Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metryczka.

Mamo- dlaczego ten chłopiec ma pomarańczowe włosy ?

Polecane posty

Gość do fajna babka
* i sie nie wyprostowaly , mialo byc

tak, byłam prywatnie u 3 ortopedów. Wszyscy byli zgodni że wyrośnie pod warunkiem odpowiedniego obuwia, tznm do kostki, usztywniony zapiętek, typu bartek soft, memo, daniel. Do tego wita d3 bo mogło to wyniknąc z gorszej przyswajalności organizmu wit d3. Córka wyrosła, nóżki sa proste. :)

Gość glos prawdy
rucham się z arabami,turasami i cyganami, bo lubie brudne,dlugie i czarne pydy z czarnymi wlochami wchodzącymi w zeby, urocze:D

Nie wiem dlaczego się tym przejęłaś, takim zachowaniem tzn. zmieszaniem itp. możesz wpędzić dziecko w kompleksy - mały wyczuje, że z jego włosami jest "coś nie tak"... choć szczerze to myślałam, że ludzie już odeszli od tych wioskowo-zabobonnych przekonań. W takich sytuacjach musisz sama reagować np. "Bo jego tatuś ma takie włosy", "wielu ludzi ma takie włosy" itp. traktować to w pobłażliwym przymrużeniem oka (myśląc o matko ale matoł:P - o ewentualnym przeciwniku rudych włosów). Poza tym spójrz np. na tego rudego faceta z teleexpresu - miodzio, cudne te włosy ma.

Gość do fajna babka
no wlasnie ta kolezanka corke wyl;eczyla , dostawala chyba wieksze stezenie wit D3 ( chyba ) , ale gdyby nie zajela sie tym , to te nozki by jej zostaly ,podobno. A kolezanki kuzynke zaniedbali i tak juz zostalo. A tej wit D3 twoja corka duzo dostawala ? Duzo wieksze jednostki niz dzienne zapotrzebowanie ?

Gość bo do takich rzeczy
trzeba podejsc na luzie, miałam kumpla rudego w lo, wszyscy wolalismy na niego "Blinker" / migacz, nie mial nic przeciwko, po paru dniach nikt już nie zwracał uwagi na takie bzdety dzieciaki młodsze też najpierw szok, a potem jak zobacza ze twojego syna to nei rusza to oleja sprawę

Gość a ja tez nie
nie przepadam za rudymi dziecmi:P wiem, dziecko to dziecko, ale tak mam i juz- i wiele osob na pewno mysli tak samo, ale boi sie przyznac do tego... sa takie stereotypy w kulturze i juz, ze rudy zniecheca I to prawda, ze czesto sa niemili!

Gość glos prawdy
moze bic po pysku , moze byc przyglupi , moze nie szanowac , byleby byl sniadym brunetem z czarnymi jak heban wlosami lonowymi

Gość jakas mamusia rudzielca
sie tak podszywa? Nic dziwnego, ze potem te Wasze dzieci takie niewychowane...

Gość jakas mamusia rudzielca
sama mam rude dziecko z piegami i odstajacymi uszami i wkurviaja mnie takie kurvy jak wy, tez mam rude wlosy i co szmaty? wezcie sie wypchajcie;o

Gość głos prawdy z nieba prosto od
ja powiem jedno krótko i na temat. rude jest wredne i od zawsze kazdy to wie! po co jakies wieksze ideologie dorabiac i mowic o rudych aktorach itd? dla pocieszenia? i ytak kazdy patrzy na rude dziecko, i mysli: "jezu jaka marchewka, dobrze ze moje dziecko takie nie jest"

Miałam koleżanke w podstawówce z pieknymi lokami koloru miedzi. Wszystkie zazdrościłyśmy jej tych włosów.

mi tak kazdy mowil i nie moglam tego zniesc, przefarbowalam sie na blond i mam szatyna araba jak na blondyne przystalo:) teraz nikt nie smie mnie wyzwac, bo mam zayebistego męza i sama jestem zayebista. wlosy juz nie przeszkadzaja, ale rudy zawsze pozostanie wredny, mowie wam, radze wam farbowac dzieciakom wlosy, bedzie im latwiej w zyciu, nawet nie wiecie ile teraz szatynow ciasteczek na mnie leczy, w tym wlasnie duzo arabow, jak bylam w niemczech to tam tez duzo turkow to kazdy sie ogladal, a jakbym miala te rude to by na mnie pluneli i odeslali do diabla

leci*

Gość metryczka.
Wiem, że to prowokacyjne wypowiedzi ale mój mąż jest cudownym facetem, nie ma w sobie nic ze stereotypowego "rudzielca", wiec przestańcie pieprzyć :P

ale jakie prowokacyjne? mowie ci, ze twoj dzieciak bedzie mial ciezko w zyciu tak jak ja, stad moje farbowanie na blond i mowie ci,ze takto mnie gnebili, a teraz leca na mnie same zayebiste ciałka! i wyrwalam sobie przystojnego araba za meza jak bylam na wczasach. teraz wiem, ze zyje, nie mozesz mu rozjasnic wlosow? czy cos?

dobra, nie chcecie gadać to na razie, męczcie się z rudzielcami! ja już rozwiązałam problem i przefarbowałam się na blond. idiotki:o

Gość ja znam kilku facetow , ktorym
podobaja sie wlasnie rude kobiety , ewnetualnie blondy wpadajace w rudosci .

Gość a ja mialam .........
rudą kolezanke - podobaly mi sie jej wlosy ( wydawala mi sie oryginalna ), miala szalone pomysly i fajnie spedzalo sie z nia czas . ale po latach przyjazni ( myslalam ze jest prawdziwa przyjaciolka ) okazalo sie ze jest falszywa - niedosc ze odbila mi chlopaka to jeszcze mnie obgadala . tez uwazam rude to falszywe i kropka !