Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinowy Bezz

O matko ROZSTĘPY !!!!!!!!!!!!!! Pomóżcie mamusie!!!

Polecane posty

Gość Malinowy Bezz

Jestem dopiero w 4mc. i już mam rozstępy...:/ zauważyłam je dopiero wczoraj jak szłam pod prysznic...:/ są narazie tylko na piersiach /masakra/całą kąpiel przepłakałam:( Jakich kosmetyków powinnam użyć na rozstępy które już mam,a zapobiec innym??

Gość z tego co pamiętam
jeśli masz skórę podatną na rozstępy to niestety nic nie pomoże. Ja stosowałam oliwkę bambino i nie mam ani jednego. Z kolei moja przyjaciółka drogą mustelę i ma pełno :(

Gość dokładnie tak
możesz się smarować najróżniejszymi cudami a jeśli masz skłonności do rozstępów to i tak nic nie da. Trzeba to zaakceptować. Smaruj się czymkolwiek bo ważne jest samo smarowanie.

ja smarowałam od 1 mc do 4 mc mustellą (na rozstępy nakładałam na brzuch, pośladki, uda, plecy; do biustu na biust, dekolt i ramiona; i taki nawilżający dla kobiet w ciąży na resztę), potem przeszłam na Palmer's za namową koleżanki. Zamawiam na allegro: masło do brzucha, krem do piersi i mocno ujędrniający-przeciwrozstępowy balsam do ciała. Jakość skóryjest znacznie lepsza po Palmer'sie niż po Mustelli a koszt bez porównania. Jestem w 9 mc nie wyskoczyło jeszcze nic...

Ja smarowałam się i tanimi, i drogimi a wyglądam jak tygrysek, najgorzej na biodrach i wewnętrznej stronie ud, na brzuchu wyskoczyły dopiero jak opuścił się przed porodem... też mam wrażenie że nic nie pomoże, moja mama po 4 ciążach ma tylko rozstępy na brzuchu, a mimo nieużywania żadnych kosmetyków ma zero cellulitu, więc to chyba głównie od genów zależy. Smarować się możesz czymkolwiek, to będziesz mogła sobie powiedzieć że robiłaś co mogłaś i może lepiej się poczujesz ;) Pocieszę Cię że zbledną kiedyś i będą mniej widoczne, podobno pomaga na nie (już na porodzie) żel na blizny, Contratubex.

Gość hmmmmmmmmm....
obawiam się, że rzeczywiście nie zapobiegniesz rozstępom, jeśli masz skłonności... Ale na pewno warto się smarować, bo może będą płytsze... No i na pewno po porodzie warto intensywnie walczyć... W pierwszej ciąży miałam rozstępy tylko na piersiach (och, były ogromne), i to na dolnej części, więc dekolt pozostał ładny. Teraz zauważyłam kreski na brzuchu... Ale to może kwestia wieku... Z czasem rozstępy bledną i to na pewno pocieszenie :)

Gość wwwwooowwwww
jakie u Was sa na poczatku?? biale czy viemne?

Gość Malinowy Bezz
Ja mam czerwone..:/ Kupię sobie,ale jakiej firmy polecacie??

Gość a powiedzcie mi czy jak nagle
szybko przytyłam 12kg w ciągu 2 miesięcy (miałam dużą niedowagę i robilam wszystko żeby przytyć), brzuch i pupa mi urosły, piersi też i nie mam ani jednego rozstępu to w ciąży mogę być spokojna o ile będę smarować sie oliwką?

Gość moze zadzwon i zapros ja ,ale.
ja polecam oliwke dla niemowlat . Smaruj sie codziennie po kapieli .Mijesca nbarazone na rozciagniecie , piersi , brzych , posladki , uda .Mozesz smarowac tez cale cialo . Brudzi bielizne i pizame , ale warto. Podobno tenedencja do rozstepow to tez geny. Jedne kobiety nie maja , a drugie mimo najdrozszych srodkow moga dostac. Mimo wszystko staraj sie smarowaj , jak nie jakimis kremami to oliwka . Ja polecam oliwke , moim zdaniem najslepsza i najskuteczniejsza, przynajmniej w moim przypadku .

