Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sariiiii

Ja 21 On 18. co o tym sadzicie??

Polecane posty

W sumie bez sensu dyskusja trochę bo ja sam dobrze wiem dlaczego pary łączą się w taki sposób żeby dziewczyna była młodsza. Prawda taka że dążąc do prokreacji panienka musi mieć kogoś kto na nią urobi. Przykładowo jak dwudziestokilkulatka skończy jakiś bezsensowny kierunek studiów, odchoruje przepicie i postanowi mieć dziecko to nie zwiąże się z rówieśnikiem, ktory dopiero startuje w dorosłym życiu z pracą i wszystkim, tylko z takim co już ma jakieś doświadczenie w utrzymaniu mieszkania, pracy i tak dalej. Młodsi tutaj całkowicie odpadają. Trochę chamskie dla faceta takie rozwiązanie ze względu na presje i małą ilość czasu na poukładanie wszystkiego tak żeby nie był za długo prawikiem, żeby miał pokończone szkoły w należytym czasie i tak dalej. Natomiast jak panienka nie planuje zamążpójścia w wieku 24 lat tylko chce sobie chodzić tu i tam i poprostu z kimś być dla rozrywki to nie ma powodu dlaczego nie mogłaby mieć młodszego.

A ci którzy piszą coś o praniu to jakieś totalne zyeby i bezmózgowce, jak nie jesteście w stanie wymyślić czegoś ciekawszego, sensowniejszego lub zwyczajnie śmieszniejszego to spierrdalajcie tatom pały obrabiać 🖐️

Gość mala roznica
Znam taka pare i niedlugo planuja slub, to znaczy teraz sa 7 lat starsi;)

Gość a co to za facet jak matka
mu gacie pierze:D albo śniadanie podaje:D to dziecko nie facet i może mieć 30 lat i dalej jest dzieckiem hehehehehe

Gość sariiiii
on jest raczej sam na siebie zarabia, uczy sie. jest inteligentny.

Gość sariiiii
on jest raczej dojrzały*

Gość hjuttre
Bleiar Natomiast jak panienka nie planuje zamążpójścia w wieku 24 lat tylko chce sobie chodzić tu i tam i poprostu z kimś być dla rozrywki to nie ma powodu dlaczego nie mogłaby mieć młodszego." bo ja ajko młodszy bym takiej dziewczyny nie uszanował(mówię o róznicy (on18-ona25) - co by jeszcze zrobiła by mnie utrzymac przy sobie? - dałaby mi się obsikać, za moją młodszość ?. No wstyd by laska się tak upadlała za młodszość chłopaka, i objawiała z lękiem o starzenie chcąc zatrzymać czas młodszym. ja w roli młodszego bym ją lekceważył - pomyślałbym że ma cos nie tak z lękami i dumą. I nie jest arta szacunku. Takie panny w wieku 43 lat latają za 22latkami chcąc się odmłodzić i coś sobie udowodnić

Gość a co to za facet jak matka
raczej raczej :D:D:D:D:D:D:D

Gdy ktoś mieszka z rodzcami to automatycznie musi sobie kupić drugą pralkę, kuchnię i tak dalej? W imię zasad? Nie rozumiem. A jak to wygląda u was pomarańczowi, forumowi szczekacze?

Gość sariiiii
nie wiem, nie znam go dobrze, ale nie zachowuje sie jak dzieciak.

Gość każda wali takie slogany
sariiiii on jest raczej dojrzały* wszyscy ludzie są w jakiś sposób dojrzali - i 1000 000 poza nim też przejawia dojrzałość -on nie jest wyjątkiem żadnym

Gość Ewwwwka
Beliar ale czy ty masz jakis problem i kompleks w zwiazku z tym ze kobiety wybieraja starszych facetow?:D Tak było odkad ludzkosc zeszła z drzew wiec z kim ty walczysz? Nie znam zadnej młodej dziewczyny, dla ktorej wiek partnera nie gra zadnej roli. Kazda wolalaby conajmniej swojego rowiesnika, a a najlepiej rok, dwa lata starszego. Na kafe mamy stado prawikow ktorzy zalą sie ze kobiety wybieraja tylko wysokich ale jak widac formuje sie ugrupowanie narzekajace ze odrzucamy młodszych:)

