Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badziew:/

dlaczego wszedzie moda na róż?????

Polecane posty

Gość badziew:/

Ten post jest do matek dziewczynek. dlaczego wszedzie gdzie sie nie popatrzy jest moda na róż dla dziewczynek? To jest dosłownie dominujacy kolor:/ Kombinezony, kurtki, czapki, szaliki, dresy , skarpetki doslownie wszystko na różowo. Od butow po czapki:/ Czy nie ma juz ladnych ubranek w innym kolorze? Nie uwazacie , ze z malych dziewczynek robicie lalki barbie ? Czy nie uwazacie , ze to troche kiczowate ? Wszedzie tez moda na hello kitty , dore i inne. Powiedzcie mi szczerze czy dziewczynki na tych nizej fotkach zle wygladaja?? http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,5833343,Jesienna_Zara_dla_dzieci.html http://www.edziecko.pl/zakupy/5,79392,8235553,Zara___nowa_kolekcja_dla_dzieci__zeby_juz_byla_jesien_.html http://www.nietylkodzieciaki.pl/2010/03/zara-dla-dzieci-wiosna-2010.html http://www.we-dwoje.pl/zara;dla;dzieci;na;wiosne;i;lato;2011,artykul,23094.html?foto_id=12

Gość ciotkaf
Bo niektóre dziewczynki lubią róż. I nie włożą niczego co nie jest w tym kolorze. I gust mamy nie jest w tym momencie nieistotny, bo jak trzylatka się uprze, to ciężko zaprotestować. A poza tym jest to etap przejściowy i na szczęście mija.

Gość dialb1
mało tego, a widziałyście meble, tapety i wyposażenie pokojów dla dziewczynek??? Jakas tragedia.

Gość ammiliyahhh
moja corka ma rozne ubrania, ale najbardziej lubi rozowe. szczegolnie sukieneczki i szczegolnie z Hello Kitty. ma 3latka. nie widze w tym nic zlego, bo to jest dziecko. ma prawo wyglac rozowo od stop do glow jesli tego chce. mam ja na sile wciskac w czarny plaszcz? moja corka jest szczesliwa noszac róż i po co mam jej sila to szczescie odbierac? ma jeszcze cale zycie przed soba i zdazy sie nanosic innych kolorow.

moja córka wszystko wybiera różowe... Staram się kupować inne kolorki dla równowagi, żeby nie była z góry do dołu cała różowa. z różowym pieknie wygląda biały albo kremowy, zgniła zieleń, ciemno-oliwkowy, jeans - tak staram się łączyć. Najwięcej ma ciuszków fioletowych i malinkowych, musiałam jej powiedzieć, że taki odcień różowego, żeby się zgodziła. :) czasem zza granicy dostanie paczkę od ciotki- rastamanki - ma świetny gust i mała ma niezwykłe ciuszki np.tuniczkę elfa, szmizjerkę, futerko, zawsze jakieś ciekawe fasony i kolory. Za granicą jednak mają fajniejsze te ciuszki. U nas na sklepowych półkach króluje róż. W przedszkolu córki, gdy ją zaprowadzam to dziewczynki siedzą w jednym kącie - wszystkie różowe. masakra :/ jak to zobaczyłam to poszłam jej kupic jeansy i bluzkę w biało-czarne paski :D Nie cierpię typowego landrynkowego koloru.. :o

Gość a ja.....
ja mam co prawda syna, ale wybiera on wszystko w kolorze "moro", więc mogę się domyślić, że dziewczynka też się upiera na konkretny kolor

ja, matka syna, nie mam takiego problemu, ale rozumiem dlaczego dziewczynki nosza rozowe... bo chca! i chca nosic hello kitty. moj syn ma takiego hopla na punkcie tej lokomotywy niebieskiej thomas the tank. co z tego ze w szafie dziesiatki innych koszulek, on chce zalozyc koszulke z thomasem, ewentualnie z myszka miki. i dlaczego ja mam mu tego odmowic?

zgadzam sie z autorka tego postu , czasem jak widze te dziewczynki ubrane na rozowo to az kojarzy mi sie z laleczkami ... mnie to odpycha...

