Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomożcie mi wybrać

jaki rowerek dla 2latka??

Polecane posty

Gość pomożcie mi wybrać

chce kupić na prezent - troche na wyrost i niemam pojęcia jaki rowerek nadaje się dla 2 latka - czy biegowy już się nada? tójkołowy? czy taki plastikowy z barierkami po bokach?

skoro i tak miałby być to rowerek na wyrost to ja kupiłabym jednak biegowy. Rowerki biegowe mimo że teoretycznie są dla maluchów od 2 lat to ja mając w domu 2 rowerki biegowe uważam ze nawet wysoki 2 latek moze mieć z nim problemy, i tak Syn mając 2 latka miał za krótkie nóżki :( za to jak juz dorósł do rowerka biegowego to załapał błyskawicznie, z tym że po roku - 1,5 musiałam zabrać ten rowerek bo radził już sobie za dobrze :P zaczynał skakać tym rowerkiem po rampach itp, za to przesiadł się zaraz na rowerek - typową 16 już bez bocznych kółek..

Gość pomożcie mi wybrać
ten na wyrost jest 4 - 6 lat a ja pisze o 2 latku - na wiosne skończy 2 latka ... myśle o biegowym tylko czy da rade

mój Synek miał taki 3 kołowy tylko że z Carsa i przyznam że u nas okazał on się kompletnym nie wypałem - miał plastikowe koła co wcale nie amortyzowały, Synkowi się w naszym rowerku jedynie naklejki podobały na początku, wyjście na spacer u nas wyglądało że Synek siedział na rowerku do najbliższego zakrętu, zaraz potem musiałam go pchać, do tego niby jest ten prowadnik ale jak dla mnie manewrowanie nim z maluchem na rowekku za bardzo się nie sprawdzało, do tego te nieszczęsne koła, po kilku spacerach powbijały się w nie drobniutkie kamyczki, robiliśmy taki raban że z daleka nas było słychać - jak dla mnie akuret 3 kołowy rowerek na 3 kołach ma same minusy.. 16 cali zaś to wg decathlonu rowerek na 100 - 120 cm wzrostu ja nadal jednak bede polecać biegowy my mieliśmy jeszcze potem 12 cali ale Synek był leniuszek i nie miał siły kręcić tymi pedałkami, a zaś jak nabrał na tyle siły to zaś rowerek w wieku 3 lat okazał się za mały.. wiem że baardzo fajne (dla dzieci łatwe w obsłudze) rowerki dla maluchów z wolnobiegiem ma decathlon z tym że nie wiem w jakiej one są cenie..

Gość zdecydowanie rowerek biegowy
ten rowerek nauczy go utrzymywac rownowage.nie wiem jaki rowerek z pedalkami musialabys kupic zeby dwulatek bez problemu pedalowal.chyba taki plastikowy ,na trzech kolkach. po biegowym rowerku bedzie mu latwiej jak przesiadzie sie na zwykly rower. moja coreczka na 2 urodziny dostala taki rowerek.ale to byl poazdziernik wiec jezdzila tylko troche po domu.ale na wiosne juz smigala sama i bardzo go lubi.

Moja corka dostala rowerek biegowy (12 cali), jak miala 2 latka. Od razu zalapala o co chodzi- pierwszy dzien wiecej chodzila niz biegala na tym rowerku, ale po 3 dniach wszystko bylo super. My zwracalismy szczegolna uwage na rozmiar i wage rowerka, zeby corka sobie z nim poradzila. Zas rowerek na 3 kolkach uzywalismy do 2 lat. Wg mnie jest to bardziej rozrywka dla starszych dzidziusiow.

Jak ma być biegowy dla 2 latka to musi być taki: http://allegro.pl/bi-bip-rower-dla-twojego-dziecka-jezdzik-hit-i1860419788.html inne są po prostu za wysokie- jak pisze blondyna. też mielismy problem bo syn nie dostawał. ale na tym dostaje. Jak zaczął jezdzic mial co prawda 2,5 roku, ale jest bardzo niski. Zwyklego roweru bym nie polecała. Moje dzieci są starsze i nie radzą sobie z pedlaowaniem i kierowaniem jednocześnie. To dla nich za trudne. Nie ma jeszcez takiej koordynacji ruchów. Malo któr dziecko w wieku 2 lat umie to opanować. Natomiast na typowy rowerek dla niemowlaczków który gra i świeci to chyba już bedzie za duży. Więc albo kupić jakiś traktorek na pedały (na początek będzie się odpychal a potem zacznie jeździć) albo właśnie boegowy ale ten z linku bo jest jednym z najniższych dostępnych obecnie biegowych rowerków i jest bardzo bardzo lekki.

Gość nie nei no
polecam biegowy, mój szaleje na nim od 20 miesiąca życia tylko wybierz taki najmniejszy i najlżejszy np. puky, strider, kettler

Gość Niespodziewajka...
Ja na 2latka kupie biegowy to juz postanowione! W tej chwili ma takie autko którym jeźdźi odpychając się nóżkami(kupiłam je celowo aby dziecko nabrało wprawy w odpychaniu się) A na wiosnę na 2urodzinki kupię biegowy!

Gość mama Kasiaaaa
Ja kupilam ostatnio rowerek kinderkraft bez pedalow - do odpychania. Swietna sprawa ale 2 latek to jeszcze ciut za wczesnie, mysle ze tak na 2,5 latka bedzie. Mamy tez ten trojkolowy z pchaczem i daszekiem, taki kaczorek co go wszedzie pelno, okropny jest i syn go nie lubi.

Gość gość
Ja kupowałam rowerek biegowy dla córci na http://www.bikershop.pl/ i bardzo fajny, stabilny, porzadnie wykonany, długo nam służyl:)

Gość gość
Synowi brata niedawno w prezencie urodzinowym kupowałem z żoną rowerek i to jest dokładnie model marki Lionelo. Powiem że bardzo fajna solidna ale też jednocześnie lekka i zwrotna konstrukcja. Fajną rzeczą w rowerku jest maksymalna regulacja, także można dopasowywać sobie czy to ramę, czy kierownicę.