Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

dobre kino..

Polecane posty

Gość bibliofilka
Mogę Ci polecić książki.

Gość bibliofilka
Jakie Ty polecasz?

Gość kobieta szuka naciagaczy
widziałam melancholie i to był w.mnie najnudniejszy film na jakim byłam w kinie...beznadziejny

Moje typy, kolejnosc przupadkowa 1) Malowany Welon - E. Norton 2) Batman - Mroczny Rycerz (boski Joker) 3) Incepcja 4) The Heat (Goraczka) - A. Pacino, Val Kilmer 5) The Moon 6) The Fountain 7) Peter Greenway (8 i pol kobiety, Pillow Book)

nie wiem czy to podchodzi pod dobre kino, ale te filmy wprost uwielbiam : Der Name Der Rose, Goyas Ghosts, I am Legend kurcze, mam slaba glowe do tytulow :/ nie pamietam wiecej, jak mi sie przypomni to dopisze

Gość fcgbcvb
Tokio! z 2008 roku. Napisy są w napiprojekcie.

Iluzjonista, Prestiż, Labirynt Fauna, Zaginiony Batalion, Listy z Iwo Jimy, Za garść dolarów, Za garść dolarów więcej, pewnego razu na dzikim zachodzie, Leon zawodowiec, źródło (the foutain), zielona mila, imperium słońca, 7 dusz, pan życia i śmierci,Wasabi - Hubert zawodowiec, leon zawodowiec, ja robot, pachnidło, forest gump, truman show, pianista, v jak vendetta, kandahar, lista shindlera, wyspa, dzień w którym zatrzymała się ziemia, avatar (ale w wersji rozszerzonej)

Jeśli chodzi o film "Pachnidło" (dzieki Levviatan) to polecam film i jednocześnie książkę. Jest po prostu rewelacyjna. Jest o chłopaku który wychowywał bez miłości. Miał jednak pewien cudowny dar (najlepszy nos do perfum). Niestety pomimo jego ogromnego talentu, brak miłości sprowadził go na drogę przemocy i zbrodni. Dramat psychologiczny osadzony w realiach XVIII wiecznej francji.