Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kremoka

Wiekszosc nauczycieli w Polsce miala problemy z nauka!!!

Polecane posty

Gość Kremoka

A na studiach byli najslabszymi studentami. Niestety tacy ludzie ucza nasze dzieci

Gość śliczne imię
owszem zasada jest taka - jak jesteś dobry w czymś to robisz na tym pieniądze jak jesteś kiepski - idziesz uczyć innych :P

Gość sexi blondiD***
co ty pierdolisz, właśnie byli kujonami

Z tym akurat muszę sie zgodzić bo najsłabsze uczennice z mojej klasy w LO studiują właśnie pedagogikę i zamierzają zostać nauczycielkami. Tylko że jednocześnie są to najfajniejsze z charakteru osoby i myślę, że jest to ważniejsze w byciu nauczycielem niż wybitne zdolności. Przynajmniej jeśli chodzi o naukę w podstawówce i w przedszkolu.

Gość a łyżka na to.....
premier - niby nauczyciel prezydent - podobno tez nauczyciel min. zdrowia - nauczyciel min. edukacji - nauczyciel sami tak chcieliście :P :classic_cool:

Gość a co ma pedagogika
do bycia nauczycielem przedmiotu ? Twój fizyk kończył 5cio letnia pedagogike czy studia na fizyce ?

Zgadzam się. Sama jestem po anglistyce i tylko najsłabsze osoby na roku poszły pracować do szkół publicznych. W sumie co się dziwić, pieniądze kiepskie (wbrew pozorom), pracy sporo (też wbrew pozorom) i do tego mnóstwo idiotycznych, niepłatnych okienek, więc człowiek siedzi w pracy nierzadko od 7.00 do 19.00.

Gość a co ma pedagogika
Noo, te najsłabsze zapewne miały "chody ",że sie dostały do szkół publicznych :D Zagladam czasami na topik "nie ma pracy po anglistyce" i większość tam miałczy ,że szuka pracy właśnie w szkołach.

Gość ftyrtyrty
nie zgadzam sie:)

Gość a na studiach
nauczyciele akademiccy to największe kujony, ludzie nadający się tylko do tego żeby chłonąc wiedzę i mający problemy z kreatywnością i z wykorzystaniem tej wiedzy.

Aaaa i jeszcze jedno. Ci, którzy poszli pracować do szkół wcale niekoniecznie znają dobrze język:) Poziom powiedzmy zaawansowany, ale do biegłości to im duuużo brakuje:) A uczą w szkołach, bo to praktycznie jedyna możliwa praca dla anglisty, przy której nie jest sprawdzana znajomość jezyka:o Ma się znajomości albo szczęście, trafia się do szkoły, a dyrektor przecież znajomości angielskiego nie sprawdza. A wyobraźmy sobie np. tłumacza, który nie zna dobrze angielskiego. Od razu by wyszło szydło z wora. Sama starając się o pracę miałam rozmowę kwalifikacyjną w j. ang. co zresztą jest standardem w każdej jednej firmie, która szuka kogoś z biegłą znajomością języka. Szkoda tylko, że szkoły tego nie robią:o

pierdolicie 3 po 3 🖐️ ok, zgodze sie niektorzy jezykowcy sa slabi, ale to tak samo jest z matematykami itp, ktorzy umieja rozwiazywac tylko podrecznikowe zadania, z biologami, ktorzy sprawdzaja klasowki z kluczem czy historykami (mialam historyczke co lekcje prowadzila w ten sposob, ze czytala zdania na glos z ksiazki i je ewentualnie uzupelniala jakas uwaga;]) ja jestem po lic z germanistyki, startowalam nie tylko do szkol, ale rowniez do firm i przechodzilam rozmowy kwalifikacyjne po niemiecku. po licencjacie na gownianej uczelni w gownianym malym miescie. i jakos dalam rade;] pracuje w szkole bo CHCE, a nie bo MUSZE.

Gość a co ma pedagogika
Bo w firmie rzeczywiście stawia się na biegłość, a w szkole na podejście do ucznia. Niestety nie można tego sprawdzić na jednej rozmowie. Czas to weryfikuje. Dlatego rotacja anglistów jest spora. Choć i sa tacy ,którzy w pracy się męczą ale się jej trzymają

"pracuje w szkole bo CHCE, a nie bo MUSZE" ok, są jednostkowe przypadki nauczycieli zdolnych i ambitnych, którzy pracują w szkole, bo lubią. Pamiętam nauczycielkę, u której robiłam praktyki pedagogiczne. Złota kobieta, profesjonalna, wymagająca, ale też z rewelacyjnym podejściem do ucznia, a poza tym jej się zwyczajnie chciało. Siedziała w szkole po godzinach, bo kółko, bo zajęcia wyrównawcze, bo organizowała jakieś występy, itp. Ale to są niestety rzadko spotykani nauczyciele.

robie tez tlumaczenia nieprzysiegle dla jednej firmy - rozwiazanie umowy itp i jak dotad mam zlecenia co jakis czas, wiec chyba taka cienka nie jestem:]

Gość mów tylko jeśli wiesz na pewno
>Ale to są niestety rzadko spotykani nauczyciele. Sprawdzałaś wszystkich nauczycieli we wszystkich szkołach w Polsce, że z takim przekonaniem piszesz swoje zdanie? A może przynajmniej jakieś badania na wystarczająco dużej i reprezentatywnej części nauczycieli - językowców? Jeśli nie, to może nie wypisuj założeń których prawdziwości nawet w jednej czwartej zagwarantować nie możesz.

zgadzam sie. mam kolege, ktory byl przecietny do tego najwiekszy pijak na roku :P nigdy nie przeczytal zadnej ksiazki. zastanawiam sie w jaki sposob napisal prace mgr :O teraz prowadzi cwiczenia na uczelni i pisze rozprawe, jezdzi na konferencje naukowe itp. przez 5 lat studiow mowil ---- poszlem :O

Gość a mnie się wydajeeee
że wbrew pozorom dobrych nauczycieli jest bardzo dużo. Tylko zazwyczaj są to skromne osoby, nie roszczeniowi krzykacze, stąd nie słyszy się o nich tyle, co o tych beznadziejnych pieniaczach. Ja ze swojej edukacji pamiętam zaledwie po jednym kiepskim nauczycielu z każdego szczebla - podstawówka, liceum, studia... Zawsze musi się trafić jakaś czarna owca, a wiadomo, że taka jest bardziej widoczna na tle białych ;)