Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arg

Pierwszy okres po porodzie a HCG

Polecane posty

Gość arg

Jak długo po porodzie utrzymuje się HCG ? Połóg u mnie trwal 4 tygodnie, a po 6 tygodniach dostałam okres ( nie karmię piersią ). Miesiączki miałam zawsze średnio regularne, więc dokładnie nie wiem kiedy powinna być następna. Baraszkowaliśmy kiedyś tam (11.10 ) z mężem sobie i z głupoty zrobiłam sobie test ciążowy, który pozostał mi z poprzednich starań i wyszedł blado pozytywny :) Hmmm... chcieliśmy mieć dzidzie rok po roku więc bym się cieszyła, ale licho wie co to oznacza i nie wiem czy 7 dni od przypuszczalnego zapłodnienia test już by wykazał ciążę. Po pierwszej ciąży mam istny RESET i muszę sobie wszystko znów poprzypominać jak to było :P

Cóż... Raczej to ciąża... Z tego co wiem organizm ludzki produkuje tylko wtedy ten hormon. Ale mogę sie mylić.

Gość ILE DOKŁADNIE JESTEŚ
po porodzie??

Gość arg
W przyszłą niedzielę miną 3 miesiące.

hormon hCG utrzymuje się w moczu nawet do kilku tygodni po porodzie lub poronieniu. Wynik jest wiarygodny po odczekaniu 6 tygodni lub wcześniejszym uzyskaniu wyniku negatywnego

No to gratuluję:)

Gość arg
Heh :D narazie się nie będę wkręcać, bo czuję się jakbym miała zaraz dostać @, więc może akurat to jakieś resztki HCG ;) Poczekam jeszcze pare dni zrobie kolejny test a potem Bete. Kurcze, ale by było... o pierwszą dzidzię się staraliśmy 3 lata i od zmysłów odchodziłam a ty jedno BZYK przypadkowe i by było :D Odezwę się za pare dni ;)

Będę czekała na informację!!No i niech będzie po twojej myśli:) Powodzenia

i JAK TAM?? WYJAŚNIŁO SIĘ:)