Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za chwile mama 28l.

jak wygląda przyjęcie do szpitala??? pomocyyyyyyyy

Polecane posty

Gość za chwile mama 28l.

bylam wczoraj na wizycie u swojego lekarza, jestem w 40tc, jutro mam termin porodu. okazalo sie, ze syn, ktory jeszcze 37tc lezal glowkowo, ulozyl sie miednicowo!!! szanse na to, ze do jutra sie obroci, sa mizerne. dostalam opis usg. jutro ide do szpitala na ktg, moj lekarz mowi, ze pewnie mnie juz nie wypuszcza i mam byc przygotowana do zostania tam. czy torbe moze mi przywiezc maz po kilku godzinach, czy ja od razu w koszule mam wskakiwac??? jak to sie dzieje???

Gość za chwile mama 28l.
aha, to moje pierwsze dziecko, wiec czeka mnie cc. jakos sie trzeba do tego przygotowac?

Gość uspokój się pewnie jest
tak jak za kazdym razem w szpitalu, idziesz na izbę przyjeć a tam juz ci wszystko powiedzą

Gość za chwile mama 28l.
no tak, ale czy ja musze miec torbe? czy maz moze mi ja po kilku godzinach dowiezc?

Gość apaulina
ale torbe z rzeczami to weź od razu po co maż aza godzine czy dwie ma ci przywozić od razu sie przebierasz w koszule a co wystrojona chciałas siedziec na lózku szpitalnym?

Gość vdhvj dsbnj bdsj
Miej wszystko przy sobie. To nie oddział zamkni ety. Przecież zawsze moze ktoś przyjechac i coś ci podrzuić. Ale z ciebie masakra. Ty raczej z tego wszystkiego się posrasz niż urodzisz dziecko.

Gość nie wcale nie zawsze
a co za problem zabrać torbę od razu ze sobą? Tym bardziej że jest spora możliwość że zostaniesz.

Gość apaulina
wyjasnij mi po jaką chorle ma ci maz po kilku godzinach torbe zrzeczami przywozić nie rozumiem nawet gdyby cie nei zostawiono ale lekarz tam lepeij wie jak ci powiedizał to torbe beirzesz z powrotem

Gość sadzafa
No chyba lepiej miec ze soba spakowana torbe i jak cie zostawia w szpitalu to masz wszystko pod reka. Jak nie, to torbe zabierzecie i tyle. Na IP mozesz podejsc bez tej torby, zostawicie ja w samochodzie w bagazniku. Jak cos to maz skoczy i ci przyniesie. Rany, to naprawde taki problem? :O

Gość za chwile mama 28l.
w takim razie wezme tyylko dla siebie rzeczy, malemu maz dowiezie wieczorem. ta torba to z 15kg ma

odrazu wskoczysz w koszule zrobia ci ktg iusg zostaniesz ale czy wywolaja porod cxiezko mi powiedziec ja w dzien planowanego porodu miałam sie stawic do szpitala pojechałam juz z wszystkim i zostałąm zrobili badania na drugi dzien wypuscili i jesli nie zacznie sie wczesniej miałam przyjechac za tydzien juz na wywołanie a ze akurat w dzien jak miałąm sie stawic do szpitala mała sama zechciałą wyjsc pojechałąm do szpitala ale mala urodziła sie sama nie przez wywołanie... moja sie obrociła głowkowo 13o kwietnia czyli 2 dni przed planowanym terminem wiec wszystko sie moze zdarzyc:)

Gość apaulina
ty juz sie chyba zestralas jak torby z rzeczami nie mozesz wziąc od razu przeciez nei jedziesz tam sama mąż cie na pewno zawiezie i po co za 2 - 3 godizny mialby jechac tylko i wylacznie z twoja torbą ile ty masz lat? 15?

Gość apaulina
15kg? co ty tam naladowłas kamienie?

Gość za chwile mama 28l.
sadzafa, nie problem, ale maz do 17 jest w pracy, auta nie mam, jade autobusem i nie mam gdzie tej torby zostawic, poza tym ona jest naprawde ciezka

15kg?? No nieźle to chyba łóżeczko i wózek spakowałaś. Weź to co konieczne i tyle.

a maz nie moze wziasc sobie wolnego lub cos? moj to załatwiał sobie wolne nigdy w zyciu by mnie nie puscił samej zebym do szpitala jechała...

