Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effie mars

Najgorsze Święta Bożego Narodzenia... Macie takie wspomnienia?

Polecane posty

Gość gość
mija najgorsza była wtedy jak poklocilam się z ojcem (moja mama nie żyje) i wyszlam z domu i szwedalam się z koleżanką po osiedlu bo ona tez miała nie za ciekawie :(

Gość gość
U mnie co roku plany jakie to będą super święta i co roku brak kasy na realizację strasznie mi przykro z tego powodu ale może kiedyś będzie choinka do sugitu i stos prezentów dla dzieci. Pięknie udekorowany dom i ogród. Dobre jedzenie a nie tylko mrożone najtańsze pierogi i barszcz z torebki. Mrożona najtańsza ryba i to wszystko ah moż kiedyś. ......

Gość ola 123
U mnie co roku plany jakie to będą super święta i co roku brak kasy na realizację strasznie mi przykro z tego powodu ale może kiedyś będzie choinka do sugitu i stos prezentów dla dzieci. Pięknie udekorowany dom i ogród. Dobre jedzenie a nie tylko mrożone najtańsze pierogi i barszcz z torebki. Mrożona najtańsza ryba i to wszystko ah może kiedyś.....

Gość gość
Mój narzeczony mial wypadek 22 grudnia, potrącił go samochód. Nie pojechałam do domu na święta (rodzina mieszka 400 km od nas) zeby byc z nim w szpitalu. W nocy z 23/24 grudnia przygotowałam nam na wigilijny dzien różne smakołyki, sałatki, rybkę zebysmy mieli chociaz namiastkę swiąt a gdy przyszłam w wigilijny poranek do szpitala on był już nieprzytomny, umierał, podłączyli go do respiratora.

Gość gość
Smutne. Też miałam takie święta.Ojciec zrobił ogromną awanturę 24 z rana. Poklocilismy sie okrutnie. Zwyzywal od najgorszych moja mamę i siostry, przygotowując potrawy plakalysmy wszystkie.. Wieczorem uśmiechu nie było u nikogo.. to nie takie święta chciałam mieć. Zresztąwięcej świat było takich " wesolych" Od tamtej pory nienawidzę świat. Mimo, ze mam własną rodzinę..nie obchodzilabym tej całej szopki w ogóle, ale niech dzieci mają

Gość gośćGosia
Moje święta są okropne od kiedy znam mojego obecnego partnera, z którym właśnie się rozstaję. w końcu poszłam po rozum do głowy. Kilka wigilii pił od rana, żeby do wieczora trochę przetrzeźwieć, ale niezbyt mu wychodziło. Choinkę na trzeźwo w ciągu 8 lat ubierał tylko raz. Podczas świąt też się upijał gdzieś w samotności i potem gdzieś jeździł. Pamiętam, kiedy byłam w ciąży i miałam rodzić w święta, też tak zrobił, pojechał gdzieś pijany, nawet nie wiem kiedy. Potem zostawił mnie w ciąży w sylwestra, zabrał mój telefon i gdzieś pojechał. Straszne, mam ogromną traumę, ale nie chce mieć z nim nic wspólnego

Gość gość
pamiętam taka jedną przykra wigilię, moi rodzice sa bardzo sztywni i sztuczni i nie akceptowali mojego męża.Sama nie wiem dlaczego, normalny facet, ma dom a oni go nie lubili bo nie wiem kogo by chcieli, może nie akceptowali go bo maz miał ojca alkoholika choć sam nie pije.Byłam wtedy w ciązy na wigilii i była strasznie sztywna atmosfera, robili sobie jakieś śmieszkowanie za naszymi plecami a przy stole mój ojciec wstał z krzykiem że włos jest w cieście i trzymał go w palcach a to ja na to ciasto kładłam krem i to był mój długi włos, zrobił takie przedstawienie i widowisko jakbyśmy im pieniądze z portfela ukradli.

Gość gość
moj ojciec niezyjacy juz czesto pil kiedys, raz wlasnie przyszedl napierdzielony po pracy w wigilie. siedzialysmy z mama i siostra w jednym pokoju a on dogorywa w drugim. oczywiscie wczesniej byla wielka awantura. kolejne to byly jak lezal w szpitalu w bardzo zlym stanie, po swietach mial miec operacje. mama plakala caly czas ale nie tyle juz nad nim tylko za kolejnymi nieszczesliwymi swietami i kolejnymi zmartwieniami

Gość gość
moje święta śą też srednie, zawsze smutne....

Gość gość
Czytam i płaczę:( postarajmy się żeby w tym roku było inaczej, dajmy każdemu odrobinę ciepła i dobra. To pierwsze święta mojego synka i choć moje wesołe zazwyczaj nie były to stanę na głowie żeby jego święta były piekne

Gość gość
A ja mam w d***e swieta dla mnie swieta to jedna wielka komercja te pieniadze co polacy wydaja na swieta to bym wolal sam zaoszczedzic i sobie cos kupic

Gość gość
Może ktoś coś świeżego dopisze.