Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubierankaprzebieranka

Czy zakładacie już zimowe kurtki przedszkolakom?

Polecane posty

Gość ubierankaprzebieranka

dzieci powyżej 3 roku Ja dziś założyłam,ale dziwnie to wygląda,zimowa kurtka,adidasy czyli wiosenne buty no i czapka taka jesienna.A wy?a w przedszkolu mają krótki rękawek czy długi?

Gość DO MIZERII
moje dzieci chodzą w jesiennych kurtkach, takich grubszych z podszewką. Ale to jeszcze nie zimowe

Zauważyłam , że nakładają dzieciom nie to kurtki zimowe , ale takie grubsze jesienne . Ranki są teraz bardzo chłodne . Moja ma półtora roku i nie chodzi jeszcze w zimowej .

Gość Byl taki film
Tak zakladam zimowa kurtke i adidaski albo kozaki do rajstop, u mnie jest 7-9 stopni i bardzo zimny wiatr. Pod spodem ma dlugi rekaw bluzki, jedna warstwe.

Gość ma-ma...
Nie!!! Jest chłodno, ale w okolicach 10 stopni, co będzie jak spadnie poniżej - 10, -20??? Teraz koszulka, bluzka z dł. cienka na to kurtka jesienna na niezbyt grubej podszece, rajty, spodnie i trzewiczki, czapka bawełniana, czasem apaszka.

Gość Byl taki film
Chyba nie masz na mysli rajtow i spodni razem?;)

Gość do czerwone jabłko
czerwone jabłko Czyli nie tylko ja tak ubieram dziecko. W przedszkolu corki jest dosc cieplo, sauna wrecz i chodzi w krotki rekawku. Jako jedyna w grupie.

nie widzialam zeby jakies z dzieci w przedszkolu juz nosilo zimowa kurtkę. ja zakladam jesienna a pos spodem ma gruby polar . a pod spodnie zakladam rajstopy . jak czekamy na autobus rano jest bardzo zimno :(

nie ale cienka na polazre na bluze i na bluzke z dl rek w ktorej chodziw pzredszkolu, ale buty zmienilam na zimowe bo rano jak go zawoze to jest zero a moze i mniej od kilku dni wiec uwazam to za uzasadnione :)

Gość dtjfkghbjkm,.
Nie. Moja 3 latka chodzi w jesiennej kurtce i lekkiej czapce. Przesada zakładać zimową czapkę gdy jeszcze na temperatura na plusie. A co będzie gdy będzie poniżej 0 ???

Gość kurtkaaaa
U nas wczoraj i kilka dni wstecz było rano nawet -5, więc zakładałam zimową, ale bez rajstop pod spodnie. Dziś było powyżej 0, więc poszła w jesiennej, ale cieplejszej. Jakbym mieszkała w innym rejonie Polski to pewnie kurtka zimowa byłeby w szafie.

Gość dtjfkghbjkm,.
Łoooołłł no u nas w trójmieście to z samego rana przynajmniej +5 st

Gość dtjfkghbjkm,.
* zakładać zimową kurtkę.

Gość dumnna mama :-)
jeśli jest zimnno tak jak ostatnio -5 to zakładam zimową(raczej nie zaszkodzi) a tak naprawde ubieram swojego małego w zależności od pogody bo mamy chłodniejsze i nieco cieplejsze dni :-)

no ja sie wczoraj i przedwczoraj zastanawialam nad zimowa jak bylo z minus 5, na pewno nizej zera bo wszystko bylo biale od mrozy i woda zamrznieta w kaluzy :) o aucie nei wspomne ...

Nie, córka ma lekką jesienną kurteczkę, ciepła a zarazm cienka i leciutka, do tego apaszka na szyje, czapka dziregana, pod spodem bluzka z kr rękawem a na to z długim, rajstopy, spodnie i buty. U nas jest ok 6-8st, jak jest silny wiatr nie wychodzimy :)

Gość wafelek z kremem
Te rajstopy pod spodniami to mnie wykanczaja...Wez sama sobie zaloz i pobiegaj troche.Ciekawe jak Ci bedzie wygodnie

Gość ojojojojko
jak dziecko jedzie w wózku to jest mu chłodniej niż osobie która idzie. oczywiście nie mówie tu o przeczkolakach, tylko o młodszych dzieciach. co wy kurcze macie z tymi rajstopami?