hjuttre Nie rozumiem twojego myślenia. Nie ogarniam. To co ty piszesz można napisać o nastoletnich dziewczynach co sobie szukają starsych kochasiów dla szpanu. Wiadomo z czym to się wiąże. Jak dziewczyna wybiera starszego to najczęściej ma to podłoże materialne. Jestem o tym przekonany. Bo innego, sensownego powodu nie ma. Stąd jak widzę panienkę 24 lata z młodszym (rzadko się zdarza) to wiem że ona nie szuka ani sponsora ani drecha w bmw żeby zaszpanować tylko kogoś z kim mozna poprostu być. Na dodatek powiem że mój 22 letni kolega materialnie nie różni się w niczym ode mnie z tym że stanowczo więcej szaleje i pije, podczas gdy ja się zastanawiam nad maturą, zawodem i tak dalej 🖐️

Gość daj spokoj ...
sariii - sluchaj się siebie,nie innych,rob co uwazasz za stosowne .. mam ciocie ktora starsza jest od wujka o 7 lat i są małżeństwem już 16 lat ...i dobrze im sie wiedzie. Ten zjeb co pisze o nie myciu sie to chyba jakis brudas :O

Gość daj spokoj ...
poza tym 3 lata..to tyle co nic,jeżeli facet mentalnie jest do przodu i zachowuje się dojrzale to ok .

Gość Dermuzzo
Beliar - słuchajcie ten facet Beliar jest odrzucany pzrez swoje rówieśniczki, które uważaja go za hip-hopowego leszcza w kapturze- każda jego rówiesnica piękna, ma go w nosie, i chce starszego sexi-boya z bilboardu. Tu cię boli Bleiar prawda? Starsi rozdziewiczają twoje kolezanki(na wakacjach) i się nimi bawią :) - ale cię zazdrośc ściska.

Gość dfgdfkfjjj
Kilka lat to zadna roznica, w ogole ludzie sa podobni i nie ma roznicy czy chlopak jest mlodszy czy dziewczyna. Znam znacznie wiecej niedojrzalych 30 i 40-latkow - plaga tych czasow.

Dermuzo, nie, nie trafiłeś. Powiem więcej. Kiedyś mogłem być z rówieśniczką tylko z kilku powodów sam nie chciałem. Tu nie chodzi o mnie. Nie wyglądam jak dziecko, nie odpierrdalam maniany jak niektórzy moi starsi koledzy, ogólnie staram się wszystko trzymać w ryzach. O planach nie zamierzam wspominać bo tutaj to nie ma sensu. Jeśli jakiejś nie zależy na kimś kto miałby ją utrzymać żeby w wieku 24 lat urodzić i ogólnie nie spieszy jej się do ślubu to śmiało może brać młodszego od siebie.

Gość Dermuzzo
Jak dziewczyna wybiera starszego to najczęściej ma to podłoże materialne. Jestem o tym przekonany.""" weż się walnij w banię pajacu jeden - nie podłoze materilane się dla nich liczy(tylko w twoich oczach -bo tak ci wygodnie mysleć) pustaku ale ładna twarz, zgrabnosc sylwetki wzrost 190cm, świetne ciuchy i dodatkowo kasa(na 6 miejscu), czy dobra pozycja zawodowa. Do tego niezależnosc jaką mają tzw dorosła młodzież. dziewczyna 23 lata wybiera rówiesnika bądx kolesia 25letniego dla kasy ?. Walnij się w łeb. To twoja matka(młodsza od taty) zgodnie z twoją teorią brzydzi się twoim ojcem, i jest z nim dla jego kasy? - fajną masz mamę. Baran

Gość Jestem z mlodszym
chlopakiem, a jestem bardzo ladna i rowiesnicy oraz starsi tylko moga sobie pomarzyc:p "Jeśli jakiejś nie zależy na kimś kto miałby ją utrzymać żeby w wieku 24 lat urodzić i ogólnie nie spieszy jej się do ślubu to śmiało może brać młodszego od siebie." 100% true

Gość Jestem z mlodszym
Wsrod moich znajomych jest kilka takich par/malzenstw i sa to bardzo udane zwiazki;)

Jak panienka wybiera staszego kolesia to tylko ze względów materialnych. Jeśli myślcie że każdy 17- 19 letni chłopak to pryszczaty brudas z zapadłą klatą to się cholernie mylicie. Mam kumpla jeszcze młodszego ode mnie, któremu dalibyście na oko ze 25 lat. Wielki jak cholera, broda konkretna łapa jak u Tysona. Znam też starszych kolesi co są nizsi ode mnie i wyglądają na mlodszych.