Gość apaulina
tez nie wiem co można spakować dla siebie aby torba 15 kg ważyla chyba połowe mieszkania tam wpakowałs bo koszula szlafrok przybory toaletowe tyle na pewno nie ważą ech ale dziwna jestes a nie mozesz poczekac do 17 żeby cie maż zawiózł jak pojedziesz wieczorem tez cie przyjmą

Gość apaulina
albo niech maz sie zwolni ze 2-3 godizny z pracy i cie zawiezie a nie autobusem bedziesz jechac chyba na glowe upadłas

Gość za chwile mama 28l.
wiecie co, naprawde dzieki, wszystkie jestescie doswiadczone mamy i wszystko wiecie lepiej. zapytasz o cos na kafe i od razu wyzywaja cie od masakr albo ze sie zesrasz zaraz. czlowiek pyta doswiadczonych w takim celu, by sie czegos dowiedziec, a otrzymuje komentarze naprawde na poziomie...

mój mąż gdy odeszły mi wody w te pędy wyrwał z pracy i pojechał ze mną do szpitala. Nie wiem czy jazda autobusem w ostatnich dniach ciązy to dobry pomysł.

Gość sadzafa
Rany, dziewczyno, niech maz sie zwolni z pracy i ci pomoze. Albo ktos z rodziny niech cie zawiezie jak nie macie samochodu. Te 15 kg w tej torbie tez mnie zastanawia :D

Gość apaulina
przeciez ci radzimy a ty jak masz te 28 lat to niektóre rzeczy powinnas wiedziec po rpostu nikt cie nie wyzywa tylko zwyczajnei trzeba normalnei pomyślec to nie boli przeciez powiedz lepiej co w tej torbie masz że 15 kg waży

Gość za chwile mama 28l.
moze nie 15, ale to torba sportowa, taka na ramie, ona jest jakos dziwnie dluga i nieporeczna, ale mniejsza z tym. innej nie mam. a w srodku to, co bylo na liscie ze szpitala. nic wiecej.

Gość apaulina
bo ja np tez jestem juz spakowana do spzitala ale moja torba tyle nie waży nawe 10 kg nie wazy wiec może podpowiesz co zabierasz

spakuj sobie w mniejszą torbę rzeczy dla siebie te najpotrzebniejsze. tzn: koszulę, szlafrok, laczki, ręcznik i przybory toaletowe. to nie powinno aż tak dużo ważyć. a i jakąś wodę do picia. resztę mąż Ci przywiezie wieczorem o ile Cię zostawią. chociaż myślę że tak będzie. bo jak Cię przyjmą to od razu będą kazali Ci się przebrać w koszulę ( chociaż jak mnie przyjmowali to zapytali czy chcę szpitalną, ale wiadomo że lepiej w swoje).

nikt tu ciebie nie osadza... tylko jak juz to ktos napisal to naprawde nie jest dobry pomysl zebys ta torbe sama niosłą i jeszcze autobusem do szpitala... chcesz zeby cos ci sie stało albo co gorsza dziecku? wez najpotrzebniejsze rzeczy czyli srodki czystosci koszulke do porodu wode do picia przeloz to do mniejszej torby izabierz tylko to a maz ci moze reszte pozniej dowiezc jakby co i bardzo cie prosze popros kogos zeby cie zawizl niech maz cos wymysli tez kogos porosi zwolni sie z pracy.

Gość za chwile mama 28l.
ok, przepakuje w 2 mniejsze, bedzie bardziej porecznie. a trzeba sie jakos specjalnie przygotowac na cc?

Apaulina ty sie tylko nie zesraj, bo mam wrażenie, ze zaraz to zrobisz. Ludzie może mąż nie może wyrwać sie z pracy? Jak nie chcesz dzwigać torby (chociaż wątpie żeby wazyła 15 kg, tak sie tylko wydaje) to po prostu jedź, dadzą ci koszulę szpitalną a mąż ci przywiezie później. A wy zamiast krytykować, moze po prostu pomóżcie dziewczynie- wszytko wiedzące kobiety.