Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadia!

Podatek katastralny..

Polecane posty

Gość 8w78e7w8w
Wynajem też potanieje bo wynajmujący będzie walczył o kasę na kataster, a nie o zysk... jak nie będzie zysku, to sprzeda. Tyle że mniej mieszkań pod wynajem- szybujące ceny. u nas to wywołałoby apokalipse. Ja bym miała większy podatek niż dochody, bo mieszkam w domu po dziadku, i sama działka jest warta z 500 tys. A dom i tak cały do remontu.

W tej chwili oferty najmu są przegrzane lekko o 100% i ogarnijcie to w końcu. Takie ceny ustanowiły agencje współpracujące z bankami... to jest jedna wielka zmowa mająca na celu wydojenie ludzi. Wynajmujący spłacają za naszą kasę raty do banku. I jeszcze zarabiają. Czy to jest normalne kurwa żeby cała pensja szła na mieszkanie i opłaty?

Gość 8w78e7w8w
co do wynajmu to jesteś nie na bieząco- leci w doł na łeb na szyję, w ostatnim roku spadł o 25 %!

Gość 8w78e7w8w
co do ogromnych cen nieruchomosci w poslce to jest to spowodowane po prostu klasycznymi regułami rynku- jest za mało mieszkań. Ale za kilkanaście lat ma nastąpic nasycenie w POlsce....

Gość nie ma żadnych planów
wprowadzenia podatku katastralnego. to ploty rozsiewane przez pisiorów.

cyt. "Dnia 01.01.2012 kończy się nam okres przejściowy dla wprowadzenia podatku katastralnego zgodnie z prawodawstwem UE. Jeżeli uda nam się wystąpić o przedłużenie okresu przejściowek 6-12 miesięcy, wszystkie pieniądze. Jeżeli nie wystąpimy, to na Wigilię (dwa tyg. przed wejściem w życie) platformersi dostaną cudowny prezent"...

Gość 8w78e7w8w
Ludzie, z tego podatki mogą cieszyc się tylko nieliczne bogate grupy, głównie deweloperzy- bo spowoduje ogromny ruch na rynku. Nikt biedny na tym nie zyska , wręcz odwrotnie. Nawet jak cena wam nieruchomosci spadnie, to będziecie ją w ciągu zycia spałacac ponownie, bo nawet za tanie mieszkanie dojdzie np. 300 zł na mc dodatkowo. i to w nieskończonosc, normalnie kredyt się kiedyś kończy. złodziejstwo i tyle.

Gość 8w78e7w8w
Ja słyszałam tez jedną pozytywną rzecz- że uporządkowanie ksiąg wieczystych w Polsce wymaga jeszcze około kilkunastu lat pracy, a bez tego nie mam mowy o tym podatku.

Gość 8w78e7w8w
Ja slyszałam, że z tą Unią to nie do końca jest tak- państwo ma tez sporo do powiedzenia. Bardzo często politycy zasłaniają się unią zeby coś przeforspwac, a w rzeczywistosci wiele przepisów nie jest wymagane. Euro tez nie jest wymagane, tylko tak gadają . niektóre kraje nie mają euro, i jest ok.

Gość Twardy Waldek
spoko jak mnie wywalą z domu bo mnie nie bedzie stać opłacić podatku to pojde mieszkać na Orliku ;)

Cytat z wikipedi {Uważa się, że podatek katastralny realizuje jedną z zasad prawa podatkowego tzw. sprawiedliwość podatkową. Sprawiedliwość podatkowa wymaga, by podatek był płacony proporcjonalnie do wartości nieruchomości, tzn.najmniej obciążał podatników posiadających mały majątek. } Szczyt debilizmu. Dla dobra dyskusji, jest dwóch gości, tyle samo zarabiających. Kupili działki koło siebie, jeden (pijaczyna zresztą) postawił coś aby mieszkać i tyle. Drugi wzorowy mąż i obywatel zainwestował trochę więcej, by żyło mu się lepiej(:D) wiatrak postawił, prąd tańszy, małą przydomową oczyszczalnię ścieków, by mniej za kanalizację płacić, no szereg różny udogodnień, nie rozwodząc się tutaj nad tym że zbudował większy dom, bo w przeciwieństwie do pijaka założył rodzinę. I teraz w imię "sprawiedliwości" będzie płacił podatek, który uczyni jego działkę mniej atrakcyjną od działki pijaka. :D Kurwa to tylko komunista mógł wymyślić.

Gość 8w78e7w8w
Myrevin- popieram. To tak, jakby ludziom te nieruchomosci spadały w nieba, albo ktoś by je przydzielał losowo... co za bzdury... :(

Gość po dupie dostaną
kredyciaże elektorat lemingowy , mają kredyty na 40lat ratę po 2-3 tysiące a tu bonus 1% wartości ich jeszcze niespłaconego mieszkania do oddania dla el donaldo :D

Gość Twardy Waldek
poza tym przecież już place jeden podatek od nieruchomości ponad 500zł rocznnie :O

Lewakom nigdy nie chodziło o sprawiedliwość, to mydlenie oczu, chodzi o dymanie ludzi z kasy a nie o żadną sprawiedliwość.

Gość po dupie dostaną
kredyciarze :p

We wszystkich krajach unijnych rządzą postkomuniści, socjaliści, różowi liberałowie, itd. I to oni dmuchają w tę wielką trąbę wspólnie i robią ZSRR bis z wielkim, niekończącym się zjazdem KC EZPR...

Kredyciarze po doopach dostaną podwójnie, bo będą mieli drugą ratę do płacenia, ale przy co większych nieruchomościach spadnie wartość hipoteki i banki będą żądały dodatkowych zabezpieczeń lub natychmiastowej spłaty części kredytu 🖐️

Nie tylko ci co mają kredyty, wszyscy, którzy mają wartościowe nieruchomości, które kupili za już opodatkowane pieniądze. ;)