Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

krzyż w sejmie - krótko tak/nie

Polecane posty

Gość pomaranczowsza
kosciol nie rzadzi, ale pewne decyzje panswowe potrafia nieraz zapachniec motewacjami budowanymi na naukack kosciola ;) a z tym krzyzem, to jeszcze raz, po kij i chto go tam wieszal? a teraz zamiast robic rozboj w bialy dzien, ktos powinien cichaczam w nocy krzyz zdjac, schowac lub wywiezc do kosciola i mozna by dizalalnosc panstwowa zaczynac od punkty zero, a nie od sprzeczki za czy przeciw. a poza tym to wieszajcie sobie chocby i gole baby w tym waszym sejmie, w razie gdeby zawierucha z krzyzem spowszedniala i nie byloby sie dalej o co sprzeczac :D

A jak by Pan zdefiniował najpowszechniejszy stereotyp? Polska to kraj prostytutka. Wystarczy przejrzeć rosyjskie fora internetowe, by zobaczyć, że tam się tak po prostu mówi. Rosjanie uważają nas za państwo, które sprzedaje się silniejszym. Pod tym względem w artykule w "Komsomolskiej Prawdzie" nie ma niczego nowego. Jego autorzy po prostu oddali sposób myślenia dużej części Rosjan. To konsekwencja myślenia o sobie jako o mieszkańcach państwa będącego imperium. Rosjanie wychodzą z założenia, że głos na świecie mogą zabierać tylko państwa wielkie - natomiast małe i średnie się nie liczą, mogą się tylko sprzedawać. Podobnie cyniczna wizja historii została zresztą przedstawiona przez Władimira Putina podczas jego wystąpienia na Westerplatte czy we wcześniej wydrukowanym w "Gazecie Wyborczej" jego liście

Gość pomaranczowsza
pieniackie ruchy ateistyczne sa do d.u.p.y. nie odbiegaja niczym od prymitywizmu religii.

Taki sprzedajny i służalczy rząd - który wybrali sami Polacy - budzić może w Rosjanach tylko pogardę. Po zamachu na rząd "awanturników" J. Kaczyńskiego stosunki z Rosja miały się cudownie poprawić. A co mamy? Rosjanie cenią sobie rządy silne, zdecydowane i dbające o interesy własnego kraju. Ludzi głupich, słabych, sprzedajnych i służalczych nazywają - gawnojedy (gójady*)

Gość pomaranczowsza
"jest rozddział kościołą od państwa. państwo polskie jest świeckie tylko że w demokracji część polityków robi pod publiczkę [prawicy zwiazanej z kościołem a część pod publiczkę przeciwnikó kościoła i w tym rzecz." no ze na papierze jest to ja sama wiem, ale w praktyce nie ma. i, zgadza se, zadne ustawy nie sa lamane :D spadam, bo czas sie wziac za prace ;) 🖐️

Polska jest krajem katolickim, więc krzyż wisieć może, natomiast jeśli mniejszość ateistyczna jest w stanie podburzyć pseudo katolików, którym do tej pory wydawało się,że katolikami są to ja z takiego katolicyzmu się wypisuję :(

Gość katoliczek piździszek
jakoś przez 8 czy 9 lat wam nie przeszkadzał a teraz nagle oburzeni wszyscy że krzyż wisi leczcie się;)

Gość precz z czarną sotnią
Hayley90 Szczerze mówiąc, ch*j mnie to obchodzi. Mogliby się zająć poważniejszymi rzeczami niż krzyż, wisiał tam tyle czasu i nikomu nie przeszkadzał. jak to wisiał tam tyle czasu i nikomu nie przeszkadzał,właśnie że zawsze przeszkadzał błaźnie!Został powieszony w nocy,bez niczyjej zgody.To jest polski parlament,państwa niby to demokratycznego i neutralnego światopoglądowo i niech spierdala z tej ściany!

Gość nawet Bóg był przeciwny
wieszaniu krzyża w nocy i cichaczem, a wieszającego pokarał spadnięciem z drabiny i złamaniem konczynki, nóżki.