Gość serioznaja
to zadna roznica. nawet w tym wieku. bo wiadomo, ze z czasem roznice wieku zacieraja sie. ale nawet na tym etapie zycia nie wydaje sie, by miala cos utrudnic.

Gość viennaem
21 a 18?? taka niewielka różnica, a tu jakie halo. O proszę.:D:D Ktoś, komu takie rzeczy przeszkadzają w wejściu w związek, faktycznie nie powinien się za ten związek zabierać. Prosta odpowiedź;p Nie rozumiem, jak 21 latka może w ogóle chcieć się odmłodzić i w tym celu brać sobie 18 latka? przecież 21 lat to młoda dupa. A 3, 4 lata to akurat baaardzo duża różnica wieku. I bariera nie do pokonania ;p

Gość serioznaja
beliar, moze panienka tak wybiera, ale kobieta kieruje sie innymi kryteriami :D

Dermuzo, jesteś pustakiem, jamochłonem, pierwotniakiem. Nie zamierzam z tobą dyskutować bo jesteś za głupie. Idź się pierrdolnij w głowę bakłażanem po czym wsadź go sobie w doopę 🖐️ Nie każdy ma 190cm wzrostu, znam 22, 23, 25, 30, 40, 50, 60 latków, którzy są ode mnie nizsi mimo że sam mam 175cm wzrostu. Wiek tutaj nie ma większego znaczenia poza faktem że ja jeszcze ze dwa centymetry mogę urosnąć :D A męska postawa, twarz, zarost i tak dalej to też nie kwestia wieku tylko genów. Tak jak pisałem, mam kolegę 15 letniego co wygląda 10 lat starzej i mam kolegę 24 lata co wygląda jak typowy 19 latek. 🖐️

Gość Ewwwwka
Tylko w tym wieku 3 lata roznicy to intelektualna i emocjonalna przepasc i to działa w kazdą strone. Od reguly sa wyjatki, jesli obojgu z tym dobrze to super Chociaz ja sama mam 21 lat, niedługo bronie tytuł licencjata, zaczynam prace w swoim wyuczonym zawodzie i jakos nie wyobrazam sobie o czym miałabym rozmawiac z chlopakiem ktory przymierza sie dopiero powoli do matury.

serioznaja Jeśli 18 latka to kobieta to w takim razie ja jestem mężczyzną. Tylko że 35 letnia kobieta po dwóch porodach i 35 letni mężczyzna po wybudowaniu domu i spłodeniu syna mogą się poczuć urażeni że takie nie do końca ukształtowane istoty noszą takie miano. Stąd dla mnie ,,młoda kobieta" to panienka, dziewczyna lub nastolatka- bez żadnego podtekstu związanego z intelektem. Kumasz te czaczę?

Gość Dermuzzo
sory Beliar -lubię Cię, powaznie cię polubiłem, ale wku---rwiłeś mnie solidnie z tą kasą. uważasz że ja pozwoliłbym sobie na bycie dla dziewczyny portfelem i utrzymywaczem ?. Uważasz ze starsi faceci nie maja godności dumy przezorności sprytu i dadzą z siebie zrobić frajerów od zarabiania kasy? ZA KOGO NAS UWAŻASZ ? . kobiety młodsze bądź rówieśnice mają nas uwielbiać za nasze twarze, sylwetki, za nasze ciała, gęste włosy, za nasza zgrabność i urodę. Doceniaj nas - nie pozwolimy się traktować jak świniaki tyrające do 23:00 na utrzymanie księżniczki. kolego jak widzisz odciuchaną księżniczkę lat 24 z facetem lat 29 to wiedz że wszelkie jej ciuchy sa kupione za kasę jej rodziców, by podobać się i zachwycać księcia lat 29. Tak jest. nie ma sponsoringu. nie rób ze starszych facetów głupkowatych "górników". Nie brakuje nam sprytu ani cwaniactwa. ciao