Gość no czapka na glowe
cepla, dzisiaj u mnie bylo 7 stopni i dalam malej tylko rekawiczki i kurtke zimowa ale gdy wyszlysmy okazalo sie, ze bez czapki ani rusz, wial tak przenikliwy mrozny wiatr, ze az mi bylo nieprzyjemnie po uszach... tak wiec pogoda pogodzie nierowna. no ale rajtopki pod spodenki uwazam za lekka przesade, przedszkolak bezsensownie sie w nich tylko zgrzeje, a maluch w wozku i tak ma oslonke na nogi, zostawcie sobie te rajstopki na prawdziwe mrozy, bo co zrobicie potem, jak wam sie dzieci juz teraz do rajstop przyzwyczaja... bedziecie potem zakladac po dwie pary plus spodnie?

Gość no czapka na glowe
poza tym temat jest o dzieciach powyzej trzech lat, wozicie w wozku trzylatki???

Wozę córke samochodem do przedszkola ale od dwóch dni zakładam jej zimową kurtke. Tzn taką nie bardzo gruba ale tez i nie jesienną. Moim zdaniem kurtka idealnie nadaje sie na temp. -1 do 7 st. Pod spodem ma rajstopki i kozaczki jesienne. Spódniczke a na górę bliuzeczka z krótkim i na to długi rękawek. Tak by dziecko mozna było rozebrac w razie koniecznosci. Na zimę córka ma duzo cieplejszą kurtke. Nie widzę powodu dla którego mam zakładac przy takiej pogodzie (zimny, smagajacy wiatr) kurtke jesienna skoro i mnie byłoby w takiej zimno !!! Poza tym na wiosne przy takiej temperaturze wszystkie dzieci widywalam w obuwiu i ubraniu zimowym. Dziwi mnie to trzymanie sie lata skoro juz go nie ma.

Gość bgk.vfytdfujhv
Ja mojemu też zakładam już rajstopki pod spodnie i prawie zimową kurteczkę, mamy taką przejściówkę ciepłą. Mnie też wkurza że na temp. +5 a ludzie dzieci w bluzach, a jak przyjdzie wiosna to rozebrać już nie potrafią, +15 a dzieci jeszcze ganiają na zimowo. Jak dla mnie to temperatury prawie zimowe. AAAAA najbardziej śmiać mi się chce że na Wszystkich Świętych to wszyscy już na zimowo, choć czasem bardzo ciepło.

Gość wafelek z kremem
Kurtka zimowa jest ok,wiadomo,ze to zalezne od temperatury ale po co rajstopy pod spodnie tego nie moge zrozumiec?Zalozcie jakies grubsze majteczki jezeli boicie sie o drogi moczowe ale nie katujcie tych dzieci rajstopkami jezeli nie ma mrozow.Ja swojemu starszemu nie zakladalam rajstop nawet podczas mrozow-na ta pore mial kombinezon i to wystarczalo.Mlodszemu tez nie zamierzam zakladac.

Gość do tej wyzej...
a mnie sie chce smiac jak matki zakladaja tym biednym dzieciom grube rajstopy pod spodnie a temp jest około 10 st C

Gość lusterecczzzko
Ja zakładam zimową, sama jak pójdę do parku z córką to marznę chociaż mam 3 warstwy bluzek i kurtkę jesienną. Nawet ręce chowam do kieszeni. A o 11 jak córka wychodzi w przedszkolu jest ok 6 - 8 stopni. W zimę jak jest taka temperatura to nikomu nie przychodzi do głowy by zmienic dziecku kurtkę na jesienną i buty na adidasy.