Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffaaacet

Facet : pracownik fizyczny czy umysłowy ? Co wybieracie?

Polecane posty

Gość jesteś pewnie
znudzonym prawiczkiem albo damskim gimgównem 🖐️

Gość ffffaaacet
piszcie fizol czy ynteligenciak

Gość fizol bo dobrze
rucha a nie taki rachityczney śmieć jak ty

Gość kobieta z wyższym
dla mnie to bez różnicy, mimo że mam wyższe wykształcenie osobiście wolę roboli, facet który napracuje się ciężko fizycznie , wracający do domu zawsze usmiechnięty i zmęczony to skarb facet wracający z biura ze smętna miną,niewiedzący czego chce,wiecznie niezadowlonony i marudzacy to wrzód na dupie wazne by był ciepły,opiekuńczy i zaradny, zwykły pracownik zawsze sobie poradzi natomiast paniczyk z biura aby zrobic cokolwiek wynajmuje ludzi śmieszy mnie kiedy słyszę jak koledzy w biurze opowiadają np;mam malowanie, robię to lub tamto .....ale faktycznie robi to ktos wynajety za którego się płaci

Gość gość
Umysłowy to nie tylko praca papierkowa, ale też wszelkiej maści inżynierowie ( projektanci urządzeń elektronicznych, architekci systemów komputerowych, programiści - od zwykłych aplikacji na komputery na urządzeniach kończąc, itd.) W sumie nie wiem czy należy pracę papierkową zakwalifikować to pracy umysłowej. Mi praca umysłowa kojarzy się przede wszystkim z inżynierią wszelkiej maści.

Gość gość
Taki który żadnej pracy się nie boi. Który spędzi trochę czasu w papierach i trochę na roli :)

Gość gość
Miałam ostatnio znajomość z dwoma "robolami" (zaznaczam, że nie jednocześnie!)- może chciałam obniżyć poprzeczkę a może udowodnić sobie, że "nie zadzieram nosa" i powiem wam, że to było ciężkie doświadczenie! Pierwszy- długi czas starał się być miły, ale potem zaczął wyładowywać na mnie swoje kompleksy i frustracje, okazał się zwykłym chamem bez ogłady i w dodatku zwykłym k....rzem, który bzyka wszystko co się rusza i nie ucieka na drzewo (na szczęście nic między nami nie doszło bo ja nie jestem taka szybka i muszę kogoś dobrze poznać i zaufać). A ten drugi- wiecznie ciułający, bez pieniędzy, siedziałby tylko w domu, ograniczony niesamowicie, choć pod względem charakteru muszę przyznać- dobry, tzw. "porządny facet". OBAJ mieli natomiast jedną wspólną cechę: jak pisali to robili takie błędy ortograficzne, że szczękę wykręcało na drugą stronę. Dałam sobie spokój z "robolami".

Gość gość
Jasne. Spotkałaś dwóch roboli i natychmiast oceniłaś wszystkich. Niezbyt dobrze świadczy to o Tobie. Wybieraj sobie kogo chcesz, ale generalizując stawiasz się poniżej ich poziomu. Z pozdrowieniami od robola.

Gość gość
gość dziś - tak. Spotkałam DWÓCH i wrażenie niestety negatywne- tak jak to opisałam chociaż ze swojej strony naprawdę się starałam i wiele serca włożyłam w znajomości- uwierz mi. Dlatego nie oceniaj MNIE a raczej tych dwóch nieudaczników. Czy to ma świadczyć źle O MNIE czy o nich? Gdybyś znal szczegóły jak się do mnie odnosili i jak traktowali- szkoda słów! Czasem już się śmieję z tego, że obaj poznając mnie chyba nie do końca wierzyli w swoje szczęście. Pozdrawiam.

Gość gość
„Dlatego nie oceniaj MNIE a raczej tych dwóch nieudaczników. Czy to ma świadczyć źle O MNIE czy o nich?” x Mogę ich oceniać pod kątem zachowania, a nie wykonywanej pracy. Tak, generalizowanie źle świadczy o Tobie. W pewien sposób sugerujesz, że w urzędach itp. pracują gentlemani, a jest to taka sama prawda, jak twierdzenie, że np. po budowach pałętają się jedynie niedorozwinięci kolesie. I tylko do tego się odnoszę. Owszem, zgodzę się, że wśród „fizycznych” trudniej znaleźć dobrze wykształconych, tak samo jak wśród „umysłowych” niełatwo o naprawdę samodzielnych. Ale kwestie charakteru są zupełnie odrębną sprawą. I - wybacz - sama powinnaś to wiedzieć.

Gość gość
gość dziś - gdybym była przekonana, że w urzędach i "korpo" pracują sami gentelmani to nie wchodziłabym w znajomości z "robolami". Spróbowałam, dużo dałam od siebie, bardzo się starałam i przymykałam oczy na niedociągnięcia i braki tych facetów w obyciu ale przyszedł taki moment (nie będę o tym pisała), że miałam dość. Mój wniosek jest taki: nigdy więcej znajomości z takimi.

Gość gość
To nie to ze poznalas nieokrzesaych roboli zawod nie ma tu nic do rzeczy. To faceci sa p*****lnieci i prawda ze pozostala garstka juz tych normalnych albo wcale.

Gość gość
gość dziś - zgadzam się. Tych NORMALNYCH facetów pozostała zaledwie garstka :P

Gość gość
Ja mam pracę która jest jednocześnie pracą umysłową i do pewnego stopnia fizyczną (inżynier automatyk), do tego bardzo dobrze płatną. I tak z doświadczenia, moje zajęcie nie wzbudza entuzjazmu u poznawanych kobiet. Jednak bardziej wolą gogusiów z korpo.

Gość gość
gość dziś - nie wierzę w to co napisałeś. Chyba, że nie masz po prostu szczęścia do kobiet bo i tak bywa.