Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCY :(:(:(:(

CO NA KOLKI?????

Polecane posty

Pomóżcie - w jaki sposób można ulżyć prawie miesięcznemu dziecku??? Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!

Gość kilkaliterdlapseudo
ja swojemu małemu daje espumisan ale to zaleciła mi pani dr. możesz też robić mu masarze, najlepiej nóżkami masować brzuszek. łapiesz maluszka za nóżki i zataczasz nimi koła od zewnątrz tak rzeby masować nimi brzuszek. pomaga też układanie na brzuszku

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaa
spróbuj wody koperkowej

Dziękuję bardzo :) W zasadzie to nie dla mnie, tylko dla koleżanki, której malec ma straszne kolki, a ona jest na skraju wyczerpania....

Gość mamama27
bobotic - do każdego mleka po 10 kropli - u nas to był hit - jak karmi piersią to na lyżeczce - jak mm to zmienić mleko - na innej firmy lub na ha - albo obserwować czy kolek nie ma np. od skazy białkowej

Gość blablabla kolejne pitu pierdu
bobotik srotik i inne kropelki na nic sie zdadzą jeśli dziecko jest nadwrażliwe na bałko mleka Jeśli koleżanka karmi wyłącznie piersią to niech dalej tak robi tylko niech sie przeżuci bardziej na wodę i niewzdymające pokarmy. Jeśli karmi mlekiem modyfikowanym i juz próbowała takich wynalazków ja k woda kropelkowa czy bobotik i nie pomogły to poradz jej odemnie żeby nie próbowała juzinnych tylko zmieniła mleko na Nutramigen (mleko które zakupi w aptece bez recepty,na recepte będzie zniżka)dziecko przestanie jej wówczas płakać stopniowo w ciągu kolejnych dwóch dni a w ciągu tygodnia kolki zanikną W każdym razie gwarantuje że do dwóch tygodni kolki znikną na wieki wieków! Powiedz jej że dzieci coraz częściej rodza się z taką nadwrażliwością i że ustępuje ona około 4miesiąca życia i wtedy będzie mogła stopniowo wracac do normalnego mleka modyfikowanego jak nan nestle czy bebilon czy jakie tam chce. A i powiedz jej że szukanie potwierdzenia u lekarzy jest daremne i rujnuje nerwy i zdrowie. Ja byłam taka trzęsącą się mamusią biegałam po lekarzach lub zamawiałam wizyty domowe i straciłam majątek ale i tak musiałam polegać wyłącznie na samej sobie-dałam rade na 6tke z plusem.

Z wlasnego doswiadczenia moge polecic lek o nazwe DELICOL. U nas kolka byla spowodowana nietolerancja laktozy. Lek ten zawiera enzym laktaze ktory pomaga "strawic" mleczko. Moim zdaniem lek o rewelacyjnym działaniu przy takim problemie, niestety dość drogi :(

Gość smerfetkaaaaaaaaaa
osti a u nas delicol guzik dał ;) te wszystkie specyfiki są guzik warte ...

my od kilku dni stosujemy delicol i jakiejs szczegolnej zmiany nie widze u tez prawie miesiecznego synka :(

Z tymi kolkowymi lekami tak to już jest, ze jedne jednym pomagaja a innym nie, to zalezy czym ta oslawiona kolka jest spowodowana. U nas po delicolu lepiej było juz na drugi dzien, a zupelnie dobrze po tygodniu. Espumisan za to mialam wrazenie, ze jeszcze pogarszal sprawe.

Gość Taka jedna Ola :)
A u nas najlepiej się sprawdził Fenicol i "rurki" Windi- rewelacja. A przetestowaliśmy trochę tych specyfików...

Gość niuniaaa23
sab simplex niemiecki :)

Gość dagna88
potwierdzam sab simplex niemiecki, poszukajcie w necie ogłoszen, tylko uważajcie na czeskie tansze podróbki, podawalam te krople dziecku i nie wiedzialam co to jest kolka. wczesniej działalo tylko wlaczenie okurzacza lub suszarki przy dziecku, szum je uspakajal ale to rozwiazanie na chwile

Gość mamama27
sab simplex to jest to samo co polski bobotic - tylko w większych dawkach - dlatego ja dawałam troche większe dawki boboticu niż na ooakowaniu - i jest dostępny w polsce za 11 - 15 zł