Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie-moja tesciowa

siedze i rycze

Polecane posty

Gość nie-moja tesciowa

a wiec jestem w 11 tygodniu ciazy, po 3 poronieniach, ktore bardzo bolaly, wszystkie dzieciatka zmarly przed 9 tygodniem. Teraz czuje, ze ten moment 12 tygodnia zbliza sie, wczorajsze usg pokazalo, ze wszytsko dobrze. Razem z mezem postanowilismy w koncu piwiadomic rodzicow. Gdy przyszl apora na tesciowa (wie, ze 3 razy nam sie nie udalo), to na slowa, ze sie cieszymy, bo to juz koncowka 12 tygodnia, powiedziala, ooooo, to juz 3 miesiac (z wyrazem zdziwnienia i takiego, oooo udalo Wam sie ale bez szczescia). Ok przemilczalam, powiedzialam, ze sie boje ale za mam nadzieje, ze sie uda. Ona na to ze jej Agnieszka (jej corka), w piatek zacznie 7 miesiac i w piatek ma wizyte, i ze ona (tesciowa) bardzo sie cieszy, bo to juz taki bezpieczny czas sie zaczyna, ze juz nie moze sie doczekac piatku aby uslyszec, ze znowu wszystko jest dobrze. Ze pokupila juz ciuszki na wnuczka, taka mala wyprawke. I zaczela jazde o Agnieszce, ze ona tamto, ze to juz kupili i tak bylo do konca. Slowem sie nie odezwalam, tylko dobranoc. Mnie sie nawet nie spytala kiedy nastepna wizyta, nie mowiac juz o szczescoiu z jej strony.... ahhhh co za babcia bedzie :(

Gość o kurkaa
a czemu poroniłas 3 razy,jesli mozna spytac

Gość karczochy
Nie przejmuj się - chocby dla dobra dziecka. Trzymam kciuki, na pewno tym razem się uda, już ten najniebezpieczniejszy czas masz za soba, bo ta granica to 10 tygodni.

Gość słonik z wąsami ....
nie przejmuj sie moja tesciowa jak chciałam kipuic dziecku pare ciuszków wypaliła a po co jemu ciuszki przeciesz mój syn nie ma dziecka nie warto kupowac eraz jestem w 20 tyg. i tez raz poraniłam a tesciowej za to nie nawidze

Gość akukuuuu
Gratulacje! :) oj nie przejmuj sie tesciowa szkoda nerwów mysl tylko o dzieciatku zeby wszytsko było ok teraz potrzeba Ci duzzzo spokoju :* bedzie dobrze trzymam w kciuki:) moja to ciagle sie dopytywała kiedy bedzie dziecko itp a odkąd jestem w ciazy ani słowa nie zapytałam sie o cokolwiek. nawet jak sie czuje czy coś... nic jak bym nie była w ciazy ... ale mam ja gdzies :D

Gość nie-moja tesciowa
a czy to wazne dlaczego poronilam 3 razy nie ma zwiazku z tematem tesciowej a tesciowa, no coz, najgorsze jest to, ze nie mieszka daleko od nas Maz sie tak wkurzyl, powiedzial, ze na swieta tam nie jedziemy. Powiedzial, ze od dzis bedzie mily ale on juz ma ich dosyc. Cale zycie patrzyli tylko na AGnieszke. On sie staral, znosil wiele (na swieta sa prezenty dla AGnieszki i jej meza), dla mojego meza nawet cukierka nie ma. Ok ale nie o prezenty chodzi, ale o sam fakt... teraz powiedzial, ze wiele zniesie ale jezeli chodzi o jego dziecko to juz koniec! No coz, musze zaakceptowac fakt, ze moja tesciowa ma mnie gleboko w d...

Gość A mi sie wydaje
ze ona po prostu boi sie i nie wie co powiedziec, wiec opowiada o swojej corce, bo to juz 7 mc i bezpieczny termin. Twoj dopiero 12 tydzien i nie chce zbyt wiele mowic na wypadek gdyby... Ja wiem , ze Tobie jest ciezko, sama bardzo sie martwisz tesciowa pewnie tez i stad takie glupie gadanie.

kochana nie tylko ciebie teściowa ma w dupie i nie przejmuj sie tak jestes w ciąży nie potrzebne ci takie zmartwienia njawarzniejsze teraz ze z dzieckiem jest wszystko ok reszta sie nie przejmuj w koncu ty nie jestes jej córką i ona nigdy nie bedzie traktowac cie normalnie

