Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapominalska sklerotyczka

jak zdobyc paszport w 3 dni?

Polecane posty

czy wie ktos moze jak mozna zdobyc paszport w 3 dni? dzis sie dowiedzialam, ze musze wyjechac z mezem i synem za granice, ale jego paszport skonczyl sie 5 pazdziernika a wyjechac musze w nastepna srode.. Slyszalam kiedys, ze jest jakis sposob ale jaki? jutro wybieram sie do urzedu i wszystkiego pewnie sie dowiem ale nie wytrzymam do jutra :( czy ktos cos wie? z gory dzieki za odpowiedzi!

Gość olaboga123
chyba się nei da ;/

chodzi o paszport dziecka. slyszalam, ze paszporty tymczasowe wystawiaja na miejscu w konsulacie ( mieszkam za granica a musze wyjechac do PL). zastanawiam sie tylko czy komus sie udalo...?

Gość ty zdzisiek w łeb sie puk puk
Nie można przedłużyć ważności paszportu, konieczne będzie wyrobienie nowego.

faktycznie Zdzisiek pomysl niezly, sprawdzalam, nie da sie zmienic 5 na 15 :P nikt nie wyrabial paszportu w trybie ekspresowym? slyszalam takze, ze $ bardzo pomagaja w przyspieszeniu wyrobienia nowego tymczasowego paszportu :P

upup bo wazne

Gość Powiedz, ze na pogrzeb
jedziecie, w takich przypadkach paszporty/wizy dostaje sie bardzo szybko

tak wlasnie myslalam, ale nie lubie klamac szczegolnie o pogrzebach :(

:(

upupup

Gość Jesli dobrze zrozumiałm,
to mieszkasz za granicą a chcesz wjechac do PL? Jesli wszyscy macie polskie obywatelstwo to z wjazdem do Pl nie powinno być problemu, gorzej potem z powrotem do domu. Jutro zapytaj se o wszystko w urzędzie. JA zaraz tez czegoś poszukam w necie

Moja znajoma kiedyś miała podobną sytuację, ale to dobrych 10 lat temu, po prostu siedziała w urzędzie tak długo, aż zgodzili jej się pomóc. Paszport miała chyba na drugi dzień. A powiedziała, że jedzie na jakąś ważną konferencję, w sumie nie skłamała, tylko chyba powiedziała to w taki sposób, że jej pojawienie się tam wydawało się ważniejsze niż w rzeczywistości było ;)

Tylko że akurat była możliwość, że wszystko co potrzebne i kto potrzebny do wyrobienia paszportu, wszystko to było na miejscu. Jeżeli jesteś za granicą(?), to może hmmm procedura wygląda tak, że muszą coś wysyłać czy wymieniać z innym oddziałem i wtedy nie zależy to od dobrej woli urzędników, z którymi się rozmawia.

Gość A dokad wy jedziecie?
ok. doczytalam, ze chodzi o dziecko... Sorry!

Gość hapi berzdej
zapomnij na paszport czeka się 2-4tygodni.W 3 Dni to możesz co najwyżej kupe zrobić hahahahaha

Ja mieszkam w Austrii i dla mojego dziecka (jest obywatelem austriackim) zlozylam wniosek o paszport w srode, a juz w piatek przyniosl mi go listonosz. Czekalam 2 dni! Ach, ta polska biurokracja...

jutro ide do konsulatu z dokumentami i calym dobrodziejstwem inwentarza moze cos uda mi sie zalatwic. Dziecko mialo juz 2 paszporty tymczasowe i ten ostatni skonczyl sie 5 pazdziernika. dzis dowiedzialam sie, ze musze jechac do PL i nie mam za bardzo mozliwosci zostawienia dziecka tutaj :P a jechac w sumie musze/ nie musze, jak nie pojade to swiat sie nie zawali. pytalam tylko, czy moze ktos tak zrobil i dostal paszport szybciej. Mam czas do srody czyli w sumie tydzien.

ale ten tryb przyspieszony czyli te 2 tyg tyczy sie paszportu 10letniego chyba. Dziecko do ukonczenia 5 roku zycia dostaje paszport tymczasowy wazny 12 mcy. no nie wiem, jutro sie dowiem, jestem niemal pewna, ze kiedys na jakims forum czytalam, ze tu, gdzie mieszkam paszporty tymczasowe wydaje konsulat na miejscu jesli jest taka potrzeba, no nic, jutro sie dowiem :/

Pocieszam cie. Chodzi o normalny 10 letni paszport. Trzymam kciuki!

Gość Poczytaj sobie....,
To trzymam kciuki żeby udało się coś załatwić :) Daj potem znać jak poszło i jak wygląda taka procedura wyrabiania paszportu za granicą

dzieki :) wiem na pewno, ze bede musiala sie uzbroic w gotowke :P

udalo sie :P jak to w polskich urzedach panie przez telefon plataly sie w zeznaniach. jedna pani powiedziala, ze trzeba przyniesc ze soba jakis dokument potwierdzajacy, ze trzena leciec za granice ( w naszym przypadku mialy to byc potwierdzenia rezerwacji na samolot) ale " nie wie jak jej kolezanka z okienka to potraktuje", a pani od paszportow powiedziala, ze za oplata wszystko sie da :P tak do wiadomosci potomnosci :D

Gość migotka gość
Mi udało się wyrobić paszport w 3 dni. W poniedziałek skapnęłam się że dziecko ma nieważny paszport a w czwartek mieliśmy wylot z całą rodziną na wakacje za granicę. Szybko do zdjęcia i do biura paszportów i w kolejce 4 godziny czekaliśmy. Pani za okienkiem stwierdziła od razu że to jest fizycznie niemożliwe. Chcieliśmy nawet jechać do Warszawy odebrać ale nie ma takiej możliwości. Procedury są takie że trzeba odebrać w miejscu składania wniosku. Wymagana była zgoda naczelnika na tryb przyspieszony, który i tak normalnie trwa aż 2 tyg. i oczywiście wyjazdy turystyczne nie wchodzą w grę, lecz wyłącznie sytuacje losowe typu ślub, pogrzeb lub inny ważny wyjazd, na który wymagany jest papier!!!! My mieliśmy wyjazd za granice związany z pracą męża. Jeśli to jest i zgoda naczelnika to wtedy wysyła on meila do W-wy i przy jakimś cudzie najszybciej po 3 dniach dostanie się paszport. MY pobiliśmy rekord w szybkości. To był cud!!!