Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszołomm

Strach przed odebraniem telefonu

Polecane posty

Gość oszołomm

Hej. Mam dziwny problem, otóż panicznie boje się odbierać telefony. Jeśli nie znam numeru to ignoruje dzwonek i czekam aż przestanie dzwonić. Nie potrafię wytłumaczyć dlaczego tak się dzieję, mam ten problem od dzieciństwa. Jeśli nie znam kogoś i na dodatek go nie widzę to nie potrafię rozmawiać. Po usłyszeniu dzwonka paraliżuje mnie strach i udaję, że mnie nie ma. Równie trudno przychodzi mi dzwonienie do kogoś. O ile z rodziną nie mam problemów to dzwonienie do kogoś kogo mało znam lub wcale jest praktycznie niemożliwe. Te same objawy, stres i przeczucie, że powie się coś głupiego. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Czy ktoś ma lub miał podobny problem?

Gość kanteree
raczej nie zrobisz kariery w call center:)

Gość gvhygbbgjuhj
ja też tak mam z tym, że ja słabo słyszę

Też tak mam, ale ja byłam prześladowana przez jakiegoś świra, który do mnie wydzwaniał z zastrzeżonego. Od tej pory nie odbieram od zastrzeżonych.

Gość oszołomm
ja wcale nie odbieram A pracy też przez to nie mogę znaleźć bo nigdzie nie zadzwonię, ani nie odbiore telefonu z ofertą :( Tylko kila razy mi sie zdarzyło, ale to dlatego, że czekałem na ten tel i wiedziałem że to w sprawie pracy. A przed chwilą znowu ktos dzwonił z nieznanego mi numeru. Wyciszyłem i schowałem telefon:(

Gość fobiczne jest twoje zachowanie
Też tak miałam, ale od jakiegoś czasu przestałam się aż tak tym przejmować. Sama nie wiem co mi się stało. Mam jeszcze obawy przed odbieraniem telefonów, ale z dzwonieniem jest znacznie lepiej. Nawet dziś zadzwoniłam w sprawie pracy.

Gość anittttta
he ja codziennie dzwonie gdzies tak i czasem do 100 nawet wiecej osób moze sie zatrudnisz haha

Gość anittttta
i jeszcze musze im sprzedac jak mozna sie bac takiej pierdoly czlowieku ogranij sie to jest pierdola ludzie normalni sie nie zastanawiają nad takimi glupotami to tak jakby sie bac na swoj kibel usiąść

Gość 678987678909876
anita NIE SAP

Gość dziewczyna z sieci
też tak mam, uff a myślałam że jestem jedyna taka. Teraz się przełamuje żeby dzwonić do obcych, bo szukam mieszkania więc dzwonić trzeba, ale żeby odebrać od obcego numeru to masakra:/

Gość oszołomm
Kiedyś ktoś dzwonił do mnie caly dzień i to z dwóch numerów a ja nic. Ale pewnie to nie było niż ważnego:D

Gość fgdfdffgfgghghf
mam to samo...

Gość vdsgjkmnr
ja tez to mam, raz mial zadzwonic chlopak z netu, to nie odbieralam tel bo balam sie, no powiedzcie sami, o czym mozna gadac przez tel, lepiej przez gg, nk, fb...:(

Mi też jest niedobrze, jak mam odebrać telefon od obcej osoby. Ale z dzwonieniem wcale nie jest łatwiej, czasem myślę, że nawet gorzej i nieraz zrezygnowałam po długiej wewnętrznej walce sama ze sobą z wykonania jakiegoś telefonu :( Jak już zacznę rozmawiać to jakoś leci, chociaż często nie czuję się pewnie, ale z odebraniem lub wybraniem numeru to koszmar :O

Gość oszołomm
A odbierasz czasem czy wcale? Bo ja bardzo rzadko i tylko wtedy gdy spodziewam sie telefonu.