Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdrosc ludzi mnie wykancza

Ludzi mi zazdroszcza tego ze mam wygodna prace! Dlaczego?

Polecane posty

Mam 20 lat, dostalem sie do urzedu gminy i wszyscy mi zazdroszcza. Mowia ze tuman bez matury po znajomosci(to prawda) dostal sie na miejsce na jakie nie powinien sie dostac a oprocz tego kilka osob po studiach rowniez starali sie oto miejsce.

Gość i ty pytasz dlaczego???
:o no proszę cię:O

Nie rozumiem, zarabiam 1100 złotych na rękę, a tutaj słyszę teksty że zajmuję miejsce ludziom po studiach. Kolega pracujący na produkcji po studiach spytał mnie czy nie chciałbym się z nim zamienic, od razu odmówiłem bo ja nie widzę się na produkcji, sprzątaczka pracująca w tym urzędzie powiedziała mi że właśnie jej córka po studiach również ubiegała się o tą pracę. Ja jedynie odpowiadam ludziom że zawsze są lepsi.

Gość a czym tam się zajmujesz?
na jakim stanowisku pracujesz? ale powiem Ci że taka prawda... ludzie koncza studia itd zeby moc pracowac w urzedach, starają się, ale i tak dzisiejszymi czasami rządzą znajomości. I tez nigdy tego nie zaakceptuję

Gość i co mozesz zrobic
dobrze wykonywac swoja prace i uczciwie przyznawac zasilki, bo podejrzewam ze to opieka spoleczna.

Ciężko jest o pracę, szukałem pracy gdzie indziej, byłem nawet w PUP to mieli oferty w sklepie czy na produkcji ale stwierdziłem że to nie jest praca dla mnie. A ja mam spokojna papierkowa robote, w poniedzialek od 9-17, od wtorku- piatku od 7-15

Gość Dobrawka88
A co tam dokladnie robisz? Nożeby piastowac jakies stanowisko w urzędzie to trzeba miec "jakąs " podstawową wiedzę administracyjną. WIęc dla mnie to uzasadnione, że zazdroszczą. CZłowek przez 5 lat się kształci,z dobywa wiedze, poswieca na to pieniądze i czas, ma do stannowiska kwalifikacje a tu dostaje się taki co nawet matury nie ma i jak tu sie nie kwurwic?

Gość a prawda je tu kaka
może i prowo, ale w moim mieście 21 laska, co też nie zdała matury za pierwszym podejściem, poprawiła i we wrzesniu zapisala się do jakiegoś kolegium nauczycielskiego, również dostała pracę w urzędzie, co więcej łapie każdą fuchę, którą daje urząd miasta np. w MOSiRze, w komisji wyborczej itd. obecnie jest w urzędzie asystentką swojej mamusi, a jej tatuś jest w tym urzędzie radnym. :) Inna pani, która ukończyła studia lic. z biologii jest skarbnikiem miasta, a stanowisko otrzymała po swojej mamusi odchodzącej na emeryturę. :))) Takie zjawisko zwane jest nepotyzmem i kumoterstwem i współcześnie jest to chyba najczęściej spotykana forma 'poszukiwania' pracy przez ludzi prymitywnych. Oczywiste jest, że taki kretyn, co ma dwie lewe ręce do wszystkiego, sam nie znajdzie sobie pracy, tym bardziej nikomu nie przyda się ze swoim brakiem zdolności, dlatego rodzice pakują swoje kochane dzieciątka do urzędu po znajomości. Prawdziwie mądrzy, wielcy ludzie, nie ułatwiają swoim dzieciom drogi do kariery(patrz: Bill Gates). Są miliarderami i mówią swoim dzieciom, że do wszystkiego trzeba dojść ciężką pracą! Per aspera ad astra! Kiedy ktoś wybiera najłatwiejszą z dróg, krzywdzi samego siebie. Nie ma okazji się potknąć, nauczyć na własnych błędach, nie zdobywa doświadczenia, nie jest dobrym fachowcem - jest po prostu nijaką osobą, która ma wysoko ustawionych rodziców i tyle. Sama w sobie nie jest nikim wartościowym.

