Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teraz moze ja

Czy ktoś z Was choruje na agorafobię?

Polecane posty

Gość deprsisis
ja to straszna choroba

Gość Rybka bez ości
ja też. Nie leczę się, ale mam zamiar. Byłam juz na jednej wizycie u psychologa

Gość deprsisis
nie bo boje sie isc do lekarza

Gość Rybka bez ości
ja boję się nowych miejsc, boję się że się zgubię,albo gdzieś nie trafię. Jak szłam do nowej pracy to zawsze musiał mnie ktoś odprowadzić, bo bałam się że sama nie trafię. To bardzo utrudnia życie :/

ja dopiero mam wizytę u psychologa w listopadzie.. nie wiem czy w tym wypadku wystarczy rozmowa z psychologiem? czy można otrzymać skierowanie do szpitala psychiatrycznego?

Gość Rybka bez ości
nie jeżdżę sama pociągami,albo autobusami do nowego miejsca,bo boję się,że albo przejadę stację,albo że zabłądzę. Paranoja :/

Gość Rybka bez ości
Psychiatra nie pomoże tylko przepisze leki. Potrzebne są rozmowy, rozmowy i jeszcze raz rozmowy :/ To co NOWE zawsze mnie przeraża

owszem, utrudnia. ja już mam umówioną trzecią wizytę. na tamte nie poszłam. mam nadzieję, że tym razem dam radę wyjść z domu. :( bo dłużej nie dam rady tak żyć.

Gość deprsisis
Rybka bez ości - mam podobnie, tylko ja wogole boje sie wyjść z domu :( ostatnio nie wychodzę wcale

mnie przeraża każde wyjście z domu, boję się telefonów od moich znajomych, nie chcę by ktokolwiek do mnie dzwonił ani pisał, boję się spotkać kogoś znajomego, boję się ludzi i ich spojrzeń.

Gość deprsisis
znam to uczucie! idetycznie raguje, ale nie pojde do psycholog bo niemoge sie przełamać. A telewonu nie posiadam bo byl zbyt stresujacy, straciłam kontakt ze znajomymi i teraz jestem sama :(

Gość Rybka bez ości
ja też boje się ludzi i tego co o mnie pomyślą, dlatego nie wychodzę z domu. A jeżeli juz zdecyduję się na wyjście to muszę wyglądać perfekcyjnie :/

Gość deprsisis
a ja boje sie ze spotkam kogos znajomego a tego bardzo nie chce

ja też straciłam znajomych, nie chce się z nikim spotykać a jednocześnie mi przykro, że już się z nimi nie widuję.. ile ostatnio kosztowało mnie wysiłku zamówienie pizzy przez telefon to sobie nawet nie wyobrażacie..

deprsisis = tez się bardzo boję spotkać kogoś znajomego! normalnie jakbym czytała o sobie.. mam wrażenie, że jak wychodzę to wszyscy się na mnie patrzą i komentują.

Gość deprsisis
teraz moze ja masz dokładnie to samo co ja a myślałam ze jestem sama. Ile masz lat?

Gość deprsisis
babeczki w kropeczki.-- ja

Gość deprsisis
tez jestem w szoku mamy idetyczny problem

Gość mam tak jak wy
A w każdym razie podobnie. Ponad dwa lata siedzę w domu. Wychodzę jedynie z psem na spacer, ciągle tą samą drogą i do pobliskiego sklepu. A w poniedziałek zaczynam pierwszą pracę. :O

co robisz na co dzień? ja nawet liceum nie skończyłam, od roku siedzę w domu. bardzo rzadko wychodzę. najśmieszniejsze jest to, że mam chłopaka, który dzisiaj ma urodziny. nawet nie byłam w stanie do niego pojechać żeby się spotkać. zaczęło się niewinnie. bardzo przejmowałam się opinią ludzi. ludzie plotkowali na mój temat. i w szkole i na ulicy. bardzo się tym przejmowałam. zaczęłam ograniczać moje wyjścia z domu kłócąc się przy tym z chłopakiem, który mnie nie rozumiał. przestałam chodzić do szkoły. teraz mój strach jest tak paraliżujący, że nawet nie jestem w stanie iść sama do sklepu..

Gość eeehhhhfff
a studiujecie albo chodzice do szkoły , pracy ??