Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jennifer8787***

a mowią ,że prywatne studia są łatwiejsze

Polecane posty

Paulina 26Poznan ja tylko dodam do tego co mówi Paulina, że są uczelnie które są wyjątkami od tej reguły... ale to są RZADKIE przypadki - większość tych wynalazków - wystarczy pochodzić - pośmiać się na zalęciach a w praktyce - większość studentów kończy te studia nie wiedząc nawet gdzie na uczelni jest biblioteka :D 🖐️

Gość Paulina 26Poznan
Tak, byłam pewna, że ludzka głupota ma jednak swoje granice. :) Mam ponad 100 znajomych którzy są po WSB, nikt z nich nie oblał. Widocznie Twoi koledzy są naprawdę wyjątkowi.

Gość wiktoria aleksandrowiczowa
WSB ? ja też jestem z Poznania ale studiuje na ekonomicznym i dla nas WSB to wyższa szkoła lansu i bansu :D

Ludzie, którzy studiowali na WSB się do tego publicznie już nie przyznają... Ale są uczelnie prywatne, które mają wysoki poziom. O WSB wiem tylko tyle, że w sumie mało trzeba robić, zajęć też mało, niski poziom i w sumie wystarczy chodzić na zajęcia. Ludzie narzekają tylko na matme i całki, ale generalnie jest ok.

Gość Paulina 26Poznan
Jeśli tak twierdzisz, nie mam powodu, by tego negować, jak wspomniałam 10% to jednak dobre uczelnie. Ja studiowałam marną rachunkowość ( podkreślam to z ogromną stanowczością) bo "wiedza zdobyta na WSB przez bite 3 lata stanowiła jakieś 2% tego co wyniosłam z LO). Średniej podczas licencjatu z rachunkowości nigdy nie miałam niższej niż 4,9 a na egzamin uczyłam się średnio godzinę o ile w ogóle się uczyłam. Wyraźcie sobie, że były osoby, które miały 3,0 jakim cudem mi się to udawało do dziś nie wiem.

Gość onajedna
Kiedyś ogólnie były 3 pytania bez względu na uczelnie, teraz zmieniły się przepisy i w każdej praktycznie uczelni jest obrona plus pytania z materiału studiów.

Gość Paulina 26Poznan
hehe Bez urazy ale ekonomiczna w Poznaniu to też żaden Harvard. Poziom raczej średni, oczywiście znacznie wyższy niż osławiona już WSB:) Na WSB studiowałam zaocznie, w tym samym czasie byłam na dziennej Ekonometrii na UG. Abstrahując od tematu "poziomu" nauczania nie żałuję tych 3 lat, poznałam masę ludzi, bywałam na świetnych imprezach, podczas których piłam i paliłam takie rzeczy, o których istnieniu nigdy był nawet nie pomyślała. Podczas ostatniej zmiany pracy, w CV umieściłam wzmiankę o mojej przygodzie z Bankową, pracodawca odpowiedziałam ironicznym uśmieszkiem:)

Gość alla bamma 22
ja tez studiujowalam w Poznaniu na UP greck(licencjat)i, a teraz poszlam na platną na kosmetologie bo nie bylo na panstwowych :P