Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koparko-ladowarka

czy znacie kogos kto pracuje jako operator koparki lub innej maszyny budowlanej?

Polecane posty

Gość koparko-ladowarka

Czy taka praca zawsze jest 6 dni w tygodniu po 10h? Czy może sa sytuacje, że pracuje sie po 8-9h, albo na pół etatu (3 dni nawet i po 12h niech by było)?

Gość koparko-ladowarka
up

Gość hvhhhhhhhhhhhh
tak trudno zapytac pracodawce ? my mamy ułozyc ci harmonogram pracy czy co ? ludzie jakie głupie pytania zadajecie

Gość znam i co?
u nas pracujemy po 16 godz w sezonie i 6-8 poza, lub wolne wtedy w zależności od pogody i potrzeb. W soboty 7. Dlaczego pytasz?

Gość koparko-ladowarka
pytam bo marzę o takiej pracy, jestem kobietą i nie wiem czy mnie ktoś zatrudni :classic_cool:

Gość znam i co?
taa, akurat :)

Gość koparko-ladowarka
to wyżej był podszyw ale poniekąd trafny :D generalnie moja pasja sa maszyny budowlane (zwłaszcza do robót ziemnych, ale tez np. zurawie - glownie samojezdne, wiezowe mniej) i chcialabym jakoś to połączyć z zarabianiem kasy. Kurs + uprawnienia to nie jest az tak wielki wydatek (gora 3 tysiace). Ale mam rodzinę i w gre nie wchodzi pracowanie za dlugo i w weekendy. Nie bede pytac pracodawców zadnych, skoro nawet uprawnien nie mam ;-) Ciekawa jestem, czy jest sens sie za to brac. Na forach w necie tu i tam nie udalo mi sie znaleźć odpowiedzi

Gość koparko-ladowarka
ogólnie bardziej mnie zadowoliłoby zrobienie uprawnien na zuraw samojezdny, ale to juz pewnie praca w rozjazdach, a ja wole coś, żeby nie dojezdzac za daleo i wracac po południu do domku ;-) więc stąd myśl o koparkach. W koncu koparka na kazdej budowie sie pojawia, nawet domku jednorodzinnego.

Gość koparko-ladowarka
up

Gość znam i co?
Pracuję na kopalni, hmm.. raczej do bólu wykorystuje się operatorów. U nas na 2 zmiany pracowali po 8 godz normalnie plus soboty. Mamy znajome firmy roboty ziemne itp - wiem że cisną z ludzi ile sięda. Doradzić mogę uprawnienia na większe łyżki ;) Na zurawiach się nie znam

Gość znam i co?
aa i jestem kobietą :) jżdziłam dużą łądowarką - nie polecam. Siedziałaś kiedyś w środku?

Gość znam i co?
Kobieto siedziałaś w srodku pytam :)

Gość koparko-ladowarka
no pewnie że siedziałam. W harvesterach też. W czym sie tylko dało :D napisz coś wiecej, czemu nie polecasz?

Gość koparko-ladowarka
wybacz, ale mam strasznie słaby internet - strona mi sie nieraz 5 minut ładuje. http://www.mir-bruk.pl/ladowarka_koparka_uslugi/images/koparkoladowarka_volvo.jpg w takiej jezdzilam :P w tych z duzymi lyżkami nie - w normalnych. Jeszcze CAT zwiedzilam ;-) Na razie wiedomo, że to moja fanaberia, nie znam sie na tym za dobrze, więc wszystkie rady chętnie czytam :-)

Gość znam i co?
mała jestem - trzepie mną na fotelu we wszystkie strony, do pedałów ledwo sięgam,łyżka jak opada to mało z kabiny nie wylecę takie wstrząsy i te wieczne piskanie przy cofaniu :S W smarach się babrzesz, na mechanice znać się trzeba. To nie tylko, że wsiądziesz łyżką pogrzebiesz i finito

Gość koparko-ladowarka
no, ja mala ani leciutka to nie jestem :P 176cm, 68kg :P babranie w smarach mi nie przeszkadza mam brata mechanika i jak bedzie trzeba zawsze sie podszkole ;-) wszystkiego mozna sie chyba nauczyc, nie?

