Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

breakdown

Jakie studia mam wybrać?

Polecane posty

Jestem aktualnie w 1 klasie LO na kierunku matematycznym. Będę zdawać rozszerzoną fizyke albo informatykę (jeszcze nie jestem pewna) i angielski + będę zdawała certyfikat FCE z angielskiego. Myślałam o architekturze, ale ostatnio zaczęłam mieć wątpliwości...do tego trzeba by zrobić jakiś kurs rysunku, a to kosztuje... jakie studia mi proponujecie?

Gość aaaaaaaaa111111
jesli masz zdolnosci matematyczne to tylko kierunki techniczne uwierz dobrze na tym wyjdziesz . Ja niestety nie mam takiego szczescia dla mnie matematyka to czarna magia dlatego jestem na filologi;)

na architekturę to i matma obowiązkowo na roz, fiza na roz i egzamin z rysunku technicznego, od 700 do 1200 zl.

poco Ci FCE? potrzebujesz do czegos? Poducz sie jeszcze troche i zdawaj Advance, FCE juz jest bez znaczenia, prawie kazdy ma, dopiero Advance swiadczy o czyms nie ma co marnowac kasy na FCE (ile kosztuje egzamin 600 zl?) wydaj ta kase na kurs rysunku i idz na architekture jezu jak ja zaluje ze nie poszlam na architekture, niestety to dluiga droga bo matma (musialabym sie troche podszkolic) i kurs itd... teraz juz skoncze to co robie, ale zal ze nie ma architektury pozostanie ;) a co certyfikatu, robilam FCE 6 lat temu, po gimnazjum, gdy w wieku 16 lat wyjechalam do uk to mnie wysmiewali ze sie chwale FCE, bo wszyscy inni ktorzy wyjechali ze mna mieli CAE lub wyzej to bylo 6 lat temu, teraz te egzaminy sa coraz popularnijesze i naprawde nie ma sensu zdawac nizej niz CAE

co do FCE.. u mnie w lo są grupy zaawansowania angielskiego i ta najwyższa to FCE, podeszłam do testu kwalifikującego i mnie przyjęli i w sumie tylko dlatego miałam zamiar do FCE podchodzić. Ale skoro mówicie że nie warto to muszę to przemyśleć jeszcze... maturę rozszerzoną będę miała to może wystarczy?