Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bez snu...

Czy macie jakieś sposoby na bezsenność????

Polecane posty

Gość Camparia25
Jesli ktos dalej czyta wsyzstkie komentarze i nie zdecydowal sie na Forsen to jest idiota :P

Gość sdfdsfsd
Włączam jakiś film i zawsze, ale to zawsze zasypiam najpóźniej w połowie :classic_cool:

Gość verdammte
Camperia25 trafna uwaga. Chociaż nie wiem, czy nie prześmiewcza za bardzo, bo Forsen naprawdę działa zdumiewająco dobrze.

Gość yeahyeahyeahs
Z tym idiotą, to bez przesady! A co do Forsenu owszem. Pomógł, po jakimś czasie odstawiłem i bezsenność póki co nie wraca :)

Gość Jonia888
Czasami biorę Relanę, jak mam duże problemy z zaśnięciem. Nie biorę jej zbyt często, ale jest skuteczna . śpię po niej jak niemowlę i najważniejsze jest to, ze rano normalnie funkcjonuję

Gość DanutaKa
czytałam ostatnio że chmiel pomaga zasnąć - odpręża i relaksuje, wie ktoś może w jakiej postaci można go dostać? (piwo nie wchodzi w grę;)

Gość gość
W życiu nie zasne bez włączonego telewizora,tylko on mnie usypia.

Gość gość
Ja jak czytam książki to się rozbudzam i czytam po nocach, więc nie. Nie nalezy też myśleć o tym co cie stresuje, ani o facetach którzy ci sie podobają, ani planować bo człowiek się za bardzo angażuje ;-) Ja przez rok nie spałam tzn. 2 h w nocy, i 4 po powrocie z pracy w dzień, bo w dzień mogłam zasnąć, za to w nocy o 23 do łóżeczka i przewalanie się do rana i stres, że nie mogę zasnąć!!! Co pomogło??? Stwierdziłam, że pieprzę to najwyżej zdechnę z braku snu, zasnę w pracy, albo umrę i mam to w d***e. Przestało mi zależeć na wypoczętej buzi, wyspani, skupieniu w dzień, wypoczęciu i dobrej funkcji mózgu - i pierwszy raz zasnęłam!!! Jak się nie dba o to i nie myśli to się zasypia. Teraz nie mam już problemu, ale od jakiegoś tygodnia słucham wieczorkiem audiobooka najlepiej jakaś literatura typu: Pan Tadeusz, Wojna i Pokój, Lalka to jest na poziomie...no i usypiam dosłownie w chwilkę, słucham 15 min i zgon ;-) ha ha ha

Gość gość
dodam, że mam takie silne tabletki nasenne od lekarza, tylko na receptę i czasem łykałam nawet 3 żeby się wyspać a i tak nie mogłam zasnąć. A jak się budziłam to byłam taka otępiała i podchmielona, że to był szok, nie mogłam funkcjonować. Polecam tego audiobooka, i żeby ktoś czytał z miłym głosem!!!

DanutaKa: "czytałam ostatnio że chmiel pomaga zasnąć - odpręża i relaksuje, wie ktoś może w jakiej postaci można go dostać? (piwo nie wchodzi w grę)" Zapytaj w aptece. Chmiel jest składnikiem niektórych suplementów, które są przeznaczone dla osób z bezsennością. Niekiedy można dostać również szyszki chmielu w postaci kapsułek. Z pewnością znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie. Pozdrawiam. Magda, doradca online Sen Apotex.

Gość DanutaKa
dzięki za odpowiedź - na pewno poszukam :)

Gość gość
z***********a

Gość kancios
Miałam przez dłuższy czas, ale przyczyna wtedy była całkiem inna, zobaczcie to - http://kalkulatorsnu.pl/ generalnie bezsenność to długotrwałe problemy ze snem. U mnie chodziło o przesadzanie z wieczornymi treningami. Od kiedy zmieniłam ich godziny - jest o wiele lepiej.

Gość gość
Polecam kupić naprawdę duży materac dobrej jakości, dobrej marki- byle nie w markecie. Dobre są Viscotherapy ze zmienną, regulowaną twardością - nowość na rynku, a jakie to wygodne. Dla mnie bezkonkurencyjne

Gość gość
jak bylam bezrobotna i musialam sobie wyszukiwac zajecia zeby z nudow nie umrzec to tez spac nie moglam bo nie bylam zmeczona i organizn nie podrzebowal odpoczynku. Odkad mam prace to nie wiem kiedy zasypiam i spie jak zabita. Takze polecam zmeczyc sie w ciagu dnia

Gość gośćDominika87
Hej, ostatnio znalazłam swój sposób na bezsenność :D Poszukałam dużo w necie-zbadałam temat suplementwó itp i wyszło mi na to, że warto rozważyć kupno forsenu forte (tego z dodatkiem melatoniny),że nie jest drogi to kupiłam sobie ;) W efekcie jak biorę tabletkę przed zaśnięciem to max 30 min i śpię co do tej pory było dla mnie wręcz nierealne..

Gość gość
To zależy od przyczyny. Jeśli to stres to trzeba go wyeliminować. Można się wspomagać ziołami i naturalnymi suplementami. W sklepie tobio.pl jest cały dział temu poświęcony- naturalne, bezpieczne preparaty. Trzeba wietrzyć sypialnię, najlepiej nie oglądać TV w łóżku, nie siedzieć przed komputerem, nie objadać się na noc.

Ja mogę polecić herbaty z szyszek chmielu, naprawdę się sprawdza i czasem z tego korzystam, jak mam problemy z zaśnięciem. Ale jeżeli bezsenność trwa dłużej, to najlepiej udać się do lekarza.

Gość gość
Marihuana. Poza tym warto zmeczyc sie w ciagu dnia najlepiej jakas aktywnoscia fizyczna, chocby dlugim spacerem, a w lozku tylko i wylacznie spac, nie siedziec, nie lezec. To miejsce ma sie kojarzyc wylacznie ze snem :)

Gość gość
zjedz garść migdalow przed snem, powinno pomóc

Gość gość
Głos we śni mi powiedział, że obniżenie tempratury ciała o 5 stopni (chyba C) i upuszczenie 1 kropli krwi zabija sen.

Gość gość
też polecam "herbatę z chmielu", moja ulubiona to Noteckie Eire XD

Gość Kirhim
Jest wiele sposób na bezsenność, chociażby tabletki. O bardziej domowych sposobach można przeczytać na tej stronie http://wciemnosci.com.pl/ . Postaram się jeszcze przypomnieć nazwę tabletek jakie używał znajomy, ale to jutro.

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej zjeść kolacje 3 godziny przed pójściem spać, do tego wywietrzyć dobrze pomieszczenie, nie oglądać tv przed zaśnięciem, najlepiej poczytać książkę no i co najważniejsze dobry materac. U mnie bardzo się sprawdził z hilding, nie podaje modelu, bo w sumie każdy musi do siebie dopasować jaki będzie mu najbardziej pasował. Ale co by nie mówić materac ważna rzecz.

Gość kamila781
Czasem tylko psychiatra może skutecznie pomóc. Na pewno warto sobie zerknąć tutaj https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ . Jest tam wielu naprawdę świetnych specjalistów. Rejestracja jest online i telefoniczna.

Gość gość
Jak bezsenności winne są żyły wodne to najlepszym sposobem jest zakup odpromiennika Creatos, zobaczycie, że poczujecie się dużo lepiej i będzie się Wam lepiej zasypiało.