Gość znam i co?
koparko-ład to takie traktorki :P

Gość koparko-ladowarka
up

Gość znam i co?
zeżarło mi posta :P co up up :P Widzisz jak jest za oknem, dodaj błoto po kolana, zimny wiatr i spierzchnięte ręce i masz pół roku pracy operatora ;) Co do mechaniki to raczej ciężko - śruby zapieczone, ciężkie siłowniki itp - kobietka nie da rady

Gość koparko-ladowarka
no wlasnie tego sie obawiam. Chociaz nie jestem typowa słabą kobietką (ostatnio nawet wygralam konkurs siłowania sie na reke :p) i otwieram sloiki itp których moj facet nie daje rady :P to jednak nie chce przeceniać swoich mozliwosci. A co do tego, jak jest za oknem - w mojej obecnej pracy (robotnik leśny) napotykałam różne warunki, łącznie z praca na śniegu w -20st. itp, więc akurat waarunki terenowo-atmosferyczne nie są przeszkodą. Bardziej mnie martwi to, czy da się w takim zawodzie pracowac normalnie, bez sobót i nie do wieczora.

Gość znam i co?
🖐️ to tyle z mojej strony, więcej nie pomogę ;) niezbyt wdzięczna praca uwazam, powodzenie :)

Gość koparko-ladowarka
może po prostu zapisze sie do jakiegos klubu wielbicieli koparek i choc tyle będę mogła spełniac marzzenia :D jak to ciezko polaczyc w zyciu przyjemne z pozytecznym

Gość gość
Mój mąż jest operatorem koparki i często pracuje po 10 godzin, czasem i dłużej. Zazwyczaj pracuje 5 dni w tygodniu, ale zdarza się i sobota pracująca, kiedyś nawet w niedziele musiał iść do pracy jak terminy ich goniły, ale tylko raz. To zależy od firmy.

Gość gość
osobiście nie znam, ale ponoć to opłacalna praca, a niedoceniana przez ludzi. Wbrew pozorom taki operator ma naprawdę odpowiedzialną pracę. Jakbyś chciał tak pracować czy kupić koparkę i świadczyć usługi, bo i tak można, to polecam www.powerspartner.pl/ gdzie możesz kupować części i tak dalej. Pamiętaj, że jakość ma tu spore znaczenie.

Gość gość
znam, to mega prymityw

Gość gość
Jeśli nie zależy Ci na takiej pracy to moze załóż własną firmę i wynajmuj żurawie, wtedy bedziesz pracował kiedy chcesz ;) Ja wynajmowałem sprzet budowlany u http://www.ramirent.pl/ co prawda tylko na prywatną budowę, ale i tak bardziej sie opłaciło niz kupno wszystkiego

Gość czerwonaoranżada
Kobieta chcąca pracować na budowie? Rzadko spotykane :) Ale życzę powodzenia. Ale przed rozpoczęciem pracy warto poznać trochę te maszyny, zobaczyć jak działają, jak się je obsługuje - żeby nie dać plamy pierwszego dnia w pracy :) Mój brat zdobywał doświadczenie zawodowe w http://www.koparkawroclaw.pl/ - firma oferuje m.in. wynajem pomp do wody we Wrocławiu, dlatego brat mógł dowiedzieć się, jak działają przeróżne urządzenia. jak wiadomo, sprzęt od różnych firm jest zupełnie inny w obsłudze i jego atutem jest to, że pracował z różnymi maszynami.

Gość gość
Pracujesz na własnym sprzęcie budowlanym czy wynajmujesz go? To dość istotne, aby obliczyć koszta tego czy taka praca jest w ogóle opłacalna, na Twoim miejscu zdecydowałbym się na pracę przy wynajętym sprzęcie od www.ramirent.pl