Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gmaja

spacer z niemowlakiem w taka pogode jak dzis

Polecane posty

dziewczyny czy chodzicie na spacer z małymi dziećmi w taka pogodę jak dzis? tz chodzi mi o wiatr. Moj synek ma 8 mc a moja mama i babcia odradzają, bo zimno bo mroźno bo dziecko oddycha buzia i zaraz będzie chore bo zawieje. Przecież kiedyś sie nie miało samochodów i jakoś sie te dzieci przemieszczały. a przeciez zima w mroz tez sie chodzi na spacer. juz nie wiem co mysles. Wy chodzicie?

Gość hmmmmmmmmm....
mój syn urodził się pod koniec sierpnia, wychodziliśmy jesienią i zimą. Nie chorował :)

Gość GFSDArtyk
ja od urodzenia córki prawie co dziennie z nią wychodzę i nie ważne czy zimno, wieje. Wystarczy ciepło ubrać i chociaż na 15 minut trzeba wyjść z domu.

Gość cena mi sie nie podoba
ja chodzilam przez caly rok. nie wychodzilam tylko w deszcz. to, ze jest wietrznie to nie jest powod zeby zakisic dziecko w domu. przeciez dziecko dodakowa jest oslonione w wozku.

Gość bvgxdswd
to ma byc ten fajny wozek? :O mnie sie nie podoba wyglada jak mala trumienka.

Gość GFSDArtyk
no pewnie że tak, tylko grubsza czapeczka, obowiązkowo szaliczek żeby nie zawiało i można śmiało wyjść

Gość bvgxdswd
ja zaraz wychodze z 2-miesieczniakiem

kolejne durne rady "mądrych" mam i babć,a potem zawieje lekko i dziecko odrazu będzie chore,moj syn urodzil się w listopadzie i odrazu z nim wychodziłam,nawet jak było na minusie to wychodziłam i żyje,a o chorobach nie wspominam bo ich nie było

Gość GFSDArtyk
ja wychodzę w takie dni jak dzisiaj koło południa bo w tedy ładnie słonko świeci i dziecko łapie witaminę d

no właśnie tak myslalm ze przesadzają. a szaliczkiem buzie i nosek trochę przysłaniacie?Ja w ogole zawsze sie obawiam ze zle ubieram dziecko.Maly mi nie powie a czesto ma mokry kark, mimo ze wydaje mi sie ze lekko jest ubrany. Ile warstw zakladacie?

moj synek nie ma jeszcze 3 tyg i wlasnie wyslalam go z tata na spacerek :) jestem zdecydowana przeciwniczka kiszenia dzieci w domu i nie widze powodu zeby nie wyjsc. maly jest cieplo ubrany i jak ktos napisal wozek dobrze go oslania wiec zycze udanych spacerow :)

Gość GFSDArtyk
ja szalik zakładam pod kaptur żeby po szyjce nie wiało. A dzisiaj córe ubrałam tak; body zdł. rękawem , lekki sweterek, kurtka jesienna, rajstopki, spodnie, czapka zimowa i szalik

Gość GFSDArtyk
lepiej później niż wcale

Gość lilajinn
nie wolno zakladac szalika ani chusteczki na nos. w miarejak dziecko oddycha to taki szalik robi sie wilgotny. potem dziecko na wietrze lub mrozie ma na twarzy morky material i sie odmraza

no nie wiem,nie wiem...teraz jest ostre powietrze,w południe jest łagodniej,ale to wasze dzieci...

moj nawet nie wie co to szalik,obecnie nawet nie dopinam mu kurtki a uwierz ze nie jest mu zimno ;) wczoraj gdy u nas było 10-11 stopni szedł ze sklepu ze mną w spodniach,skarpetkach...podkoszulce (na ramiączkach) i bluzce z dł rękawem nie chciał kurtki nawet bym mu założyła i nie zmarzł. A wyobraź sobie dziecko zapiete po szyję,spocone i wiatr :) choroba pewna ;)

po za tym TO TWOJE DZIECKO I MĘŻA i tylko wy macie prwo decydować co i jak ty masz stanowcza być skoro masz ochotę wyjść idz ubierzcie się oboje odpowiednio i miłego spaceru polecam rękawiczki bo wieje mocno i szybko marzną oczywiście dla ciebie

dzisiaj widziałam dziecko owiniete kocem w wozku gdzies w wieku mojego syna,pomyslałam sobie jak będzie ubrane jak będzie temperatura ujemna

ja tez zawsze przykrywałam kocem lub pokrowcem przed wiatrem i zimnem jeszcze nie nosi sis ocieplanych spodni \czy kombinezonu wieć siedząc nieruchomo szybciej sie marznie

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaa
mój ma 9msc dzisiaj zimno jak diabli,wiatr co chwilę kropiło , a ja i tak wzięłam małego na podwórko bo co ? niech się hartuje ! w wózku wiatr mu nie straszny. Ubrałam ocieplane ogrodniczki , cienki golfik, kurtkę,ciepłe papcie, czapę i na to kocyk ( bo spał a wiadomo jak się śpi to jest chłodniej) i nic mu nie jest , wczoraj podobnie .

Gość Bez nazwy..
Jaki mróz? Gdzie? :) Oczywiście, że wychodź! Nie słuchaj babć. Mamy dopiero październik. Jeśli już przy byle wietrzyku przestaniesz wychodzić, to co będzie zimą? Zamkniesz się w domu do marca? :P

jasne, ze trzeba wychodzic dzisiaj pogoda jest piekna. Ja tez mam 8 msc dzecko i dzisiaj bylam, w wozku i tak jest okryty a po prostu musisz cieplo ubrac rajstopki pod spodnie, cieple butki paputki kocyk itd.

Gość Miraculum5
Moja mama też mi katuje banię, ze jak urodzę (za 4 tygodnie +-), to i tak przez miesiąc z dzieckiem nie wyjdę, no bo jak?! A ja uważam, że jak nie będzie -10, a dziecko będzie miało już tak ze 2 tygodnie, to czemu nie? Niech się hartuje, a nie potem wyrośnie zdechlak jak ja.