Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obłędu dostanę niedługo

zielone kupy zbagatelizować? czy zmienić lekarza

Polecane posty

witajcie moje dziecko prawie 3 miesieczne od jakiegoś czasu zaczęło robić zielone kupy raz na 3 dni ( je bebilon) oczywiscie przy tych kupach drze sie w niebogłosy. lekarz włączył mu probiotyk po którym kupy zrobiły się musztardowe ale tylko przez pare dni teraz znowu są zielone. Nie wiem czy to normalne w kśiążkach i necie są sprzeczne informacje. Króciutki mam staż jako matka i nie wiem już co o tym sądzić, ale już sie przekonałam że co lekarz to inne teorie, zmienić lekarza? ps. w dniu"kupy" dziecko pięknie odbija, w kolejnym dniu coraz trudniej go odbić, potem strasznie ulewa. nie wiem czy to ma związek. Kobietki macie wiedzę doradźcie coś.

Gość hgou
mam doświadczenie w tym temacie napiszę krótko: zmień mleko na jakiekolwiek, aby tylko było hypoalergiczne, z dużymi literami HA na opakowaniu, może być Bebilon HA to mleko ma nieco inny smak, możesz na początku przez parę dni mieszać HA ze zwykłym, żeby się dziecko przyzwyczaiło nie mam czasu opisywać ci mojej historii, ale mój mały miał dokładnie to samo, w porę nie zmieniłam mleka, lekarze olewali... radzę z całego serca i jako matka

długo jest na tym mleku. wczesniej nic takiego nie było. alergia ale tak nagle bez zadnych skórnych objawów?

Gość edyta.,
z tym mlekiem to 100światów miałam zupełnie niepotrzebnie ale zileonąmamą byłam tak jak ty teraz Zmieniałam mleko 15razy wypróbowałam pod ,,nadzorem" lekarzy wszystkie na polskim rynku Moja oprocz tych zielonych kup z których robieniem miala problemy miała jeszcze kolki 24h Lekarze staneli na bebilon pepti i kupy byly musztardowe ale mała dalej się darła i dalej nie umiała sama zrobic kupy sama Więc sie wściekłam wsiadłam w auto i do apteki po Nutramigen -takie mleko,jedyne kórego nie konsultowałam z lekarzem Zmieniłam i za5 dni mialam zamówiona wizytę u lekarza żeby dopytać czy mała może to pić Po tych5 dniach kupy musztardowe robione samodzielnie kolki raz na dzien trwające góra 15min Lekarz przyklasnoł na wieść o mojej decyzji Po dwóch tyg. dziecko nie ma już kolek i nigdy ich już nie miało a kupy zawsze robiło samodzielnie i zawsze zdrowe.

Gość cccceeecceee
ja daję 4 razy na dzień dziecku różne herbatki, zero problemów

Gość edyta.,
Moja też nie miała żadnych objawów alergii a przecież miała alergię na białko tego normalnego mleczka jak zwykły bebilon czy nan nestle. żadych skórnych nigdy!

czyli co z waszych odp wynika ze podac dziecku jakies antyalergiczne i obserwowac? chyba jedyne rozwiązanie....

ps po herbatkach czy rumianku nasilają się dzieciatku gazy i drze sie jeszcze bardziej

Gość edyta.,
Jedyne co miała trwający około 2tyg to niemowlęcy trądzik-wystarczy wlać do kąpieli emolium jeśli sie coś takiego pojawi lub tańsza wersja krochmalu i to wszystko co należy w takim wypadku robić!

Gość edyta.,
A twoja tez ma te kolki bo piszesz że płacze...?

Gość edyta.,
Wiesz takie maluszki maja niedojżały układ trawinny i nie radzą sobie czasem ze zwykłym meczkiem. Gdzies kiedys jakis ojciec wypowiadał sie na forum że miał takie dziecko w latach 80tych a wówczas była w polsce głęboka komuna i wiesz jak sobie poradził z niestrawnośicią dziecka? Dał mu soku z pomarańcza tak mu lekarz poradził,musiał te pomarańcze sprowadzić z francji bo miał tam rodzinę.

Gość sdfds
u nas sprawdzilo się bebilon comfort, do czasu...teraz nawet comfort przestalo dzialac a kupy są twarde i wyglądają jak plastelina..nic nie pomaga mojej corce..ehhh

Gość edyta.,
Ja swoją małą od tego Nutramigenu odzwyczaiłam w 4miesiącu zycia i Dalej było znów nestle nan i mała bardzo radosna nigdy żadnych problemów (choć lekarze oczywiście gadali żeby jej to do 2roku życia i ble ble ble ale ja nie słucham lekarzy) . Dziecko ma prawie 2lata i zdrowe jak rzepa!

Gość edyta.,
Jak plastelina? Zetknęłam sie z tym ale z moich obserwacji wywnoskowałam że plastelina jest wówczas jak dziecko za mało pije jak dawałam więcej pić to nie było plasteliny i zatwardzeń. I wcześnie zaczełam dawać warzywa i owoce bo już od końca 3miesiąca Pierwsza była marchewka potem jabłuszko.