Gość ffff222
No kurwa ja nie moge Taki bez wykształcenia powie że nienadaje się do fizycznej roboty

Gość facet przed trzydziestka
Macie racje, ze czujecie frustracje gdy ktos o nizszych kwalifikacjach dostaje prace. Tyle, że mozna tez sobie zadac pytanie, czy Wy nie skorzystalibyscie z szansy podjecia pracy gdybyscie mieli taka mozliwosc (po prostu znajomosci)? czy grzecznie byscie podziekowali? Przeciez zawsze sie znajdzie ktos o wiekszych kwalifikacjach czy predyspozycjach...

Gość e5u5teut5uj
Jesteście bandą typowych zawistnych Polaczków.Co z tego że nie ma matury ?! Chłopak ma średnie wykształcenie ale bez matury ! matura to przepustka na studia i nic więcej.A to że ma pracę po znajomości ? life is brutal, takie czasy, gdybyście to Wy byli na jego miejscu to gadalibyście inaczej ale teraz każdy naparza japę bo jemu wyszło a Wam nie.Sami doprowadziliście swoją zawiścią i zazdrością do tego że w Polsce jest jak jest.Do autora, nie przejmuj się tylko miej innych w dupie, dobrze że Tobie się udało i nie patrz na innych ! Gdyby córka tej sprzątaczki się dostała na to stanowisko to myślisz że przejmowała by się Tobą ? Ciesz się że masz pracę i nie ważne że po znajomości, inni niech Ci naskoczą, nie ich sprawa, to Twoje życie i tego się trzymaj.

Wiem ze nie ma sie czym przejmowac, ja utwierdzam sie sam w przekonaniu ze zasluzylem sobie na ta prace. Tutaj kolega po studiach pracuje na produkcji, corka sprzataczki jest bezrobotna chociaz ma wyzsze wyksztalcenie. I za kazdym razem jak ktos mi mowi o tym ze na moim miejscu powinien byc ktos wyksztalcony odpowiadam po prostu ze sa lepsi od tych wyksztalconych.

Gość banda idiotów dobrze że
chłopakowi się udało, studia nie świadczą o tym że komuś należy się praca w biurze.

Gość bhhhhipii
Bo ludzie są głupi i myślą że skończyli studia to praca im się należy a to nieprawda.

Gość no bo ludzie są głupi
myślą że skończyli studia to praca im się należy, ja dostałam pracę po szkole średniej jako sekretarka w kancelarii brata i też matury nie mam tylko zwykły ogólniak.

Gość EmmaSamma
No tak ale to kancelaria twojego brata i może zatrudnić kogo chce a ten głąb bez matury został zatrudniony w urzędzie państwowym więc to zmienia postać rzeczy.

Gość a nie przyszło ci do głowy
że miał szczęście i niech się chłopak cieszy tym że ma pracę? nikt nie chce isc do fizycznej pracy.

Gość a nie przyszło ci do głowy
no i zastanów się czy jak ty nie miałabyś matury a miała szanse na prace w takim urzędzie to nie skorzystałabyś bo ja tak bez żadnych wyrzutów sumienia :D

Gość gardze ludźmi którzy mają
robote po znajomości

Gość grzenio grześ
Zazdroszczą ci,te wiesniaki chetnie by cie wygryźli z twojego stołka! Nie daj sie tym brudasom!

Gość pilnuj sobie tej pracy bo jak
widzisz nawet na kafe są zawistni i zazdrośni ludzie!

Gość bardzo słusznie i dobrze robis
taki już nasz polski naród że sami zazdrośnicy są w tym państwie.

Gość Zazdrośni
bo nie mają znajomości, sami by pewnie poszli jakby mieli;D Śmieszy mnie to.. jasne, że jak mama da radę załatwić Ci pracę w urzędzie to jej odmawiasz i idziesz na kasę do tesco:P Wszyscy wkoło tacy szlachetni..

Gość 230 tysięcy złotych
ja bym taka szlachetna nie była :P i wzieła taką posade :P

Gość w polsce jest mnostwo zazdro
snikow :P

Gość a zdajesz sobei sprawe że
krzywdzisz ludzi wykształconych.