Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bez snu...

Czy macie jakieś sposoby na bezsenność????

Polecane posty

Gość blue_velvet29
Zdecydowanie należy zarejestrować się do psychiatry. Tutaj 22 253 88 88 jest nr do Kliniki Psychomedic . Nie ma się czego obawiać. Learze są tam naprawdę pozytywnie nastawieni do pacjenta. Poza tym mają doświadczenie, a to jest ważne.

Bezsenność może powodować m.in. nieodpowiednia higiena snu i brak odpowiednich rytuałów przed snem. Często jeszcze w łóżko korzystamy z urządzeń np. telefon i laptop, które emitują niebieskie światło, które znacznie utrudnia zasypianie. Na około 30 minut przed snem trzeba się wyciszyć, nie przeglądać stron w internecie, przyciemnić światło - dać sygnał organizmowi, że czas na sen. Takie małe rytuały tuż przed snem powinny stwarzać atmosferę relaksu i ułatwić zasypianie. Często problemy ze snem spowodowane są złym stanem zdrowia lub nieodpowiednio dobranym materacem, na którym po prostu nie można się wyspać.

Gość gość
https://terapiasokami.pl/pl/blog tutaj można przeczytać jak sok z marchewki, selera, pietruszki i kapusty pomaga na bezsenność. Dobrze jest też przewietrzyć sypialnię, posłuchać relaksacyjnej muzyki czy wziąć ciepłą kąpiel z olejkami eterycznymi.

Gość gość
Ja już myślałam, że nic mi nie pomoże, sprawdzałam różne metody, nawet jakieś szarlatańskie od babci i cioci, ale od 2 lat przesypiałam maks. 4 godziny na dobę. Latem byłam na wakacjach w górach, m.in. w Czchowie i tam na farmie alpak Jaśkowy Sad kupiłam jaśka wypełnionego wełną z alpak, lawendą i gryką. Właścicielka pokazała mi tę poduszkę i powiedziała, że pomaga ona na spanie i stres. Na początku nie wierzyłam, ale czego się nie robi, jak nie można spać od miesięcy. Kupiłam jaśka i śpię! To był duży szok, ale poduszka działa, przesypiam całą noc bez problemów. Zobaczcie sobie na fejsie https://www.facebook.com/JaskowySad/, tam są te poduszki i opinie o nich. Warto spróbować, innym na pewno też pomogą.

Gość hubertoo44
Jeśli chodzi o naturalne specyfiki to ja na bezsenność zażywam Relaxina Plus. Działa bardzo dobrze, a w składzie ma same naturalne składniki, zero chemii. Dzięki niej śpię spokojnie już od jakiegoś czasu.

Gość Margotka87
Na bezsenność polecam picie ciepłego mleka tuż przed snem, albo też warto pić ziołowe herbatki. Domowe sposoby na bezsennosć są najskuteczniejsze, a jednocześnie nie zagrażają naszemu zdrowiu, są bezpieczne dla organizmu. Wśród ziołowych herbat na bezsenność polecam listę: http://bonavita.pl/nie-moge-zasnac-domowe-sposoby-i-ziola-na-bezsennosc

Gość Szanuje Zdrowie

W ciągu dnia rób tak:

1. Wstawaj zawsze nawet w weekendy o tej samej porze.

2. Nie śpij w ciągu dnia, nawet mała drzemka zaburzy Twój nocny sen.

Wieczorem zrób tak:

3. Ogranicz spożywanie pobudzających napojów takich jak: kawa, herbata, wypij ciepłe mleko albo szklankę wody.

4. Bezwzględnie nie pij alkoholu i nie pal papierosów, które także pobudzają.

Więcej porad jest tutaj: www.szanujezdrowie.pl/11-krokow-jak-pokonac-bezsennosc/

Gość miki

Pół litra żołądkowej....sen gwarantowany:)