Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co o tym myslec

Czy dostalyscie pierscionek zareczynowy?

Polecane posty

Gość Ewwwwwka
po co ci taki facet?? przeciez to smieszne gosc juz przed slubem leje na ciebie to co bedzie pozniej? nikt nie jest idealny ale wszystko ma jakies granice dobrego smaku

No wiecie, ale ja tez nie chcialaby zebrac, zeby on mi dal pierscionek. Nie chcialabym tez wyjsc na jakas cholerna materialistke:(

Gość zareczona ale niezadowolona
ja tam nadal sie dziwie ze nie zwrocilas mu na to uwagi !!!!!! ja sama jam=k moj rzucal hasla " wyjdziesz za mnie" to ja mowilam, dowiesz sie jak mid asz pierscionek przeciez to musi byc jak nalezy , musisz miec symbol na palcu...

Gość no dziekie dziekiee
ewwka ma racje powinien ci kupic cal kosz wiklinowy kwiatow;

JAKA CHOLERNA MATERIALISTKE????????????? widze kochana ze ty jestes taka jak ja- TAKTOWNA DO BOLU. ale takie osoby zle na tym wychodza, wiem po sobie. W TAKIEJ SYTUACJI nie wyszla bys na materialistke, bo to sie poprostu tak robi, kazdy facet jak sie oswiadcza daje pierscionek, to jasne jak slonce i to ze po dniu jest noc. nie jestes materialistka tylko pragniesz miec cos tylko od niego od serca na znak ze potem beda obraczki,,,, ze to poczatek...

Gość no dziekie dziekiee
po slowach kochanie wyjdziesz za mnie.. ucaluj go i powiedz nie wiem nie wiem.. a potem podrzuc na mail do ksieseni teczzki obraz pierscionka i on taki kupi zrobi:P)

"[zgłoś do usunięcia] Mjenja zawud Swetlana Jak facet kocha to sprezentuje. Pojdzie do drugiej pracy i kupi. To fakt, ze mu zalezy. A jak nie kupi to nie ma pieniedzy, wiec z czego slub?" hahahah;-)))))) a moze np. z oszczednosci panny mlodej - na to juz nie wpadla?;)))

Ty powinnas z nim poprostu pogadac. czemu z nim poprostu nie porozmawiasz, ze ci przykro z tego powodu????

Tak bardzo go kocham, ale nie chce zeby mnie traktowal jakbym byla dla niego nikim waznym:( Powaznie zastanawiam sie nad zerwaniem tych zareczyn. Nie chcialabym zeby ktos cale zycie traktoawl mnie jak jakas "gorsza". Niestety po takich "zareczynach" wlasnie czegos takiego sie obawiam... Nie bardzo moge sobie wyobrazic moje zycie bez niego. Nie wiem co powinnam o tej calej, dziwnej dla mnie sytuacji myslec:(

CZEMU Z NIM NIE POROZMAWIASZ???????????????????? INACZEJ TEJ SPRAWY NIE ZAŁATWISZ????????????????

A co mam mu powiedziec? "Kochanie daj mi pierscionek, bo mi przykro, ze o tym nie pomyslales?" Ja jakos nie potrafie:( Cholera! Chcialabym, zeby on sam z siebie chcial mi go dac, a nie taki "wymuszony symbol zareczyn":(

i kiedy to było? Opowiedz sytuację, bo sorki ale az ciekawa jestem, co za debil tak się wypiął na swoją "narzeczoną". Może to typ sknery? Albo myśli że to 'niepotrzebny' wydatek? A może rzeczywiście dopiero go wybiera?...

o tych "niby" zareczynach pisalam na 1 stronie

Wydaje mi sie, ze dla niego to taki niepotrzebny wydatek... Oswiadczyl mi sie w sierpniu.

tez kiedys taka bylam. masakra. mowie ci, powiedz mu delikatnie - on musi wiedziec. powiedz mu "kochanie, za nami zareczyny... ale nie uwarzasz, ze zareczyny musza byc uwienczone symbolem w postaci pierscionka? to tradycja., przykro mi ze ja nie mam tego symbolu, ze wszystko odbylo sie tak dziwnie, na slowo... inni gdy mowie o zareczynach pytaja o pierscionek.. nie pomysl ze jestem materialistka, ale jakikolwiek pierscionek jako symbol zareczyn byl by cudowny... a tak jest mi przykro ..." SLUCHAJ TO TWOJ NAREZCZONY MUSISZ BYC SZCZERA. ja zachowuje sie tak jak Ty w temacie pieniedzy. NIE MOGE I JUZ :o

"kiedys jak siedziałam przed telewizorem on przyszedł uklęknął i zapytał" serio? Sory nawet bym nie pomyślała, żeby wziąc to na serio... Jak mogłaś się wtedy zgodzic? Ode mnie dostałby chyba tylko liścia za to, że zrobił to w ten sposób. JAk mój się mnie pytał (a klękał nawet na ulicy) to powiedziałam, że jasne że tak ale najpierw czekam na pierścionek żebym wiedziała, że to na poważnie. ;) Nie no jestem w szoku, ja bym na Twoim miejscu napisała mu po prostu szczerą wiadomośc, Tobie ulży a On pewnie się obrazi na te max kilka dni ale jak jest mądry to zrozumie i zainwestuje... Z resztą ślicznie pierścionki są za 200zł...

