Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropcia88

Dobry krem do rąk - do 10 zł

Polecane posty

Gość Kropcia88

Które znacie i co polecacie?

Gość Kropcia88
Nikt nie używa kremu do rąk? :)

Gość Kropcia88
Poważnie? Zawsze się bałam marek powiązanych ze sklepem je sprzedającym.

Gość Kropcia88
Nie znam się na składzie, dlatego testuję po kolei. :))

Gość illnikko
A to najwyższy czas się "poznać" bo szkoda i skóry, i pieniędzy wydawanych na "testowanie" rzeczy, których świadomie byś nigdy nie kupiła ;)

Gość Kropcia88
A właśnie takie rzadkie kremy jak Nivea nie za bardzo lubię, bo bardzo szybko wysycha mi skora i mam wrażenie, że w ogóle dłoni nie smarowałam. Chociaż wyjątkiem jest Soraya dla skóry dojrzałej z częstym kontaktem z detergentami - bardzo dobry. Z rzadkich kremów np. Garnier jest dla mnie kompletną porażką. Z gęstych pozostawiających na jakiś czas filtr bardzo lubię oczywiście tradycyjnego czerwonego Garniera, a niedawno wypróbowałam Kamill Intensiv - bardzo dobry i wydajny, chociaż zapach ma nienajlepszy.

Gość Kropcia88
No i oczywiście krem do rąk o - moim zdaniem - najcudowniejszym zapachu pod słońcem - jest Il Coloniali z ryżem. Mmm... Fantastyczny, ale niestety jego cena oscyluje między 30 a 40 zł :( a przy ilościach kremu, które ja zużywam, to dla mnie niestety nieekonomiczne. :( A jeszcze z takim marek z Douglasa nie polecam firmy Aldo jeśli ktoś nie przepada za intensywnymi "plastikowymi" zapachami. No i dla mnie ma dodatkowy duży minus - jest rzadki i szybko się wchłania. :)

Gość znam takie trzy
glicea cytrynowy i aloesowy, ziaja, ewa natura

Gość znam takie trzy
Kropcia88 Poważnie? Zawsze się bałam marek powiązanych ze sklepem je sprzedającym. czemu? ja np wiem ,że rosman ma swoje bardzo dobre rzeczy jak niektóre kremy do twarzy, toniki czy żele do mycia twarzy albo kosmetyki do układania włosów (wosk i brylantyna rossmanowska)ja używałam kiedyś kremowego kakaowego mydła pod przysznic....biedronki i powiem Ci ,że zabierałam zawsze na wyjazdy a nawet tm gdzie twarda i chlorowana woda nie musiałam do tego używać balsamów, polecam jak ktoś zdobęcie(bo jest bardzo rzadko) półlitrowa butelka przezroczysta z białą nakrętką jedyny co się boję uzywać to "firmówki"real, tesco i carrefour

Gość znam takie trzy
dodam ,że barwa też robi kremy (ta od mydła siarkowego )do rąk i całkiem dobre garnier, nivea,vazeline intensive care, soraya , evelyne mnie uczulają z tych dobrych to jest vichy ale moim zdaniem zbyt drogi , jeszcze neutrogena ujdzie ale to raczej na mroźne zimy tak jak dermosan(za 6zł w aptece z witaminami tylko tłusty , najlepszy do twarzy rąk i wysuszonych stóp)

Gość tylko wazelinaaa
Najlepszy specyfik do rąk to WAZELINA!! Kosztuje grosze a przebija wszytskie inne kremy!! W rosmanie wielkie opakowanie kosztuje ok 5 zl

Gość cokolwiekja
Johnson's body care, taki różowy, 100ml, 24h moisture jestem alergikiem i mam bardzo wrażliwą skórę, a to jest jedyny jak na razie krem z tych do 10zł, po którym moja skóra nie jest czerwona i nie piecze. czyli jest bardzo łagodny i super nawilża :) a skoro nie drażni nawet alergików, znaczy, że jest bardzo dobry ;) kupiłam właśnie wczoraj chyba 10te już z rzędu opakowanie w rossmanie za 7,49zł

Gość Kropcia88
A dlaczego Dermosan można dostać tylko w aptece? To jakiś lek? Jaki ma zapach?

Gość Kropcia88
Cokolwiekja - dobrze, że piszesz o Johnson's, bo ile razy brałam go do ręki, zawsze wygrywał jakiś inny, nie wiem dlaczego. :) Na pewno wypróbuję.

Gość cokolwiekja
bywały czasy, kiedy miałam mniej pieniędzy i musiałam kupować kosmetyki po kosztach, i wtedy wypróbowałam mnóstwo innych kremów do rąk, od ziaja po rossmanowskie, i każdy jeden zaczerwieniał mi skórę, a najbardziej ten biały ziaja z koziego mleka :( skończyło się na tanim zwykłym kremie nivea, bo odkryłam, że wszystkie te kremy do rąk mają jakieś chemiczne dziadostwa w sobie i że nie warto wywalać na nie kasy... aż nastały dobre czasy i znów powróciłam do miękkiej skóry dłoni :) smaruję się kilka razy dziennie i dość szybko mi taki krem się kończy, ale na szczęście znowu mogę sobie na niego pozwolić :)

Gość Kropcia88
Cokolwiekja - ja mam gorsze czasy i kombinuję z szamponami do włosów - i skończyło się bardzo swędzącą skórą głowy od wieeelu tygodni. :(

Gość cokolwiekja
całkiem dobry był jeszcze dla mnie krem do rąk Garnier, ale koniecznie czerwony, bo różowy to koszmar był... Garnier czerwony też dawał radę, ale niestety nie na dłuższą metę, nie nawilża tak dobrze jak Johnson's

Gość Kropcia88
Garnier Cz. jest super - ale znudził mi się. :)

Celia. Krem do rąk i paznokci. Kolagen+nagietek. Delikatny, subtelny zapach. Używam do balsamowania rąk klientek po przedłużaniu paznokci. Bardzo dobrze nawilża.

Gość a co! ktoś mi zajął nick:/
garnie różowy i czerwony, dla mnie rewelacyjne:)

Gość do Kropcia88
dostaniesz w aptekach i drogeriach rosman , na zimę nie zastąpiony, ma zapach dawnej maści witaminowej i nie wszystkim pasuje(bądź jak alantan , składem się wiele nie różni z cenami bywa różnie w niektórych drogich aptekach był nawet za 11 w rosmanie i tych tańszych od 6zł) i jest tłusty ale z wit A+E i gliceryną

Gość do Kropcia88
dermosan no