Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość optivia

Cipronex w ciąży.

Polecane posty

Gość optivia

Witam was dziewczyny do ginekologa mam za dwa tygodnie ... Ostatnio przechodziłam ostre zapalenie pęcherza moczowego dostałam antybiotyk... zażywałam go wziełam 10 tabletek czyli 5 dni kuracji ... A tu bach okazało się że jestem w ciazy ... A w ulotce pisze żeby go nie zażywać podczas ciąży ... Jestem przerażona... Czy ten lek zaszkodzi mojemu maleństwu ??

Gość życzliwa001
Brałam niedawno Cipronex na bakterie, ale niestety nie wiem czy mogą zaszkodzić ciąży. Swoją drogą, jeżeli miałabym bakterie będąc w ciąży też pewnie musiałabym brać antybiotyk. Najlepiej przedzwoń do lekarza jeżeli się denerwujesz, ale w tej sytuacji czasu nie cofniesz :-/

Gość optivia
denerwuje się i to okropnie :( To dopiero 5 tydzień... Pierszą wizytę dopiero będę miała... nie stresowałam się biorąc antybiotyk ponieważ w dniu @ miałam krwawienie więc... nie myślałam że jestem w ciązy :((( Tak strasznie się cieszę z tego maleństwa bo z nażeczonym tego bardzo pragniemy a teraz pozostaje wielki strach :((

Gość ja slyszalam ze na poczatku
na samym poczatku zarodek jest chroniony tak, ze antybiotyk nie zaszkodzi. badz dobrej mysli! i dbaj o siebie bardzo jesli chodzi o sprawy pecherza bo powiem tak: ja zaszlam w ciaze i dopadlo mnie od razu! wiec zeby uniknac wlasnie szprycowania sie lekami, zacznij lykac prouro (ja to w ciazy bralam), utrzymuj w cieple stopy, nie wstrzymuj moczu. powodzenia i gratulacje! dziecko to skarb! :-)

Gość optivia
czy jeszcze ktoś miał taki przypadek ?? Jak się to zakończyło ??

Gość optivia
Nikt nie słyszał o czymś takim ?? Dziewczyny proszę poradzcie coś :((( Powiedzcie co wiecie

Gość gość
do optivy : to jak się u was to wkońcu skończyło. ja jestem w 7 tygodniu. na początku tj. 3-4 tydzień brałam c*pronex ale nie wiedziałam ze jestem w ciązy. teraz umieram ze starchu. odpiszcie mi proszę czy dzieci się urodziły wam zdrowe?

Gość gość
bralam cipronex w 26 mies ciazy i dziecko ma 15 mies i jest b dobrze:O)

Gość alinnkaa
często jest tak że w ulotce napisane jest że nie wolno stosować w ciąży a lekarz i tak przepisuje.Nie wszytskie leki mają poprostu badania na kobietach w ciąży.Ja w ciąży brałam sumamed na bakterie/w wymazie/.Ważna jest osłona-ja brałam provag przez 20 dni.

Gość gość
Ja brałam ten antybiotyk w czasie ciąży- ok 20 tc. Dziecko zdrowe