Mam dwie córki i młodsza ma baaardzo du zo różu w szafie bo tak mi się podoba :) Ma też inne kolory fiolet, czerwień, żólty, bialy, zielony... w zasadzie chyba wszystkie, ale róż dominuje. Natomiast strasza ma tylko kilka ubranek różowych. Myślę, ze wybór kolorów jest ogromny. Przejdź się do HM tam mało masz różu a jeśli juz to tak stonowany ze nie razi po oczach. Nawet dla noworodków można znaleźć coś w szarościach, śliwkach i bordo (pisze o dziewczynkach) A czemu tyle różu? Bo firma matell wyprodukowała lalkę barbie i zaczęla ją stroić na różowo i od tego czasu uznano ze różowy to kolor dla kobiet- a potem dla dziewczynek. Dawniej uwazano w PL że roż to kolor Jezusa czyli męski natomiast blękit- kolor Maryjny- kobiecy- dziewczecy. Dziewczynki stroilo się też w czerwień bo w tym kolorze po prostu większości jest do twarzy. Przyszla do nas "światowa moda" i wszystko się zmieniło.

A teraz znów sie wraca do tego że róż jest dla mezczyzn. Moi znajomi i rodzina- mezczyzni chodza w różowych koszulach ;) a moj synek dostal śliczną rozową podkoszulkę z ogromną ciężarówą :D

zdesperowana--gdzie kupujesz najczesciej ciuchy z nadrugiem THOMASA?? u nas bardzo ciezko je dostac .... w normalnych sklepach .. :/ jak to u ciebie wyglada? a moze z allegro zamawiasz??

Gość a ja.....
wiosenna mamo masz rację wraca róż :) Włosi czy Hiszpanie od zawsze chodzą w różach :) Jak się tam jedzie to aż razi

wiosenna amo--widze twoj synek tez ma adidaski z thomasem czy kupilas w noralnym sklepie?? sliczne oczka maja twoje dzieci :)

ten róż to faktycznie koszmar ale niestety czasami nie mamy wyboru :/ wystarczy przejść się po sklepach z ciuchami dla dzieci :/ 90% ciuchów dla dziewczynki to róż więc co my biedne mamy możemy?

Ja mam córkę i mam problem, żeby kupić dla niej coś nieróżowego. Buty, parasolki, plecaczki, wózki dla lalek, domki dla lalek, większość zabawek, garderoba, a nawet majtki i skarpetki- większość tego w sklepach występuję w różu. A jak coś jest białe, fioletowe, czy czerwone, to i tak z domieszką różu. Tak już po prostu jest. Teraz będzie chłopak i w końcu róż się skończy:-P Z reguły staram się, żeby córka od stóp do głów nie była ubrana w róż i jak np. bluzka i kurtka są w różu, to spodnie, rajstopki, albo leginsy w jakimś innym kolorze. Nie jestem przeciwko odcieniom różu, bo są różne, nie tylko landrynkowe. Ten róż np. jest ładny i stonowany: http://allegro.pl/toddler-girls-2-pack-bluzeczek-18-24-m-nowe-malpka-i1862399758.html

wiosenna mama --> calkiem niezle wyglada twoj synek i nadal jak chlopczyk. moj ma taka urode ze w rozu wyglada jak dziewczynka. ma duze brazowe oczy i dlugasne rzesy, pelne usta, doleczki a na glowie loczki, jak byl mniejszy to ja go w wozku wiozlam ciemno-niebieskim, brazowa kurteczka a wszyscy sie mnie pytali jak ona ma na imie... wiec nie eksperymentuje z rozowym- szkoda mi dziecka :P

Gość Kawalkada....
Moja dziewczynka nie lubi różu :) Bardzo lubi się wyróżniać, głównie nosi ubrania czerwone, czarne, białe i ciemno-fioletowe. Ma 4 latka, nigdy nie miała niczego różowego, domek dla lalek zamówiliśmy dla niej w ciemnym drewnie (wyszedł tyle kosztując, ile domek plastikowy dla barbie...), mebelków też nie ma różowych a jej lalki mają eleganckie suknie ktore mamusia cierpliwie szyje Ale się naszukujemy straszliwie :( Mała rośnie więc często jeździmy do siostry do Wiednia i tam robię zakupy bo i taniej jest w markowych sklepach i wybór dużo większy.

