Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

krzyż w sejmie - krótko tak/nie

Polecane posty

moim zdaniem skoro zawsze wisiał niech sobie wisi. jak dla mnie takie inicjatywy to zagrywka pod publiczkę która nie zmieni niczego. wywalczenie takich rozwiązań co do finansowania związków religinych i kościołów wszelakich aby jednak nieco wiecej kasy zostalo w budrzecie, np likwidacja ulg, wprowadzenie podatków normalnych , cala ta komisje co zwraca majatki itd itp a wprowadzić inne rozwiązania np 1-3% dochodów dla chętnych na kościół ...to jest konkret. cała reszta to czysty populizm.

Gość a ja wam powiem że
Krzyż to symbol religijny nie państwowy. Wcale nie musi tam wisieć. A jeżli już to przynajmniej powinno się odbyć głosowanie czy komuś to nie przeszkadza bo jest innego wyznania lub ateistą.

Gość Marmoooooooo
NIE!!!!!!!!!!!!!!!

A są to tzw. tematy zastępczo-mydlące w związku z podwyżką VAT na 24% od nowego roku, podwyżką prądu o 40% od stycznia, podwyżką akcyzy na paliwo, podwyżką akcyzy na LPG, wprowadzeniem podatku katastralnego po nowym roku, itd. Chcieliście PO to będziecie mieli :D

Gość bardzo krótko
gówno mnie to obchodzi :classic_cool:

Gość krzyż w Sejmie jest mi
obojetny, ale wtrącanie się kościoła w sprawy państa nie. Kościł jest od nauki katechezy a nie politykowania

Gość a ja za to powiem wam takk
tak wisi to niech wisi, komu przeszkadza? Co ma krzyż do problemów bezrobocia, zdrowia, finansów państwa? Zastępcza zmiana tematu dla durni, którzy zieją nienawiścią!!!! GŁUPCY!!!!

Nie. I to żadne wytłumaczenie, że zawsze wisiał... wisi od 1997 roku, wiadomo w jakich okolicznościach i przy jakich protestach tam się znalazł.

W sejmie?Nie powinien wisieć W tym przybytku kłamstwa,oszustw i rozpusty?To grzech wieszac krzyz w sejmie;P W innych miejscach publicznych powinien zostać

hmmm... pewnie znowu VAT będą podwyższać, bo ostatnio dym o krzyż wywołali właśnie by podnieść cicho VAT.

NIE a i do wszystkich tak narzekajacych na PO, jesli to do was jeszcze nie dotarlo, jest inflacja ogolna, pokazcie choc jeden kraj w ktorym nic nie drozeje? Wyobrazcie sobie, ze nawet wasz wszechmocny Jarek na to nic by nie mogl poradzic!!!!!

Tym razem to znowu ja / zgadzam się z Tobą. Dopóki nikt nie zmusza do klękania, to co komu przeszkadza krzyż? Naprawdę mamy większe problemy w tym kraju niż to czy dwa kawałki drewna wiszą w sejmie czy nie.

Gość za sfwefewrfdewfr
nie

Tak. A dlaczego by nie? Większość z nas została wychowana w duchu katolickim, uczono nas szacunku do krzyża, Kościoła... Pojawił się taki nowy "trend anty-krzyżowy" służący, tak jak ktoś tu bardzo mądry zauważył, do zamydlania nam oczu i odwracania uwagi od spraw, którymi zostaniemy za chwilę zaskoczeni. Drugim powodem "trendu" jest przypodobanie się młodzieżówce, której się wydaje, że jak się pozwoli na zioło, na śluby homoseksualistów, to będą o niebo szczęśliwsi. Patrzę na to, co się dzieje i...smutek mnie ogarnia. Nie z powodu polityków-oni zawsze rządzą, żeby im było dobrze. Źródło smutku to właśnie to młode pokolenie (czasem też starsze), które kłania się Januszowi w pas, bo wymyślił coś nowego, bo wypiera się swojego pochodzenia, zasad wpajanych od lat, moralności, której im brakuje, ale nie chcą się przyznać. Krzyż istnieje o wiele dłużej niż Janusz i wiem, że "przeżyje" go o całą wieczność, nawet jeśli zostanie zdjęty ze ściany każdego miejsca publicznego...

"ja wychodze z założenia że przeciętny człowiek ma w nosie czy w szkole, sejmie, czy szpitalu wisi krzyżyk pod warunkiem że nikt nie każe mu przed nim klękać i się modlić. jedynie przeszkadza tym którzy są bardzo negatywnie i wrogo nastawieni do KK" świete słowa;)Z ust mi to wyjąłeś

Mnie śmieszy jedno:Zwolennicy zdjęcia krzyża powtarzają w kółko jeden argument: bo krzyz to symbol religijny i nie powinien zdobic miejsc publicznych bo sa tez inne wiary - uszanujmy ich uczucia" W sondzie przeprowadzonej na początku roku okazało się że innym wiarom wisi to czy jest ten krzyz czy nie Im on nie przeszkadza Z kolei najgłośniej krzyczeli albo ateiści albo wrogowie KK. Ja jestem katoliczką i gdyby w urzedzie wisiał budda czy półksiężyc to szczerze - mało by mnie to obeszło Ja idę tam w konkretnej sprawie a nie rozglądać się po scianach czy sie modlic

Za rok czy dwa będzie sprawa o usunięcie choinek,kaczuszek i kurczaczków, jajek - to tez symbole katolickich świat Wogóle to usuńmy wszystko - niech nie bedzie niczego - jak powiedzial kiedys jeden "polityk":)