16.10.2011] 10:44 [zgłoś do usunięcia]z tego co pamiętam jeśli masz skórę podatną na rozstępy to niestety nic nie pomoże. Ja stosowałam oliwkę bambino i nie mam ani jednego. Z kolei moja przyjaciółka drogą mustelę i ma pełno Mnie rowniez pomogla oliwka . Kolezanka smarowala sie b.drogim kremem i pocieta

Gość xyzxyzxyzole!
Moja ginekolog mi powiedziała jak byłam w ciąży i pytałam czym smarowac by zapobiedz rozstępom, że rozstępy to kwestia genetyczna, jak moja matka czy babcia miały, to i pewnie mnie to czeka. Że wszelkie smarowidła, może w 1% pomogą, ogólnie natłuszczą skórę i to wszystko, że jak mam miec to będę miała, a jak mam nie miec to nie będę miała nawet jak nic nie będę używała.

kwestia genetyczna , ale moja mama nie miala , moja siostra , ma ja nie mam. Wiec lepeij nie czekac ,ze sie nie dostanie , bo mama , babcia nie miala , tylko zapobiegac i sie smarowac chociazby oliwka. Moja siostra ma pelno rozstepow , ja w ogole i mama tez nie miala .Teoretycznie siostra tez nie powinna miec.

kwestia genetyczna , ale moja mama nie miala , moja siostra , ma ja nie mam. Wiec lepeij nie czekac ,ze sie nie dostanie , bo mama , babcia nie miala , tylko zapobiegac i sie smarowac chociazby oliwka. Moja siostra ma pelno rozstepow , ja w ogole i mama tez nie miala .Teoretycznie siostra tez nie powinna miec.

podsumowujac moja mama sie nie smarowala i nie ma , moja siostra sie nie smarowala i ma , ja sie smarowalam i nie mam. Moim zdaniem dzieki np oliwce skora jest nawilzona i natluszczona i lepeij zniesie rozciaganie sie skory. Mimo wszystko warto sie smarowac .

No nie wszystkie geny ma się po mamie, więc to czy mama i babcia miały o niczym nie świadczy :) Chyba że wiesz że masz podobną cerę po mamie, podobne problemy skórne, to wtedy w sprawie rozstępów można coś przewidywać. Ja na początku miałam czerwono- fioletowe, teraz, 7 mcy po porodzie te najlżejsze zbladły, ale reszta jeszcze mocno widoczna.

Gość tak pytam moze wiecieee
czyli na poczatku sa np. rozwe, albo fioletowe? nie biale?

Warto robić peeling, aby kremy (droższe czy tańsze) lepiej się wchłaniały. Oczywiście na brzuchu i piersiach delikatniej. I połączyć wcieranie specyfików z masażem, zwłaszcza n udach. Ja narazie nie mam rozstępów, jestem w 9 miesiącu ciąży, ale co będzie dalej z wyglądem skóry nie wiadomo. Smaruję się dwa razy dziennie, na zmianę- Mustela, Mamamil, zwykła oliwka, serią z bielendy czy daxa.

Gość A ja mam trochę inne
doświadczenia. W obu ciążach tyję niewiele. Rozstępy mam "tylko na brzuchu", ale za to poorany jest bardzo. W pierwszej ciąży tosowałam tanie kremy i oliwki, choć systematycznie, przeświadczona o tym, że nie warto wydawać kroci na droie kremy, bo i tak rozstępy się pojawią..... Nie wiem, czy miałam rację... chyba nie. Bo teraz (jestem w 9 miesiącu) stosuję przez większość ciąży Mustellę, a ostatnio spróbowałam Palmer's i nie pojawiły się nowe rozstępy, są owszem te, które pojawiły się dawno, nowych nie ma. Zatem chyba polecam te specyfiki własnie - Palmer"s i Mustella.

Gość sssssssiiiiiiiiiiiiiiiii
kiedy zaczely wam sie pojawia w ktorym miesiacy?

Gość mamamamamama
Ja się smarowałam przez całą ciążę i nie miałam rozstępów do porodu... następnego dnia cały brzuch spękany