zdesperowana---ale masz super ,ze wszedzie masz tego mnustwo....zazdroszcze! u nas bardzo ciezko dostac takie ciuszki a o butach to mozna pomarzyc.... najczesciej takie ubranka mozna dostac w lumpkach ... syn uwielbia te bajke i dlatego jestem zmuszona ;) buszowac w takim sklepie ;) i przyznam sie ze czesto cos wlasnie z tymi ciuchciami tam spotkac mozna... no i w tesco kilka razy spotkalam cos z ta ciuchcia...

Patrycja no jakoś w sierpniu je kupowalam. domowa żono są tacy chlopcy co wygladają jak dziewczynki- tacy są śliczni. Na kafeterii jest taki jeden ;) Jak pokazalam jego fotkę mezowi i zapytałam zgadnij jak ma na imię to maz pyta " Emilka??", a to Franek :D (pozdrawiam mamę ślicznego Franka ;) ) Po moim widać ze chłopak, nawet jakbym go w sukienkę ubrała. Ale ostatnio bylismy w przychodni i w windzie jakas pani mówi "jakie sliczne dziewczynki. to bliźniaczki?" Biedny Kornel calą drogę krzyczal "ja nie ejstem zadną dziewczynką!" :D:D (a byl typowo chłopięco ubrany) :D Natomiast jak Mania byla malutka- wystroja w sukieneczkę różowa czapeczka rózowa kurteczka i tekst pani "o jakie słodkie dziecko, a to chlopiec czy dziewczynka?" :D:D Ludzie czasem mówią coś zeby tylko mówić ;)

Gość a dlaczego dzieci wybierają
różowe? bo matki od niemowlaka ubierały je na różowo. Mam 3 koleżanki, które mają dzieci w wieku 3-6 miesięcy i widujemy się często, zawsze dzieci poubierane całe na różowo :o Jak od początku wybierają taki kolor to nie ma się co dziwić dlaczego później 2-3 latki chcą tylko różowe sukienki....

patrycja --> na allegro mozna cos dorwac z tego co widze.. moj to ma wszystko z tym thomasem - koszulki, bluzy, czapki, kubki, kredki, kolorowanki, ksiazki, stoliczek, zaslony, komplet poscieli, no i oczywiscie multum zabawek.. nic z tego nie kupuje sama, dostaje w prezencie, kazdy wie, ze lubi thomasa wiec latwo mu cos kupic :)

i tu się mylisz moja córka jak miała rok pierwszy raz miała założone coś różowego tzn sukieneczkę do chrztu i potem też nic różnowego nie nosiła bo nienawidzę tego koloru i co? jak wszystkie dziewczynki w przedszkolu chce chodzić na różowo wina jest producentów ciuchów i mamusiek które tak ubierają dzieci i inne to podpatrują i nawet producentów zabawek czy bajek dla dzieci wystarczy popatrzeć na zabawki i bajki z serii barbie wszystko różnowiutkie a jak już ktoś jest w innym kolorze to zwykle jest to czarny charakter

a dlaczego dzieci wybierają --> ale zauwaz ze wiekszosc z tych ubranek szczegolnie dla noworodkow to dostaje sie po kims albo w prezencie. wiecie ze ja mojemu malemu ostatnio kupilam jakas tam bluze jakies pol roku temu a tak wszystko prezenty! szczegolnie tesciowa ciagle cos kupuje, az za duzo. i jakby nie bylo nie mam wtedy wplywu za bardzo na to co nosi (chociaz ona akurat i na szczescie ma bardzo dobry gust), do tego dochodzi moja chrzestna w polsce, a ze dziana, to mi robi paczki i kupuje te ciuchy w polsce (drogie jak diabli, w zyciu bym tego nie kupila sama.. ) no i gdybym miala to wszystko zliczyc...