Gość nie-moja tesciowa
Kurde, moja sie tez nie zapytala jak sie czuje, wazne za to bylo dla niej czy mam spore mdlosci i ile przytylam.... No coz, ale jej Agniesia figura mnie nigdy nie pobije :) Teraz coreczke utrzymuja, ciekawe co bedzie jak rodzicow zabraknie, boje sie, ze oni zauwaza swoj blad i beda chcieli to naprawiac, ale nie dlatego, ze im na nas zalezy, ale wlasnie dla finansow. Mam nadzieje, ze moj maz ta swoja obecna wscieklosc na dluzej zachowa :)

Gość takie są teściowe
jak zaszłam w ciążę to teściowa powiedziała do swojej córuni żeby się starała szybko o dziecko bo ona już coraz starsza a chce zostać taką prawdziwą babcią. :-O bo jak nasze dziecko to ona nie będzie prawdziwą babcią.

Gość tak akurat
A twoja mama co na to?

moja powiedziala do mojego meża przez telefon ze jest za młoda na babcie i takich innych tekstów jest sporo ale ja sie nie przejmuje mam ja głeboko w d,,,

Gość nie-moja tesciowa
no moj amama tez sie martwi, ale pyta sie kiedy wizyta, dzwoni po wizycie, pyta sie jak sie czuje, cieszy sie jak szalona, kiedy mowie, ze wszystko dobrze. Niestety, slowa slowami ale szczescie czuc, nie trzeba widziec drugiej osoby, wystarczy intonacja glosu i wszystko wiadomo. No tak, wasze wytlumaczenie, ze tesiowa sie martwi jest dziwaczne, no chyba, ze pisze jakas laska a'la jej coreczka :)

Gość akukuuuu
a ja sie ciesze ze moja tesciowa ma mnie w dupie :D bo jak mieszkałam z nia i sie wtracała do wszystkiego to wtedy dopiero była jazda a tak to teraz jest na mnie obrazona i sie nie odywa i mam spokój :D

Gość 864864868486848684868486848684
Wszystkie tesciowe to redne su*i Zlej ja. Moja tesciowa tez ma corczke, ktora jest jej oczkiem w glowie, Juz sie zadzylam przyzwyczaic.

Gość nie-moja tesciowa
najlepsze je slowa byly po moim ostatnim poronieniu Maz zadzwonil i powiedzial, ze Monika poronila a ona jak ja sie czuje...noz kurcze a jak mam sie czuc....

Gość nie-moja tesciowa
teraz to sie ciesze, maz przejrzal na oczy i juz wie czego sie moze po nich spodziewac reszte mu zaserwuja jak bede miec dwoje wnukow :) Faktycznie, nie mam co sie denerwowac przez taka stara wielorybnice :)

Gość w proszku sa dobre z aldi
nie wymgacie zbyt wiele od tesciowych, one maja swoje zycie i swoje problemy, wy swoje, starajcie sie zachowac rownowage - dla waszego wlasnego zdrowia :)

Gość kurnaraz
najlepsze je slowa byly po moim ostatnim poronieniu Maz zadzwonil i powiedzial, ze Monika poronila a ona jak ja sie czuje...noz kurcze a jak mam sie czuc.... tutaj uważam, ze źle nie zapytała, takie zapytanie to normalna rzecz a co miałą zapytać ile miał płód cm czy co? sorry za drastyk, ale tutaj sie po prostu czepiasz

Gość kurnaraz
i moze nie chce zapeszyć, wiec wogóle nie pyta o nic

Gość nnnnnnn
Nie przejmuj się ja mam tak samo, jak tylko coś o moim synku powiem, że np. chory, albo że coś zrobił, to ona od razu jej córki syn to zrobił to, albo coś innego. Ale się już do tego nauczyłam i mam to w d.......

Gość rwerwer
ja jednego nie rozumiem- dlaczego ludzie tak opluwaja osoby co musza dokonac aborcji, a bez zastanowienia decysuja sie na kolejne próby, po poronieniu. argumentujecie że to człowiek, i dlaczego tak ryzykujecie? Za chwilę kolejne dziecko w kiblu, zeby mamusia zaspokoiła swoje pragnienia... :(

Gość 726372637
Maz zadzwonil i powiedzial, ze Monika poronila a ona jak ja sie czuje...noz kurcze a jak mam sie czuc.... kretynką jestes autorko, jakby sie nic nie spytała to bys się wkurzała że cię g... obchodzi. Spytała się, to tez się nie podoba. Teraz jak nie pyta, to tez zle. Chyba hormony ci buzuja za bardzo i padły na mózg...

