Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

allegro problem z paczka

Polecane posty

witam, 24wrzesnia kupilam buty pieniadze wplacilam 26wrzesnia sprzedawca napisal mi ze 30wrzesnia wyslal paczke jest 18pazdziernika a ja nie mam paczki paczka byla wyslana normalnie, jako polecona kontaktowalam sie ze sprzedawca, napisal mi nawet ze wyslal priorytetem, co dla mnie jest bez sensu bo nie taka wysylke chcialam napisalam mu dzsiaj ze jesli nie dostane paczki, zadam zwrotu pieniedzy na konto i wystawie negatywny komentarz co moge jeszcze zrobic? moje pierwsze zakupy na allegro i ostatnie :(

wlasnie pdoal mi nr wysylki najpierw zaczynal sie na 16... a nastepnego dnia mi napisal znowu inny nr przesylki zaczynajacy sie na 20.. napisalam do niego ze nagle nr przesylki sie zmienil? to mi napisal ze przez pomylke mi podal inny nr a mozna na poczcie to sprawdzic? czy moge to zrobic przez internet?

na stronie poczty podany jest 20 albo 23cyfrowy nr facet najpierw mi wyslal nr z 10cyframi pozniej podal 8cyfrowy nr :( napisal ze wyslal priorytetem, mimo ze ja chcialam najzwyklejszym poleconym kreci?

Gość opiniamojaiinnych1
Mój ty Bożeeeeeeeeeeee. Masz zakładkę centrum sporów ,piszesz że kupiłaś ,zapłaciłaś a towaru nie dostałaś.Tyle.Sprzedawca będzie musiał odpowiedzieć aaaaa I NAJWAŻNIEJSZE ZAŻĄDAJ SKANU NADANIA !!!!!!!!!!!!!!!!POPRZEZ PROWADZONY SPÓR ALLEGRO.Nie ma skanu allegro zawiesi konto jej i zwróci ci kasę .Choć może coś się stało ,ja np.kupuję i sprzedaję ale że leczę się onkologicznie zdarzyło mi się wylądować na tydzień nagle w szpitalu i często tak mam ,laptopa nie mam ze sobą jedynie komórkę czasami bo z oddziału nie wolno mi nic zabrać ze sobą do domu (promieniowanie !!!) Także wyjaśnij to i załóż zaraz spór.

Gość ja mam tez taki problem ale
nie przez allegro :O wiec chyba gorzej. kupiłam coś od osoby która na swoim blogu sprzedaje, transakcja przez mail, pieniądze wpłaciłam jej od razu, to było 30.09. wczoraj wieczorem wyslalam jej maila z przypomnieniem o sobie, bo nic nie dostalam jeszcze. mam nadzieje, ze sie wyjasni, bo to niby tylko 42 zlote ale piechota nie chodzi :O a i chcialam po prostu dostac to co zamowilam :(

od razu widac, ze nie masz doswiadczenia przy kupowaniu przez internet jesli zamawiasz przesylke poczta polska to baaardzo czesto ona przychodzi z opoznieniem z winy poczty. jesli sprzedajacy ma dowod nadania paczki, to Ty nie masz podstaw aby mu wystawiac negatywa

Gość stara a niezdara
oj agnieszka - studiujesz(posobno) a nierozgarnieta jak dziecko jestes wstyd!!!

Gość ja mam tez taki problem ale
m a d z nieuczciwi sprzedawcy nie raz potrafia sfabrykowac dowod wplaty, albo wymyslac jakies brednie i zwodzic.

Zanim się zaczniesz wściekać na sprzedawcę sprawdź na poczcie albo stronce, którą ci podali poprzednicy. Miałam taką sytuację już dwa razy, że długo czekałam na przesyłkę, wkurzałam się na nadawcę, a okazało się, że winny był listonosz (za pierwszym razem nie dał awizo i trafiłam dopiero na drugie, za drugim wrzucił awizo do złej skrzynki i tez dopiero drugie dostałam).

Gość opiniamojaiinnych1
No to kręci jak nic po numerze sprawdzisz status .SKAN KOCHANA SKAN ,a wogóle to załóż spór

pisz do niego ze ma ci wyslac skan i podac numer przesyłki!!!raz jeszcze-tym razem poprawnie!!! a jak nie to piszesz do allegro,zawiadamiasz policje i niech sie spodziewa wszystkiego najgorszego:D w ogole co to za sprzedawca,jakis prywatny czy firma//sklep??

prosilam go wczesniej o skan nadania nie wyslal mi prosilam rowniez go o t zeby napisal mi na jaki adres wyslal paczke ja na allegro mam iny adres, a na inny prosilam zeby wyslac ale zaraz po wplaceniu pieniedzy wyslalam mu maila z dokladnym adresem na ktory ma przeslac wiec ja nic nie zaniedbalam :(

wlasnie mi chodzi o to zeby poczekac. na paczce jest data nadania - jesli bedzie bliska zaplaty to wszytsko ok bo sprzedajacy nie ma wplywu na prace poczty. jesli bedzie pozna mozna zastanowic sie nad negatywem albo neutralem, a teraz??? zupelnie nie rozumiem po co, no chyba, ze po zlosci

Gość dopdopdodp
ja kiedys dostałam przesyłkę z allegro UWAGA 3 lata od nadania. Zawieruszyła sie na poczcie. Po 3 talach dostala pisemko ze znalezli taki list

Gość opiniamojaiinnych1
Ja też miałam różne przejścia i po podaniu nr.przesyłki tak jak wyżej wpisałam w poczcie polskiej i................okazało się że wogóle takiego numeru nie ma to znaczy paczki o takim numerze .Szybko to załatwiłam i sprzedawca bez mrugnięcia oddał kasę bo zgłosiłam to na Policji i wysłałam mu skan zgłoszenia-wystarczyło.

to jest sklep maja ponad 500komentarzy, jeden negatywny cholera jasna :o myslalam ze buty szybko otrzymam a tu facet mi nawet na maile z opoznieniem odpisuje ale nie ma podanego nawet nr telefonu zeby tam zadzwonic i ich opierdzielic :o

jak im napiszesz ze sprawe kierujesz na policje to zapewniam cie ze przesylka sie znajdzie

no wlasnie o tym mowie ze nie mam nawet jak sprawdzic bo mi facet taki nr przesylki podal najpierw 10cyfr, pozniej 8cyfr jak mam sie inaczej z nim kontaktowac jak jest podnay tylko adres mailowy:(