Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 321

Witam. Mam problem z okiem. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość 321

Witam Wczoraj miałam zabieg usunięcia z pod powieki ciała obcego, a konkretnie soczewka pękła mi w oku. Zabieg był o godzinie 9:00( minęło 24h) czy od tego czasu oko powinno przestać mnie boleć i opuchlizna powinna zejść? Czy lekarz okulista mogł nie wyjąć mi całego ciała obcego ? Czy to normalne objawy, że oko jest jeszcze podrażnione i boli w tym miejscu gdzie było cialo obce?

na pewno masz prawo czuć jeszcze ból i dyskomfort. Dostalas jakieś krople oczyszczające oko? i przeciwbólowe?

Gość 321
Tak. Dostałam krople z antybiotykiem: Biodacyna Ophthalmicum 0,3%. Czy jest możliwe, że lekarz mogłby nie wyjąć całego ciała obcego? Czy po prostu podrażnione mam pod tą powieką przez to ze długo miałam to ciało obce w tym miejscu? Pytam. bo pierwszy raz zdarza mi sie taka sytuacja i myśle czy by znowu nie isc na wizyte, ale odczekam, bo moze to bol po urazowy jest..

Gość 321
OK, tak własnie myślałam, że poczekam do poniedziałku/wtorku jak mi nie przejdzie to ide do okulisty ponownie. To jest takie wrażenie jakbym miala to dalej w oku ale opuchlizna schodzi i oko jest tylko czerwone w tym miejscu gdzie ta soczewka byla czyli pod powieką. Pewnie to podrażnienie, macie rację poczekam, jeśli nie przejdzie - idę.

Gość wigwam apacza
Witam>mam taki charakter pracy ze srednio co dwa miesiace wbija mi sie cialo obce do oka.Bol po wyciagnieciu potrafi utrzymac sie do dwoch dni.Niepotrzebnie sie martwisz.Masz podrazniona powieke,krople pomoga.POwinnas miec tez masc przepisana p[rzez okuliste

Gość 321
Dziękuję za odpowiedzi. Martwiłam się, że moje objawy wkazują na to, iż jeszcze mam te ciało obce. * Nie dostałam maści, tylko te kropelki.

Gość 321
Dodam jeszcze, że wszystkim odradzam noszenie soczewek. Nie spodziewałam się takiego efektu. :( Okulary i nic więcej.

Gość 321
Dodam jeszcze, że wszystkim odradzam noszenie soczewek. Nie spodziewałam się takiego efektu. :( Okulary i nic więcej.