Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daisy_daisy

karaluchy!

Polecane posty

Gość daisy_daisy

Witam Wprowadziłam się 2 tygodnie temu do mieszkania i okazało się, że mamy nie proszonych gości, mianowicie karaluchy i prusaki. Nie ma ich jakoś strasznie dużo, ale i tak jest to obrzydliwe. Wraz z współlokatorką walczymy różnymi śrdokami ale nie wiele pomaga, postanowiłyśmy zrobić dezynsekcje i namówić na to sąsiadów. No i tym sposobem dowiedziałyśmy się skąd te stworzenia. W bloku są zsypy, ale mieszkamy stosunkowo daleko od nich. Sasiedzi naprzeciwko mają taki syf w domu, kiedy pan nam otworzył wokół niego biegało z 5 karaluchów, śmierdziało strasznie i powiedział, że się zastanowi nad dezynsekcją. I tu moje pytanie, bo jesli on się nie zgodzi to nic nie da to, że my zrobimy bo i tak będą przechodzić od niego. Zostałyśmy kilka minut na klatce, z jego mieszkania chyba z 10 wybiegło! Czy mam prawo gdzieś to zgłosić jeśli owy sąsiad nie zgodzi się na dezynsekcje?

Gość inug
hahahah czy mieszkasz w Opolu??

Gość daisy_daisy
nie , wwa. Nic w tym śmiesznego, to jest tragedia! Wiecie czy mam prawo jakoś interweniować? Albo jakieś znane sposoby na pozbycie się tego świństwa?

Gość inug
mozesz sie tylko wyprowadzic.. mieszkalam w opolu w bloku , w ktorym tez byly zsypy, walczylismy dlugo z tym dziadostwem, dezynsekcja jedna , druga, nic nie pomoglo.. musialam sie wyniesc , po tym jak znalazlam rano karalucha w lozku.. na drugi dzien juz mnie tam nie bylo

Gość daisy_daisy
Ja mieszkałam kiedyś w akademiku i też były karaluchy ale po dezynsekcji się poprawiło. Tutaj też myślę, że dałoby radę, gdyby tylko ten sąsiad się zgodził. Bo to od niego wszytsko idzie do nas! Nie chcę się wynosić , dopiero co się wprowadziłam i uwielbiam to mieskzanie, poza tym jednym szczegółem:/ Czy jeśli się nie zgodzi mogę np zadzwonić do spółdzielni i zgłosić to? W ogóle co to za pomysł, żeby zsypy trzymać...w cholere by to zamurowali...

Gość csog
Mielismy karaluchy, kupilysmy kiedys na nie taki fajny srodek mikrokuleczki, ktore roznosily miedzy soba i ktore porazaly ich system nerwowy, wylazily, krecily sie w kolko i padały. Potem juz zadnego nie bylo. Srodek byl rewelacyjny, fun ze darmozjadow tez niezly, bo chodzily jak pijane. Niestety nazwy srodka nie pamietam.

Gość daisy_daisy
hmmma gdzie to coś kupiłeś/aś?

Gość csog
To bylo we Wroclawiu na Grabiszynskiej ze srodkami bhp i generalnie z chemia, tak ze nie wiem czy sie to przyda... skoro problem jest w Wawie :)

Gość gość
Ja zgłosiłam problem do administracji i oni się tym zajęli. Nie wiem jak dokładnie, ale przekonali buntowniczego lokatora do wpuszczenia panów z ddd usługi.

Gość gość
no właśnie najlepszy sposób to spece z ddd usługi, bo wytępią szkodniki do ostatniego.

Gość gość
u nas jest jakaś chora administracja, nie wpuszczają gazownika, a co dopiero kogoś z dddusługi! trzea samemu próbować tępić :(

Gość gość
samemu nie da rady, trzeba zamówić ozonowanie www.airozone.pl

Gość dddrobak
polecam chłopaków z robaka

Gość gość
U mnie najlepszym rozwiązaaniem okazał się preparat owadobójczy Muszak, który zamówiłam od firmy http://bentawet.pl/ Po nim nie ma już żadnego problemu z karaluchami.

Gość gość
Też kiedyś wynajmowałam mieszkanie w bloku gdzie były zsypy i przez to i w mieszkaniu karaluchy były. Najpierw próbowałam jakieś ogólnodostępne środki, ale nic to nie dało. Dopiero dezynsekcja przeprowadzona przez firmę www.gwaraddd.pl pomogła, po tym już nigdy nie widziałam żadnego karalucha w mieszkaniu

Gość gość
no zaraz chemicznymi środkami, ale czy bezpiecznymi? bo nie chcę skorzystać z ddd usługi i mieć całe mieszkanie niedostępne ze względu na toksyczną chmurę...

Gość gość
lepiej zamówić profesjonalną dezynsekcję, bo tylko to daje gwarancje, że pozbędziemy się problemu! Ja sam skorzystałem z usług firmy DDD.

Gość gość
Możesz zgłosić to do spółdzielni i zobaczyć jak zareagują. Nie mnie jednak polecam zastosować dezynsekcję z pomocą specjalnie przygotowanej firmy. Domowymi środkami bardzo ciężko jest pozbyć się tych insektów. U mnie bardzo szybko i sprawnie zadziałała firma http://bogel.pl/ zajrzyj sobie do nich, na pewno Ci pomogą.

Gość gość
Karaluchy to coś strasznego . Walczylismy z tym dziadostwem chyba prze pół roku z marnym skutkiem. Zdecydowaliśmy się na dezynsekcję z pomocą firmy http://www.hruzewicz.pl/.

Gość gość
Dezynsekcja to jedyne wyjście. My walczyliśmy z karaluchami dość długa ale znależliśmy lokalizację u sąsiadki tych robaków. Moja córka bardzo się boi tych robaczków wiec zamówiliśmy z sąsiadką dezynsekcję z firmą www.aquatox.pl. Rozprawili się z nimi już za pierwszym razem u mnie i u sąsiadki. Od dezynsekcji minęło już pół roku a po karaluchach zostały tylko.....złe wspomnienia.

Gość gość
Też miałam problem z nieproszonymi gośćmi. U mnie akurat zalęgły się mrówki faraonki. Zgłosiłam się do firmy www.bogel.pl, która zajmuje się dezynsekcją. Pozbyli się robali z mojego domu szybko i skutecznie. Polecam ich wszystkim z Wrocławia i okolic.

Ja próbowałam różnych sposobów żeby wytępić karaluchy z mieszkania. Pomagały troche pułapki z klejem ale nie na długo. W Warszawie skorzystałam z firmy www.pryskanie.pl i po kilku dniach od oprysku po problemie. Polecam

Gość Maja_woska

Spróbujcie www.dezynsekcjahemmerlingbydgoszcz.pl ! Fachowcy przyjechali do mnie jeszcze tego samego dnia po tym gdy odkryłam, że w szafce łażą karaluchy! Wytępili je raz dwa!!!

Gość Ula

U mnie te insekty urządziły sobie niemal królestwo, czuły się jak u siebie. Spółdzielnia nie reagowała na moje prośby, a sama nie byłam w stanie sobie z tym poradzić. Na szczęście kolega polecił mi firmę DDD usługi, która skutecznie i sprawnie wygnała karaluchy z mojego mieszkanka 🙂

Gość Bioida

Warto sprawdzić usługi tej firmy bios.net.pl mają szybkie terminy realizacji i niskie ceny