Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viki z Szm.

Brak ząbków u 7 miesieczniaka czy dawac zupki tylko zmiksowane na papke?????????

Polecane posty

Gość Viki z Szm.

Moje pytanie moze sie wydać dziwne,jednak zapytam. Moje dziecko ma 6,5 miesiaca narazie po zębach ani śladu,daje jedzenie ze słoiczków,jednak dla dzieci od 7 miesiaca nie sa one juz tak zmiksowane na gladka papke tylko maja ,,grudki,, moje dziecko mialo odruch wymiotny na te ,,pseudo grudki,, wiec miksuje je,ale czy w takim razie mam czekac z zupkami mniej rozdrobnionymi az pojawia sie zeby?? jak u WAS było?

ja dawałam i daje takie zmiksowane zupki dopóki zęby nie wyrosły to zmiksowane tylko jak pojawiły się dwójki i czwórki, bo trójek jeszcze nie ma, dostawał zmikoswaną swoją zupkę i nasze zupy normalnie w kawałkach poza tym inne potrawy w kawałkach po wyjściu zębów słuchałam kiedyś wypowiedzi pediatry w telewizji, ze zęby 1 i 2 są tylko do ozdoby, a nie do gryzienia i bardzo dużo jest zadławień z tego tytułu, bo rodzice dają dzieciom w celach chociażby nauki jedzenia potrawy w kawałkach mój syn ma teraz 20 miesięcy i umie świetnie jeść wszystko, pomimo tego, ze długo miał papki (pierwszy ząb w wieku 9 miesięcy), ba, nawet je sam łyżką i widelcem nie wiem czy mnie dobrze zrozumieć, bo coś nabełkotałam

Gość wściekła mrówa
u mnie tak samo na początku był odruch wymiotny i miksowałam, stopniowo coraz słabiej. Po paru dniach maluch wcinał już obiadek bez miksowania. mieli to sobie językiem lub w bliżej niezydyntyfikowany sposób, w każdym razie nauczył się nie połykać w całości i odruch zniknał :)