Gość matoł przykruchtowy
Konstytucję sobie dokładnie przeczytaj przygłupie

sejm to nie salka katechetyczna, jak się Kaczorowi wydaje

CUDA NAD URNĄ Na NGO pod tekstem „Oficjalne wyniku wyborów na Opolszczyźnie pojawił się komentarz mieszkańca w Byczyny. Jarek dzień po wyborach o godz. 17:54 napisał:według danych z tej strony kandydatka na którą głosowała cała moja rodzina i kolega (4 pewne głosy, widziałem jak skreślały) ma 0 głosów !!! Kolega członek komisji widział głosy na ta panią demokracja heh Sprawa nas zainteresowała. Tak się składa, że w Byczynie mieszka współpracownik NGO Jarek Kubaczkowski, który sprawdził protokół powyborczy. Okazało się, że tą kandydatką na którą oddano zero głosów w Byczynie jest Violetta Porowska z PiS. Jarek Kubaczkowski zapewnił nas, że sam wraz z rodziną głosował na nr 5 na liście PiS. Wynikiem głosowania w Byczynie jest najbardziej zaskoczona Violetta Porowska, która powiedziała NGO: „Byłam zdziwiona, że w Byczynie, w lokalu wyborczym w Rynku dostałam zero głosów. Tak się składa, że z Byczyny pochodzi moja teściowa i mam tam znajomych, którzy deklarowali, że będą na mnie głosować. Nie mogłam uwierzyć, że nikt tam na mnie nie zagłosował, chociaż oczywiście te kilka głosów niczego nie zmieniają w mojej sytuacji. Sprawa wydała się nam bardzo ciekawa. Teściowa Porowskiej potwierdziła, że głosowała na synową, podobnie jej znajomi. Skontaktowaliśmy się telefonicznie z Maćkiem Strzeleckim, który był członkiem komisji w byczyńskim lokalu wyborczym i widział głosy oddane na Violettę Porowską. Powiedział nam, że o incydencie dowiedział się od Jarka Kubaczkowskiego i od Nas. Na wszelki wypadek sprawdził wyniki i przekonał się że na oficjalnie stronie PKW nie ma głosów na Porowską. Smaczku całej sprawie daje fakt, że, jak przyznał, sam głosował na tę kandydatkę PiS-u. http://www.pomniksmolensk.pl/news.php?readmore=751 Więcej : http://www.ngopole.pl/2011/10/12/nasz-news-czy-to-tylko-incydent-wyborczy-w-byczynie/

Wybory na masową skalę były fałszowane? Świadczy o tym 700 tys. nieważnych głosów? Policja zatrzymała sprawcę-to czubek góry lodowej? PAP pisze „To najpoważniejszy incydent wyborczy o tym co wyprawiano w Skarżysku Kamiennej. http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/29733,falszowano-wybory-to-sa-juz-fakty

i też nie dawno czytałem ze jedna osoba poszła glosować i jak chciała podpisać to sie okazało ze ona już głosowała i podpisała się

Gość szmmuu
merkaba, masz zaciecie i cierpliwosc do pisania dlugich postow niemal jak legendarna juz owca ;)

merkada, przygłupie, przestań konia walic, bo ci mózg wysycha jak Kaczorowi i zaczynasz bełkotac bzdury. Weć tabletki bo Tworki, albo Jarosław, cie czeka.

Gość zdecydowanie nie, fakt
ze nie ma w sejmie krzyza nie swiadczy o walce z kosciołem, tak jak brak gwiazdy Dawida nie swiadczy o antysemityżmie. Krzyza nie powinno byc w szkołach, urzędach, szpitalach i innych państwowych instytucjach. Nikt przez to nie przsladuje przeciez koscioła Poza wszystkim wybpory pokazaly, ze wcale wiekszosc Polakow nie jest zwiazana z KK ( glosy na Palikota+ SLD+ znaczna część PO + ci wszyscy , ktorzy nie głosowali ( mimo wyraznych zaleceń koscióla ).

Art. 25. Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym. Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra człowieka i dobra wspólnego. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a Kościołem katolickim określają umowa międzynarodowa zawarta ze Stolicą Apostolską i ustawy. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a innymi kościołami oraz związkami wyznaniowymi określają ustawy uchwalone na podstawie umów zawartych przez Radę Ministrów z ich właściwymi przedstawicielami.

Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym. Wystarczy.

Krzyż pełniący role sacrum, ale pełniący rekwizyt w walce partyjnej, never, Krzyż zawsze pozostaje krzyże, nie tylko na Krakowskim Przedmieściu, ale i w kościel gdzie Go przeniesiono, a tam nawet pies z kulawą noga nie przyklęknie, żałosne katole, nawiedzone przygłupy.......jak pod krzyżem w sejmie mają się odbywać takie teatry, i krytykowanie premiera i to co wyczyniają pisowcy, to z szacunku dla Krzyża lepiej zbrać Go do kościoła, czy kaplicy sejmowej

Gość jeszcze katoliczka
NIE!

Gość trzeba chyba być głupim
katolem, aby modlic się do szubienicy, nielubić kobiet, ale za to chodzić w sukienkach i ruchać ministrantów, und kleryków.

Gość trzeba byc idiata
żeby nie odróżnić krzyża od szubienicy