Dobra nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem trzeba pomyślec co teraz. :) Skoro boisz się mówic mu wprost to ja bym po prostu napisała smsa. Możecie mnie zjechac ale ja po prostu napisałabym coś w stylu "Wiesz, jedna rzecz nie daje mi spokoju. Oświadczyłeś mi się już tak dawno, chcę byc Twoją żoną, ale... O moich rodzicach pięknie pamiętałeś - dla mamy przyniosłeś kwiaty... A ja ciąglę marzę o pierscionku zaręczynowym. Przykro mi z tego powodu, że nasze zaręczyny odbyły się w ten sposób i nawet nie zrobiłeś nic w tym kierunku by to zmienic." Tzn, no to pierwsza moja myśl na teraz a nie można na niego naskoczyc bo się obrazi na amen a trzeba delikatnie, by nie urazic jego dumy. ;) Może list? Mail?

Kwiatek- dla mnie to szok ze facet moze nie wiedziec ze pierscionek jest bardzo wazny. to nie oznaka materializmu ale nieodlaczna czesc zareczyn. ja tez jak moj sie ubezpieczal i pytal na wyrost czy za niego wyjde mowilam, ze tak ale tak na pewno dowie sie jak mi da pierscionek :) KOBIETO zaslugujesz na ten pierscionek. MASZ MU POWIEDZIEC O TYM ZE CI SMUTNO, PRZYKRO I ZLE !

a jeszcze jedno pytanie... Od tych fatalnych zaręczyn rozmawialiście o ślubie? Tak może chociaż o wstępnej dacie? Czy uklęknął przed TV, odbębnił pokaz przy Mamie i koniec tematu?

kwiatek- ja tez smsem bym to zalatwila. FORMA JAK KAZDA INNA :)

No ja też jestem w szoku że może nie wiedziec... Mój jak pytał sobie sto razy bez to nie brałam tego tak na poważnie do końca. Ale on sam wiedział że to tradycja, pytał o rozmiar mojego palca (chciał ukradkiem ale niezdara z niego czasami :P) i sam ze mną oglądał. więc wiedział że to musi byc. Wydaje mi się, że sms to troche tchórzostwo ale w tym wypadku bym to tak załatwiła. :)

tak tchorzostwo. ale autorka inaczej tego nie zalatwi !

Gość gosiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
a masz na imię gosia? bo jak tak to Twój facet jak go zapytałam czy Ci kupił pierścionek zaczął przeklinać i stwierdził że ma inne wydatki i na *** to potrzebne. a tak na poważnie, to przecież możesz pół żartem/pół serio się zapytać o ten pierscionek. powiedz że to symbol, ze Ci przykro jak inni o to pytają. Jak się chce brać ślub to trzeba umieć rozmawiać z facetem.

Gość ja, kasia
Moim zdaniem, mężczyzna powinien dać pierścionek jak się oświadcza. Nie musi być od razu Bóg wie jaki drogi, ale powinien być, bo to po prostu wyraz szacunku i wielka tradycja. Oświadczyć się z pierścionkiem to tak jakby powiedzieć, że dziewczyna zasługuje na największe szczęście, na gwiazdkę z nieba. Jeśli dziewczyna nie dostanie pierścionka w chwili oświadczyn, to widać jak panu zależy na jej szczęściu :((( Oswiadczyny może nie są tak ważne dla panów, ale dla Pań bardzo - przecież wiadomo jakie są uczuciowe, marzą o tej chwili bardzo długo. Kobiety wiedzą jak powinny wyglądać mniej więcej idealne oświadczyny, bo odkąd zaczęły rozumieć mowę, choćby w bajce o tym słyszały, czyli już od małej dziewczynki. Drodzy Panowie, chyba warto to wziąść pod uwagę, trochę się wysilić i spełnić to dziewczyńskie marzenie. Zadowolić swoją kobietę, sprawić by wracała pamięcią do tej chwili przez całe życie z usmiechem na twarzy, a nie ze łzami smutku i goryczy.

Gość ja, kasia
I jeszcze uważam, że jest to symbol, że traktuje się te zaręczyny na poważnie. Jest też znakiem dla innych mężczyzn, że ta kobieta ma już plany i jest zarezerwowana na poważnie.

Gość o nie nie
A ja np. bym nie miała nic przeciwko, żeby oświadczyny nie były publiczne, tylko w domu, w pokoju, tylko we dwoje. Bo wiem, że sporo pań się na takie coś oburza. Ale już w sytuacji opisanej przez autorkę, najzwyczajniej zapytałabym "a pierścionek?".