Gość autorko wiem co czujesz ale
powiem ci ze nie ma tego złego co by itd ...:) Nie to nie łaski bez! możesz sie cieszyć ,że będzie do pe zawracać Agnieszce a nie tobie !:D Jej będzie doradzac w co dziecko ubrać ,co dac jesc ile mleka ,jakie ma kupy walić |:O wiem co mówie /miałam podobnie ... teściówka taka chamówa ,że jak przyjeżdżała do SYNUSIA to przywoziła np 3 kawałki ciasta dla synka,dla wnuczka i dla siebie a ja ...no cóż . Mój mąż sie wreszcie wkurzył i bezczelni zaczął przy niej dzielić sie ze mną tym co było dla niego ...jej mina ;BEZCENNA Ale jak babunia zachorowała to córeczka miała gdzieś i babcie wozi mój mąż po lekarzach albo ja .Bo córuś okazała sie niewdziecznym bachorem Wiem ze ci przykro itd ale takie zycie -ciesz sie ze masz normalnego meża i nie słucha slepo mamusi bo wtedy byłby problem {czesc]

Kochana olej babsko :) ja mialam tak samo tyle ze moj M a syn tesciowej ma pierwszy dziecko bo siostra mlodsza ale za to jak zaszlam w ciaze zero zainteresowania tylko Tesciowa podniecala sie kuzynka meza co byla o 5 miesiecy dalej w ciazy niz ja nigdy nie zapytala o nic i do samego konca nie wiedziala na kiedy mam termin ani co bedziemy mieli po porodzie zaczol sie koszmar bo jak tam jezdzilismy nigdy nie zainteresowala sie swoja jedyna wnusia tylko od kuzynki i podnieta a bo Roksanka to a roksanka tamto odwazylam sie powiedziec jej co mysle ale nie na temat dzidzi i kochajaca babcia nie chce znac ani mnie jako synowej ani swojej wnusi i nie widziala jej juz 1.5 roku ;/ tyle ze tesc nas odwiedza co jakis czas teraz jestem w 12tc i nie zamierzam jej nic mowic dowie sie od rodziny ale ona sie dla nas nie liczy a moj M jest za nami bo broni swojej rodziny wiec glowa do gory i olej ja

Gość a co nie masz komu
olej to.mnie nie obchodzi co mowi tesciowa,liczy sie tylko moja mama,

Gość do autorki Moniki
Moniko nie rycz i nie denerwuj się, bo to nie jest dobre dla dziecka. Miałaś wcześniej problemy z donoszeniem ciąży, więc olej tą teściową i jej słowa. Włącz sobie jakąś muzykę relaksującą, połóż się i wyłącz na trochę. Polecam. Ciesz się, że Twoja mama się cieszy Twoim szczęsciem - dla niej to Ty jesteś tą ważną córeczką, a dla Twojej tesciowej - Agnieszka. Nie myśl za dużo, bo to naprawdę nie ma znaczenia. Teraz znaczenie ma to żebyś donosiła ciążę i urodziła zdrowe dzieciątko, a resztę miej w dupie. Ja jak zaszłam w ciążę, to z choleryczki stałam się ostoją spokoju :) - także uwierz, że można :) Szczęśliwego rozwiązania i zero stresów :P

Gość nie-moja tesciowa
wiem, ze macie racje moja tez sie nie zapytala na kiedy mam termin a wypada na jej urodziny (i wcale nie koloryzuje), nie chce jej mowic, ja sie na poczatku z tego ucieszylam a teraz jak sie zapyta o termin podam jakis inny faktycznie musze sie uspokoic, spokoj jest teraz najwazniejszy a podobna sytuacje z choroba juz mielismy, jak tesc byl w szpitalu to zgadnijcie kto jezdzil po lekarzach.... wlasnie, moj maz, dzwonil po lekarzach, z kopertami latal... teraz nie beda miec z nim tak wesolo, jest bardzo zly fajnie miec takieg meza a tesciowa .... idzie w zapomnienie :-)

Gość ot to to
Skoro twoja mama się cieszy, to miej w dupie teściową. Co cię głupia baba obchodzi? To i tak dobrze, że jedna babcia się cieszy i na tym się skup.

Gość oj durna ty !Ciesz sie ze nie
bedziesz miała w domu babci dobra rada ! ja tam ci zazdroszcze