bowiem krzyża głupstwem jest dla tych, co idą na zatracenie, mocą Bożą zaś dla nas, którzy dostępujemy zbawienia.

Krzyż i obrazy religijne z sal szkolnych będą chcieli usunąć, aby te wizerunki chrześcijańskie nie drażniły Żydów. no , rozwalił mnie ten kawałek :D i to niby Jezus mówi ? " żeby nie drażniły Żydów " ? Przecież Jezus sam jest Żydem , Żydem jako człowiek , malo tego Jego pochodzenie jest wywiedzine biblijnie - jest Żydem z Żydów - skad więc byłaby u Niego taka pogarda dla swojego narodu ? czytaj Biblię , nie głupoty .

Gość kunta kinte 2
Kto walczy z Krzyżem? Przecież z Krzyżem nie walczą ateiści dla nich Krzyż nie istnieje, nie istnieje Bóg, więc nie istnieje problem. Z Krzyżem walczą ci, którzy się boją Krzyża, którzy się boją Chrystusa. Żeby walczyć z czymś, czego nie ma trzeba być niespełna rozumu, a to jednak jest walka z określonym wrogiem. Tak więc, biorąc pod uwagę sam fakt walki, przeciwnicy zakładają że Pan Bóg istnieje, że istnieje Chrystus, więc trzeba go zwalczyć, ponieważ jego hasła są nie do pogodzenia z myślą szatana.

Gość zzzyyykkk
Jestem ateistką, pracuję w instutucji państwowej już 5 rok i wiecie, ze dopiero teraz po tych zagorzałych dyskusjach zobaczyłam, że u mnie w pracy wisi krzyż? NIe zwracam na to uwagi...

Katolik który jest za zdjeciem krzyzy nie powinien nazywac sie katolikiem Takie jest moje zdanie Dlaczego? Polska uznawana jest za kraj katolicki - dominują tu katolicy Jest to róznież kraj demokratyczny - decyduje większość Więc ta większość katolicka ma prawo oglądania krzyży w miejscach publicznych Krzyż-to symbol ich wiary, ich Boga. Dlaczego mamy uznać rację mniejszości?Czy dajmy na to mniejszość rządzi w rządzie?Nie I reszta się musi z tym pogodzić Nie rozumiem dlaczego ludziom tak przeszkadza ten krzyż Wydaje mi się że ateistom powinno być wszystko jedno co wisi na ścianie - przecież nie wierzą Prawosławni mają swoje krzyże - trochę inne Jeśli komuś tak w oczy kole to niech nie patrzy co wisi na ścianie Nie sądzicie że jak zdejmą te krzyże to zaraz pojdzie dalej?Wyburzmy kościoły bo po co one?Wprowadzmy zakaz religi bo nie kazdy wierzy Ja tam szanuję symbole religije innych wyznań Nie przeszkadzają mi w niczym I nie mam nic przeciwko krzyżom w miejscach publicznych Może zdejmijmy też orła?Nie wszyscy w Polsce to polacy Cudzoziemcy może nie chcą patrzec na orła?