Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiki miki foteliki

Jak fotelik dla dzieci kupić? Poradźcie mi.

Polecane posty

a frustracja to chyba jedyne nowe slowow twoim slowniku jakiego sie nauczylas na kafe:D moze taraz pora na slowo "empatia":O

Gość carmencarmen
a ja radze kupić fotelik obojętnie jaki, żeby tylko miał pasy przeznaczone dla dzieci. Widziałam ostatnio takiego dzieciaczka 2,5 letniego po wypadku, który siedział tylko w podstawce i był przypięty zwykłymi pasami "dorosłymi" miał straaszne urazy narządów wewnętrznych, prawie prawie przecięło go na pół :O niestety nie udało mu się przeżyć. A co najlepsze rodzice wyszli bez szwanku i młodsza siostra w foteliku też

Gość kwiat tamaryszku
Matki Polki milionerki sie odezwały! Ciekawe co w sobootnie przedpołudnie robicie na kafe?Powinnyscie wydawac wasza kase na zakupach w DG,Prada czy innej MaxMarze:D:D

Gość padający wąż
nie wiem po co w ogóle cokolwiek tu napisałam. A może powinnam napisać, że autorka wybrała świetne foteliki i każdy z nich będzie bardzo dobrym zakupem? Wtedy byłoby super ekstra-prawda? A jak ktoś ma inne zdanie to już trzeba go zwymyślać bo "gada głupoty". Nigdzie nie napisałam, że nie powinna mieć dzieci, skoro nie stać jej na drogie rzeczy. Autorko kup taki fotelik jaki chcesz i nie pytaj o zdanie, bo jak ktoś chce Ci podpowiedziec to uważasz, że nie ma racji. Ważne, że będziesz miała super samochód i dzieci przewoź w bagażniku bez fotelików. Zaoszczędzisz nawet te 250zł.

Gość padający wąż
jestem poyebana dziwką

Gość fiki miki foteliki
Mamy nie kłóćcie się. Jeździmy tylko po mieście. Do tej pory jeździliśmy autobusem i żyliśmy. Teraz będziemy mieli samochód. Tzn samochód mamy od dawna, ale jeden i jeździ nim tylko mąż. Z dziećmi sporadycznie i mieli bardzo tanie foteliki w zasadzie sam styropian. Teraz jak będziemy mieli swój własny samochód to będziemy jeździć do przedszkola i z przedszkola, do przychodni, do urzędu i chciałam wymienić foteliki. Tamte mają 15 lat bo dostaliśmy je po dzieciach znajomych. Chyba zostanę przy tych Graco. Wydają się takie mało styropianowe.

Gość fiki miki foteliki
Padający wąż ja sobie świetnie zdaje sprawę z tego co napisałaś. Wiem, ze te najdroższe są najbezpieczniejsze w testach. Ale zaznaczyłam na samym początku ze po prostu nie mam szans ich kupić i odpadają. Jeden kosztuje okolo 550 zł to tyle co mogę dać za dwa. Chwilowo wzięłam kredyt na samochód i po prostu nie mam pieniędzy. Jak spłacę, albo nadpłacę choć trochę kredyt to wtedy mogę myśleć nad zmianą fotelików na coś lepszego. Ale to potrwa. Myślę, ze minimum rok trzeba będzie zacisnąć pasa.

Gość fiki miki foteliki
Przejrzałam te testy i całkiem nieźle punktowany jest fotelik nania racer sp W bezpieczeństwie 3 punkty w komforcie 4. Nie są to najwyższe noty, ale przyzwoite. A cena jest bardzo bardzo kusząca bo kosztuje tylko 110 zł plus wysyłka. Co o nim myślicie?

Gość super weź ten
wiem jak to jest nie mieć do 1 ego. Jak w dalekie trasy nie jeździsz to ten śmiało wystarczy. I po kłopocie.

