Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kateB25

Ile wynosi koszt slubu

Polecane posty

Czesc dziewczyny.Szykuje sie do slubu ale nie wiem jakie koszty sie z tym wiaza.Prosze napiszcie ile wydalyscie na wesele, na ile osob i czy bylo ze tak powiem wiejskie czy "push".Ja planyje nie za duze i bez wiekszych bajerow ale chce miec zarys ile to wynosi.Wesele na okolo 100 osob.Dzieki

Gość nasza wydatki:
Nasze wesele wyniosło nas plus 30 tysięcy. Nie było to ani super eleganckie, wykwintne wesele, ale na pewno też nie wiejskie. W restauracji płaciliśmy 150 zł od talerzyka w zaokrągleniu 15 000 w rzeczywistości trochę mniej, bo dzieci do lat 10 pół ceny, a do lat 4 darmo. Ale nie było wiele dzieci więcej młodzieży, a oni już liczeni jak dorośli byli. Ale w tej chwili nie pamiętam już dokładnie rachunków. Ubrania moja suknia szyta na miarę 2 tysiące, buty dwie pary, kosmetyczka i fryzjer, welon razem 500zł. Mąż: 600zł garnitur tu się nie wygłupialiśmy, bo się nie przyda - nie chodzi na co dzień elegancko ubrany. Koszula, krawat i spinki razem za 200zł. No i buty za 100zł. Za samochód daliśmy 500zł. Za strojenie sali, kwiaty, samochód i kościół łącznie 1000zł Obrączki 1200zł Zrezgynowaliśmy z zespołu na rzecz dj-wodzireja i on razem z poprawinami zagrał nam za 2 tysiące Kamerzysta+fotograf w tym foto książka za 3 tysiące. alkohol 3 tysiące złotych Hm.. nie wiem czy o wszystkim pamiętałam:). Aha i opłaty w kościele 150 zł zapowiedzi i 400zł msza, dodatkowe pieniądze dla kościelnego i organistki niestety taki był wymóg, a nie koniecznie na niej nam zależało, ale cóż. Na opłaty kościelne zszedł prawie 1000

Gość nasza wydatki:
w kościele mieliśmy własne dzieciaki ze szkoły muzycznej. Którzy zagrali nam za symboliczne 300zł. No i organistka, która tylko przeszkadzała i psuła efekt i jeszcze trzeba było jej za to płacić.