Gość D.T
Jestem tu nowa, również szukam fotelika dla swojego malucha... ale czytając Was jestem poprostu przerażona.. Jak można kogoś oceniać jako złego rodzica tylko dlatego, że nie jest w stanie wydać kilkuset złotych na fotelik. Oczywiście, bezpieczeństwo jest najważniejsze, ale większość z nas nie może sobie pozwolić na kredyty, raty czy inne pożyczki. Autorka pytając o doby fotelik w granicach 250zł napewno nie chce zaoszczędzić na bezpieczeństwie dzieci, bo gdyby tak było zapewne kupiłaby zwykłe siedziska za 50zł. 250zł to jest poprostu maximum jakie może wydać na ten cel i nie należy jej z tego powodu atakować. Osoby, które mają zamiar wpędzić innych tylko w poczucie winy w ogóle nie powinny się wypowiadać jeśli nie mają niczego przydatnego do przekazania. To, że macie bogatych krewnych, zdolności finansowe wcale nie znaczy, że jesteście lepszymi rodzicami.W końcu każdemu z nas zależy żeby nasze maleństwa były jak nabezpieczniejsze!

witam Bardzo proszę o pomoc, wiem może to głupie pytanie, ale za 5 miesięcy rodzi się nasze maleństwo a ja nie mam pojęcia o co chodzi z tymi fotelikami samochodowymi. Chciałam Was zapytać jaki fotelik kupić od 0 - 13 kg, czy od 0-18 kg czy od 0-25 kg, wózek mamy już wybrany to jest Jedo Vedi, do niego pasują różne foteliki ja wybrałabym chyba Maxi Cosi Citi ale na ile kg mam kupić, jestem zielona w tym temacie pomocy :)

Gość D.T
Najlepsze przedziały wagowe są najniższe. Więc 0-13 :)

ja właśnie zamówiłam berber infinity. uważam jak narazie to za dobra decyzję. ma 5 w ADAC-u i certyfikat ECE R44/04. do tego jest na moją kieszeń. widziałam fotelik berbera ale w przedziale do 18 bodaj kilo i zrobił pozytywne wrażenie. teraz czekam na mój zakup i będę mogła wówczas coś więcej powiedzieć jak już mały w nim zajmie miejsce... co do niektórych wypowiedzi.. nie każdego stać na foteliki za 1000 i więcej. choć cena nie zawsze idzie w parze z jakością.. tak samo nie popieram mniemania że ktos jest wyrodną matką bo kupuje tańszy fotelik z tych bezpieczniejszych. jak kogoś stac to niech kupuje. jak ktoś ma skromniejszą kieszeń to kupuje i tak drogi dla jego finansów.. zresztą od kiedy cena jest wyznacznikiem tego kto jak bardzo dba o swoją pociechę?! ludzie zastanówcie się troszkę. mój maluszek miał dużo ciuszków po kimś i co też wytknie mi ktoś że oszczędzam na dziecku? żenada normalnie. można kupić tanio i z rozsądkiem.. także "rzucajcie kamieniami kto uważa się za bez grzechu".

Gość ponawiam temat!!!
FOTELIKI SAMOCHODOWE 9-36kg Graco Nautilus +GRATIS ktoś ma taki? proszę o odpowiedź.

Gość ehhhh....
a ile wczesniej wiedziałaś że kupujesz samochód?? My teraz żałujemy kupna takiego samochodu jaki kupiliśmy, ale nie stać nas na wymiane-nie braliśmy pod uwage tego, że przecież będziemy chcieli mieć dziecko-ale to tylko będzie brak naszej wygody :) co do fotelika-znajoma kupiła córeczce(nie znam marki) ale taki gdzie miała chyba odkąd siedzi i na koniec może być jako podstawka ale dała 600 zł. A może kup używany jak chcesz tyle wydać? Napewno kupisz lepszy w tej cenie niż nowy.

Gość masakra.....
ehhhh.... - używany fotelik? chyba sobie żartujesz

Gość gość
Polecam ci Centrum Dystrybucji artykułów dla dzieci Semma, które zlokalizowane jest w Krakowie. Ja osobiście tam się zaopatruję ale z tego co wiem realizują również zamówienia złożone drogą elektroniczną z województwa świętokrzyskiego. Mają naprawdę konkurencyjną na rynku ofertę. Namiary znajdziesz na ich firmowym serwisie pod adresem www.semma.pl.

Gość gość
Jeżeli o mnie chodiz to mogę ci polecić produkty firmy Unior, uważam że jest to zdecydowanie najlepszy wybór.

Gość gość
Zdecydowanie, produkty firmy Unior, to świetny wybór.